Pitfest
Enquête

Wat vind jij de gaafste band op Into The Grave 2024?

Avatarium
Brujeria
Brutus
Bütcher
Crypta
Crystal Lake
Dvne
Dymytry
Fear Factory
Fleshgod Apocalypse
Halocene
Hellripper
Mars Red Sky
Nanowar Of Steel
Ne Obliviscaris
Nervosa
Orden Ogan
Paradise Lost
Sanguisugabogg
Slaughter To Prevail
Svalbard
Vengeance
Vio-Lence
Whiplash
een andere band uit de line-up van dit jaar

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 mei:
 • Acid King en Earth Tongue
 • Blind Guardian en Manticora
 • 27 mei:
 • Tool en Night Verses
 • 28 mei:
 • Brant Bjork Trio
 • Bruce Dickinson
 • 29 mei:
 • Bruce Dickinson
 • 30 mei:
 • Christian Death
 • 31 mei:
 • Terzij De Horde, Ter Ziele en Radeloos///Ziedend
 • Tusky, Tarzan & The Beachwaiters en Hendheving
 • 1 juni:
 • Alien Weaponry
 • Elegy, Picture en Bildtstar
 • Floor Jansen en Anneke van Giersbergen
 • Foxy Venus
 • The Hague Death Fest
Kalender
Vandaag jarig:
 • Andrea Buratto (Secret Sphere) - 44
 • Bertrand Maillot (Karelia) - 45
 • Chrigel Glanzmann (Eluveitie) - 49
 • Kevin Moore (Dream Theater) - 57
 • Lenny Kravitz - 60
 • Mark Hunter (Chimaira) - 47
 • Markus Hirvonen (Insomnium) - 44
 • Patrick Loisel (Augury) - 54

Vandaag overleden:
 • Luc Chauty (Midwinter) - 2004
 • Vince McAllister (Pentagram) - 2006
Interview

Drawn And Quartered
Met Kelly Kuciemba
Door Kristof
Geplaatst in december 2003
Er komen de laatste maanden terug erg veel death metal cd's op de markt. Een van de beste death metal albums van de laatste maanden is het tweede album van Drawn and quartered. Gitarist en bandleider Kelly Kuciemba was erg enthousiast over mijn 87/100 en hij antwoordde ook uitgebreid op mijn vragen.

Drawn And Quartered

Gefeliciteerd met jullie nieuwe album. Ik gaf het schijfje 87 op 100 en ik vond het erg vermakelijk. Wat zijn de reacties van de pers en van de fans over dit album?

Hey bedankt. Het album krijgt overal goede reviews. Iedereen heeft andere visies over verschillende aspecten van het album. De meeste mensen vinden de langzamere nummers het best (geeft de luisteraars ook een beetje rust). De productie wordt ook gewaardeerd net zoals de riffs en de leadpartijen. De bas krijgt goede kritiek voor de soms creatieve inbreng en de klank. De meeste mensen vinden de zang een combinatie van Immolation en de vroegere Incantation. En er zijn ook mensen die het afwisselende van de drummer appreciëren. Kortom mensen vinden ons leuk omdat we niet heel het album door raggen maar dat er een mooie atmosfeer in het geheel is terug te vinden.

Wat is je mening over het eerste Drawn And Quartered getiteld 'To kill is human' uit 2000?

Het eerste album was eigenlijk al volledig opgenomen en afgewerkt in 1998. Het werd in eigen beheer gedrukt en in 1999 nam Moribund het album over en in 2000 werd het album op Moribund herdrukt.Ik zou het in die tijd nog graag hebben laten remixen maar nu ben ik toch erg blij achteraf. Ik ben tevreden over dat album, het is gewoon 'fuckin brutal'. Er staan een paar klassiekers op die we al spelen sinds 1993! De promotie van dat album was erg schaars en dus verkocht het album vrij goed als je het zo bekijkt. We hopen dat nu meer mensen het album leren kennen en makkelijker kunnen vinden in de winkels.

Na de release van dat debuut gingen jullie op tour. Wat zijn jouw indrukken van zo'n grotere tour en hoe waren de relaties met bands als Cephalic Carnage en Vile?

We deden enkele tours van 2 en 3 weken. Het was fantastisch! Elke nacht speelden we in verschillende steden en dat is erg leerzaam. We leerden hoe monitoren te plaatsen en het podiumvolume te regelen. Maar opwarmen en je gitaar deftig stemmen is er niet bij jammer genoeg. Maar het is leuk om het podium op te springen en je onbekend materiaal de zaal in de rammen. Cephalic carnage and Vile waren 'fun as hell'. We rookten veel wiet en we maakten vele vrienden. Iedereen was erg vriendelijk en we kregen fantastisch onderdak overal. Je ziet allerlei gekke mensen, vooral Utah was erg vreemd. Daar zitten de mormonen met een eigen religie en samenleving. Er was daar ook veel inteelt! Maar ook leuke mensen. Maar uiteraard toerden we in een kleine bestelwagen met een aanhangwagen. Dat busje staat nu op het autokerkhof!

Wat is de kracht achter Drawn And Quartered? De vocalen, de nummers, het ritme, de gitaarpartijen,..?

