Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Robin Beck - The Great Escape
Jaar van release: 2011
Label: Her Majesty's Music Room
Robin Beck - The Great Escape
Tja... het is niet eenvoudig om een recensie te beginnen van het nieuwe album van een zangeres, die al jaren bewijst, niet alleen geweldig te kunnen zingen, maar die ook een bijzonder aardig persoon is. Zij is de dame die eind tachtiger jaren met First Time (Coca Cola reclame) een wereldwijde megahit had. Dit nieuwe album is geïnspireerd door gebeurtenissen uit haar eigen leven; een gezongen biografie dus.

Dat begint al met The One waarin ze aangeeft dat je in een relatie beiden moet blijven investeren en niet te snel moet zeggen dat het allemaal goed is. Het Heart-achtige Inside Of Me lijkt van de Amerikaanse radio geplukt, en datzelfde kan ik zeggen van meerdere songs op dit album, dat wemelt van de potentiële hits. Goede vriend sinds jaren Joe Lynn Turner zingt met Robin een mooi rockend duet in That All Depends, en dat kunststukje herhaalt ze met echtgenoot Christian in het slotnummer Till The End Of Time.

Maar mijn favoriete nummer zit mooi in het midden; Everything Is Allright gaat over het geruststellen van je partner en het vermijden van discussies binnen je relatie. Qua melodie fantastisch, prachtige meerstemmige harmonieën en van begin tot eind prachtig opgebouwd. En,niet te vergeten, subliem gitaarwerk van eveneens goede vriend Tommy Denander, die niet alleen meeschreef aan bijna alle nummers, maar prominenter dan ooit laat horen dat hij een prima gitarist is! Luister maar eens naar de solo's in All The Rivers en The Great Escape.

De productie was in handen van James Christian en Tommy Denander, en dat hebben de heren prima gedaan. Dit album, ondanks dat ik Robin Beck al hoog had zitten, is verrassend goed geworden. Een must voor iedereen die melodieuze rock een warm hart toedraagt. Volgens de prijsvraag (op haar website en MySpace) kun je een meet and greet met haar winnen, en dan ook met James Christian ergens volgend jaar na de zomer. Zou ze dan eindelijk meegaan met House Of Lords op tour? Ik sluit het zeker niet uit; sinds ze manager is van de Engelse meidenband Kane'd (die vorige keer het voorprogramma prima verzorgden) is er voor haar meer dan ooit een reden.

Tracklist:
1. The One
2. Got Me Feeling Sexy
3. Inside Of Me
4. That All Depends (duet met Joe Lynn Turner)
5. Baby I'm Not A Bitch
6. Everything Is Alright
7. The Great Escape
8. Don't Think He's Ever Comin' Home
9. Cross My Heart
10. All The Rivers
11. Till The End Of Time (duet met James Christian)

Score: 95 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 12 januari 2011

Koop dit album in

Meer Robin Beck:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Speed King op 23-02-2012 om 23:12u
Score: 95 / 100

Kan deze recensie alleen maar beamen. Tegelijk om intriest van te worden: kwaliteit betekent niks meer in het huidige muzieklandschap. Hypes en hip zijn daarentegen.