Enquête

Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

Bathory – A Fine Day To Die
Behemoth – Ov Fire And The Void
Burzum – Dunkelheit
Carach Angren – When Crows Tick On Windows
Celtic Frost – Circle Of The Tyrants
Cradle Of Filth – From The Cradle To Enslave
Darkthrone – Transilvanian Hunger
Deafheaven – Dream House
Deströyer 666 – I Am The Wargod
Dimmu Borgir – Progenies Of The Great Apocalypse
Dissection – Where Dead Angels Lie
Emperor – I Am The Black Wizards
Immortal – Withstand The Fall Of Time
Kvelertak – Mjød
Marduk – Panzer Division Marduk
Mayhem – Freezing Moon
Mercyful Fate – Satan's Fall
Primordial – Empire Falls
Samael – Baphomet's Throne
Satyricon – Mother North
Taake – Myr
Venom – Black Metal
Wiegedood – Ontzieling
Windir – Journey To The End
een andere blackmetalgerelateerde song, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    9 januari:
  • Hexis
  • Shadow Of Intent, Aversions Crown, Angelmaker, The Last Ten Seconds Of Life en Distant
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 34
  • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 75
  • Fabian Merkt (Coronatus) - 39
  • Paul H. Landers (Rammstein) - 57

Vandaag overleden:
  • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
  • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Concertreview

Rock Meets Classic
Op 25 januari 2012 in Arena Kreis Düren, Düren
Een review door Hans
Foto's door Hans
Net even voorbij Aken ligt Düren, een stad met weinig uitstraling, maar dat weerhield het Rock Meets Classic circus er niet van om een paar duizend aanwezigen een nostalgische avond te bezorgen. Dit evenement had een mooi rijtje aan deelnemende muzikanten en zangers; Jimi Jamison (Survivor), Robin Beck, Chris Thompson (Manfred Mann's Earth Band), Steve Lukather (Toto), Ian Gillan (Deep Purple). De muzikale omlijsting werd neergezet door de Mat Sinner Band en het Praagse symphonie orkest onder leiding van Bernard Fabunjan. Redenen genoeg om hier eens polshoogte te gaan nemen.

Een al vroeg goed gevulde hal (19.00 uur) krijgt een waar spektakel voorgeschoteld. Het orkest speelt een klassiek intro, gevolgd door de eerste tonen van Van Halen's Jump, gezongen door Oliver Hartmann. Hierna betreedt Survivor-zanger Jimi Jamison het podium om vijf nummers ten gehore te brengen met zijn karakteristieke stem. Nog steeds heel energiek en vol overtuiging brengt hij de zaal in vervoering, gesteund door een strakke band die dat ook de hele avond bleef. De interactie tussen het orkest en de bandleden is fenomenaal goed, waar Jamison er niet echt in slaagt om interactie met het publiek te krijgen ("wat willen jullie horen? ...nah die doen we niet").

Rock Meets Classic @ Arena Kreis Düren, Düren (Duitsland), 25-1-2012

Na Jamison is het de beurt aan rockchick Robin Beck om drie nummers lang de herinnering aan vervlogen jaren terug te brengen. Met een powervolle stem en een gemeende interactie met het publiek weet zij, ondanks weinig recente concertervaring, een zeer degelijk en genietbaar optreden neer te zetten. Robin ziet er nog steeds prima uit, en in dat opzicht steekt ze wel wat af bij de andere zangers. Ze kan in ieder geval ook rekenen op een grote sympathie vanuit het publiek, getuige de reacties.

Het meest enthousiast wordt het publiek bij het optreden van Manfred Mann-zanger Chris Thompson, die zich excuseert voor het feit dat hij een John Farnham-nummer zingt (You're The Voice) maar met de reden dat hij dit nummer ooit mede had geschreven. Daarna volgen een viertal klassiekers waarbij het publiek helemaal uit zijn dak gaat. Nu is het orkest daar mede debet aan omdat de structuur van de nummers zich bij uitstek leent voor symfonische ondersteuning. Een zeer memorabel en sympathiek optreden van deze Engelsman.

Rock Meets Classic @ Arena Kreis Düren, Düren (Duitsland), 25-1-2012

Na de (rook)pauze komt Toto's Steve Lukather ten tonele om een viertal Toto-nummers ten gehore te brengen, met steun van backing vocalists Tiffany Kirkland, Amanda Somerville en Ralf Scheepers (Primal Fear). Aan het eind van de nummers speelt Lukather lang uitgesponnen solo's (dat is al net zo belegen als de muziek van deze avond) maar dit doet hij helaas hoorbaar slordig, waardoor zijn optreden me per saldo toch wat tegenvalt, al is het aanhoren van de songs heel sfeervol. Hoogtepunt voor mij is Rosanna, waarbij Steve de hoge vocalen overliet aan Ralf Scheepers, die dit geheel op zijn eigen karakteristieke wijze vorm weet te geven. Steve slaagt er overigens als enige in om de mensen van hun stoel af naar voren te krijgen.

Deep Purple's Ian Gillan is de laatste in de rij zangers die de harten van het publiek moet veroveren. Ondanks een magere start met Highway Star maakt hij dat meer dan goed met geweldige versies van onder andere Perfect Strangers en de toegift Smoke On The Water, waarbij alle muzikanten en vocalisten het podium op komen om hun bijdrage te leveren. Gillan is echt zo'n man waarvoor je al sympathie hebt voordat hij nog maar een noot gezongen heeft. Ook bij dit optreden komt het publiek steeds meer naar voren maar niet tot aan de rand van het podium. Rare jongens, die Duitsers.

Rock Meets Classic @ Arena Kreis Düren, Düren (Duitsland), 25-1-2012

Zo is het toch nog laat geworden, en de zaal met tevreden toehoorders stroomt spoedig leeg. Jammer dat Nederland niet wordt aangedaan met dit rondreizende circus, want wat hier muzikaal werd neergezet mocht er zeer zeker wezen! Voor de liefhebbers en nieuwsgierigen: YouTube staat vol met clips van deze tour.

Setlist:
Intro 1984 en Jump (Van Halen)

Jimi Jamison:
1. Burning Heart
2. Didn't Know It Was Over
3. The Search Is Over
4. I Can't Hold Back
5. Eye Of The Tiger

Robin Beck:
1. Hide Your Heart
2. Tears In The Rain
3. First Time

Chris Thompson:
1. You're The Voice
2. Davy's On The Road Again
3. Blinded By The Light
4. The Mighty Quinn

Steve Lukather:
1. Rosanna
2. While My Guitar Gently Weeps
3. Africa
4. I'll Be Over You
5. Hold The Line

Ian Gillan:
1. Highway Star
2. Knocking At Your Back Door
3. Perfect Strangers
4. When A Blind Man Cries
5. Woman From Tokyo
6. Hush

Toegift: (allen)
1. Smoke On The Water

Reactie van een Metalfan op 03-02-2012 om 12:53u


jammer dat dit niet in Nederland komt!

Reactie van sixdegrees op 03-02-2012 om 16:56u


Ben zelf in Essen geweest. Was echt SUPER....Maar omdat het publiek niet helemaal tot de rand van het podium kwam, had te maken met de pyro`s die tijdens "Smoke on the water" kwamen. Die stonden namelijk ook op de rand van het podium....:-)

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.