De kracht van de band is dat er chemie aanwezig is. De nummers hebben ook allemaal geprofiteerd van de mogelijkheden van onze nieuwe drummer in combinatie met mijn gitaarspel. Iedereen voegt zijn 'ding' toe tot de sound. Maar ik domineer wel op het vlak van nummers schrijven, maar goed, dat werkt goed. We krijgen nu veel werk gedaan dat vroeger tien keer zo lang duurde. Ik heb door de jaren heen honderden nummers geschreven en kan nu wel een arrangement regelen. Maar dat wil ook niet zeggen dat we niet experimenteren. Maar de beste nummers zijn altijd diegene die we al volledig op papier hebben gezet. Maar ook de nummers die je met 'plakwerk' aan elkaar rijgt kunnen interessant zijn.

Drawn And QuarteredVroeger met onze oude drummer (mijn goede vriend Matt Cason die nu in Serpens Aeon speelt, domineerde de drumpartijen te veel in de sound. Er was in die tijd geen plaats meer voor solo's! Het kwam dus tot muzikale wrijvingen en het duurde lang voor er nieuw materiaal uit de bus kwam. Ik speelde ook in een andere band genaamd 'Plague Bearer' waarin ook bandleden van Drawn And Quartered zitten. Dat materiaal is opgenomen maar moet nog uitkomen trouwens!

Jullie hebben getekend bij Moribund Records, een label dat nogal satanistisch is ingesteld. Voelen jullie zich daar thuis?

We voelen ons er erg thuis en we zijn sinds 1993 met hun in contact. We hebben vele anti-christelijke en satanistische nummers geschreven over de jaren heen zoals "Christian Extinction","Crusaders of Blasphemy","Vengeance of the UnholyInquisition","Incinerated Faithfull" en "Embrace of Darkness"

De cd is gemastered door James Murphy (Death, Testament,..). Wat voor soort persoon is meneer Murphy? En is alles goed met zijn gezondheid?

We zijn vereerd dat we hebben gewerkt met de legendarische James Murphy. Hij wist een goede 'ruimte' aan de muziek mee te geven. Hij gaf ons ook veel kennis en goede tips voor de toekomst mee. Hij moet medicijnen nemen voor de rest van zijn leven door die tumor in zijn hoofd en hij moest zijn leven opnieuw beginnen van op het nulpunt. Maar sinds die operaties heeft hij weeral veel gewerkt en zijn gezondheid lijkt nu in orde.

Nummers als 'Kill of my master' en 'The ovens await' doen me denken aan het debuut van Immolation. Is die band een grote inspiratiebron voor jullie? En welke band buiten Morbid angel en Nile vinden jullie erg goed?

Uiteraad is Immolation van erg grote invloed op ons. Hun aanpak en die van Incantation is de hoofdinspiratie voor mij en deze band. Buiten Morbid angel vind ik nog Monstrsity,Decrepit,Slayer,Carcass,Bolt Thrower.Cathedral.Black Sabbath,Death,Possessed, Iron Maiden,Mayhem,Bathory,Venom,Deicide.Entombed.Dismember,Darkthrone,Angel Corpse,Bestial Warlust,Cannibal Corpse,Sodom en Destruction erg goed!!

Waarom krijgen de Amerikanen een bonus track en wij niet?

Drawn And QuarteredWe hebben twee bonus nummers opgenomen. De bonusmnummers zijn Show no Mercy" en "Vengeance of the Unholy Inquisition". En die bonusnummers staan op Japanse, Amerikaanse en deels op Europese persingen. Dit was ons idee niet maar dit vond ons label het best. Maar op zich vinden we extra nummers erg leuk en uiteindelijk komt alles nog wel eens uit. Eigenlijk doen we eens 7" split met Carrioned uit Spanje op het Carcoma Corporea Productions label. Er zullen twee exclusieve en nieuwe nummer op terug te vinden zijn. En eventueel komt er ook een split LP uit.

Blijven jullie in Amerika of komen jullie nog eens in Europa?

Ik kan niet zeggen wanneer, maar ooit komen we zeker, en hopelijk zeer snel!

Het artwork is erg fraai. Hoe zou je dit kunstwerk beschrijven?

Onze oude drummer hielp erbij trouwens. De artiest is Gabriel Byrne, die ook onze eerste album van een hoes verzag. Het is een beetje een klassieke cover met invloeden van antichristelijkheid en gevoelens over een nachtmerrie, en het heeft ook een old school Slayer gevoel!

Welke bands vind je goed op Moribund records?

Enkele leuke bands zijn bijvoorbeeld Infester,Judas Iscariot,Blood Ritual.Serpens Aoen,Acheron,Summon,Argohslent.Grand Belials Key,Forncator en Thy Infernal

Moeten we nu drie jaar wachten op het volgende album.

Eigenlijk hebben jullie vijf jaar moeten wachten, maar ach wie telt! Over enkele maanden komt dus die 7" uit en we hopen snel terug in de studio te zitten voor ons volgend album op Moribund. Dank je voor het interview!

En jij bedankt voor de uitgebreide antwoorden!

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Kerry King in Muziekcentrum Enschede Metalfestival Into The Grave

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.