Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

Robin Beck - Trouble Or Nothing (20th anniversary edition)
Jaar van release: 2009
Label: Her Majestys Music Room
Robin Beck - Trouble Or Nothing (20th anniversary edition)
Robin Beck werd in 1988 wereldberoemd met haar single First Time, gelieerd aan de Coca Cola reclame van destijds, en niet al te lang geleden werd deze hit nog gecovered door een Zweeds nietszeggend popbandje genaamd Sunblock. Die hit heeft haar geen windeieren gelegd want er volgden na haar debuutalbum nog 6 albums. En blijkens deze re-release is Mevrouw Beck nog steeds een nachtegaaltje, in het straatje van een Ann Wilson, om maar eens een vergelijking te maken.

Als rechtgeaarde ouwe ** kan ik de poprock van weleer wel waarderen. En als je het lef hebt om een succesalbum opnieuw op te nemen, ditmaal wederom met de line-up van House Of Lords en gitarist/componist Tommy Denander, dan vind ik dat wel gewaagd. Alhoewel, ze moest wel, want Universal werkte niet echt mee aan een re-release. De sound van het album is wat moderner en wat steviger dan het origineel uit 1989, maar blijft akelig dicht in de buurt.

Haar vorige album uit 2007, Living On A Dream, was ook best te verteren. Wat heftiger dan dit album (kan haast ook niet anders), maar songs als Hide Your Heart en Don't Lose Any Sleep kunnen anno 2009 nog gemakkelijk mee. Grappig dat een flashback cd als deze nog de glimlach op het gelaat kan tonen wanneer oude ballads als Tears In The Rain voorbij komen, het pompende Sleeping With The Enemy en natuurlijk ook die oude hit, First Time.

Er staan vier nieuwe songs op het album, en hier is de hand van Tommy Denander herkenbaar. Lekkere midtempo rockers, waarvan ik in rockballad Lost Summer Days nog wel een US radio-hitje zie. De productie van het album heeft wat meer edge dan het origineel, en dat is allerminst een zwakte te noemen.
Mevrouw Beck (of Christian, vanwege haar huwelijk met House Of Lords zanger James) kan nog wel even mee. Het gerucht gaat dat de Lords op tour gaan (in ieder geval in Engeland) , met de niet echt boomlange La Beck in hun kielzog. Ik zeg: laat maar komen...

Tracklist:
1. Hide Your Heart
2. Don't Lose Any Sleep
3. If You Were A Woman And I Was A Man
4. Hold Back The Night
5. Save Up All Your Tears
6. In A Crazy World Like This
7. Tears In The Rain
8. A Heart For You
9. Sleeping With The Enemy
10. First Time
11. Love Is Divine
12. Lost Summer Days
13. Superstar
14. Changed For Good

Score: 90 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 5 februari 2009

Koop dit album in

Meer Robin Beck:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Robin Beck - Trouble Or Nothing (20th anniversary edition)
Reactie van ZardoZ op 07-03-2009 om 22:22u
Score: 75 / 100

Leuk om het allemaal weer eens te horen. Alleen jammer van die drumcomputer (of slecht getriggerde drums)....

Robin Beck - Trouble Or Nothing (20th anniversary edition)
Reactie van Hans op 07-03-2009 om 23:12u

de drums zijn ingespeeld door House Of Lords drummer BJ Zampa
Ze klinken wel een beetje...ehm...old fashioned...