Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 02-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Artur Sahakjan (Tystnaden) - 39
 • Ben Ward (Orange Goblin) - 47
 • Chris Wolstenholme (Muse) - 43
 • Dirk Schlächter (Gamma Ray) - 56
 • Ingeborg Anna Seide (Adorned Brood) - 49
 • Isaac Bitton (Les Variations) - 74
 • Jarno Parantainen (Machine Men) - 40
 • Masafumi Gotoh (Asian Kung-Fu Generation) - 45
 • Nate Mendel (Foo Fighters) - 53
 • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks)† - 61
 • Richard "Rik" Charron (Exciter) - 54
 • Rick Savage (Def Leppard) - 61
 • Tom McGuinness (Manfred Mann) - 80

Vandaag overleden:
 • Bobby Keys (The Rolling Stones) - 2014
 • Eric Woolfson (The Alan Parsons Project) - 2009
 • Mariska Veres (Shocking Blue) - 2006
Interview

Randy Piper's Animal
Met Chris Laney
Door Walter
Geplaatst in september 2008

Twee jaar terug kwam ex-W.A.S.P. gitarist Randy Piper met het debuutalbum van zijn band Animal, waarmee hij terugkeerde naar de W.A.S.P. stijl van weleer. Inmiddels is er er een nieuw album van de band, getiteld Virus, en dus was het tijd om de band weer wat vragen te stellen. Nu was gitarist/producer Chris Laney de gesprekspartner.

Randy Piper's Animal

Het is alweer twee jaar geleden sinds het uitkomen van jullie eerste album Violent New breed, wat is er in de tussentijd met jullie gebeurd?

We zijn enorm naar elkaar toegegroeid. We hebben twee nieuwe leden in de band Nalle "Grizzly" Pahlsson (bas) en Johan Koleberg (drums). We hebben een korte tour door Scandinavië gedaan, voornamelijk om wat plezier te hebben tijdens het opnemen van Virus, en dat vonden we geweldig!

Op jullie vorige plaat hadden jullise twee drummers die nummers inspeelden, betekent dit dat Johan Koleberg nu een vast lid van de band is?

Ja, de andere drummer Joachim was gevraagd om ook wat nummers op dit nieuwe album te doen, maar nadat we onze eerste show live hadden gedaan vonden Randy Piper en Rich Lewis dat we Nalle en Koleberg moesten vragen om officieel bandleden te worden, want we klonken echt geweldig! Ik moet zeggen dat Koleberg en "Grizzly" al zoveel jaren samen hebben gespeeld dat ze elke band naar een hoger niveau kunnen tillen, ze zijn echt enorm solide.

Zijn er verschillen in de manier waarop jullie te werk zijn gegaan voor Virus wanneer je het vergelijkt met het werken aan Violent New Breed?

Veel mensen zeiden bij het eerste album dat we een eendagsvlieg zouden zijn en dat we nooit met een vervolg zouden komen. Zulke dingen waren voor ons des te meer reden om ons te bewijzen en ik denk dat we dat ook gedaan hebben. Dit keer hadden we ook echt de kans om te samen te spelen, het eerste album was in een behoorlijk tempo geschreven en opgenomen. We deden al het materiaal van Rich Lewis en Randy Piper in zes dagen terwijl we in Cinci Ohio waren, waar zij toen woonden. Dit keer zaten we overdag in de studio en oefenden we 's avonds.

Tijdens een interview met Metalfan.nl twee jaar terug zei Randy dat jullie bergen aan material hadden voor Violent New Breed en dat veel daarvan niet op het album was verschenen. Zijn er nummers van die tijd die jullie voor Virus gebruikt hebben?

Nee, het zijn allemaal nieuwe nummers. Ik heb zelfs wat nummers geschreven na de release van Violent New Breed, maar die zijn niet op het nieuwe album gekomen.

Sommige van de nummers gaan over behoorlijk serieuze persoonlijke dingen zoals levensstijlen die niet echt bevorderlijk zijn voor je gezondheid, wat was de gedachte achter deze onderwerpen? Waren ze voor jou persoonlijk belangrijk?

Om eerlijk te zijn was ik erg ziek toen ik begon aan het schrijven van dit album. Ze konden niet vinden waar mijn pijn vandaan kwam. Hier heb ik vijf maanden mee rondgelopen voordat ze erachter kwamen dat ik last had van galstenen. Het deed enorm veel pijn en ik dacht dat ik dood zou gaan, omdat het zolang duurde voordat er een oorzaak bekend was. Op dat moment weet je dat gedachten een eigen leven gaan leiden en een spelletje met je spelen. Om een lang verhaal kort te maken, schreef ik wat ideeën op die later zouden veranderen in de nummers Don't Wanna Die, Cardiac Arrest en wat tekstuele ideeën voor Crying Eagle. Daarna dachten we als band na over termen als het gevaar om dood te gaan. Met alle shit die zich de afgelopen jaren heeft afgespeeld met moorden op school, ontvoeringen, anthrax-brieven en meer, hadden we het gevoel dat dat is waar we over willen schrijven; bang zijn om dood te gaan. Vanuit dat oogpunt is het balletje gaan rollen en zijn we gaan brainstormen over ideeën die dat aspect van het leven belichten.

De rap aan het einde van Can't Stop is nogal onverwacht…hoe zit dat precies?

We houden allemaal van de televisieserie Cops en om eerlijk te zijn te zijn, zijn negentig procent van de criminelen in die show rappers…geen idee waarom, maar laten we eerlijk zijn, het is waar! Randy Piper's zoon "Koldblooded" is een geweldige rapper en wilden iets wat dat nummer zou kunnen verbinden met de 'hood'-levensstijl. Ik haat het echt hoe ze mensen anders behandelen om de manier waarop ze er uit zien, praten, ruiken, muzieksmaak. Met "Koldblooded" aan het einde van dat nummer is het verhaal stukken geloofwaardiger geworden.

Niet alleen Randy Piper's zoon Koldblooded, maar ook Rich Lewis' zoon Jason hebben een bijdrage geleverd aan dit album. Hadden jullie al eerder met hen samengewerkt op muzikaal vlak en hoe was het om met familie samen te werken?

Je zou het Randy en Rich moeten vragen of ze al eerder iets met hen gedaan hebben. Alles wat ik erover kan zeggen, is dat ik het geweldig vond om te werken met hun zonen. Ze zijn ongelooflijk goed en getalenteerd. "Koldblooded" is geweldig met zijn timing en alles, en Rich zoon Jason is vloedgolf aan poëzie. Ik hou enorm van zijn teksten dus kijk er maar niet van op wanneer je meer Chris Laney/Jason Lewis nummers tegenkomt in de toekomst!

Hoe zit het met de leuke cover van het Cranberries nummer Zombie op het nieuwe album? Vond je het geen risico om een nummer te gebruiken wat zoveel mensen kennen en wat misschien veel voor hen zou kunnen betekenen?

We hadden tien nummers, een ervan heeft het niet gered waarna we het hadden over nummers, one hit wonders, nummers die we niet leuk vonden en meer. Toen we een van mijn all time favorieten opzetten Zombie werden we helemaal wild, wat een geweldig nummer! Kijk, dat is wat tijd kan doen, je hebt er een hekel aan omdat het de hit van de dag is, maar het is zoveel beter wanneer je het gemist hebt! De teksten passen ook precies bij de rest van het album, ze zijn echt geweldig!

Randy Piper's Animal

L.U.S.T. is een directe klassieker, ik ben er zelfs vrij zeker van dat wanneer het twintig jaar geleden op The Last Command zou hebben gestaan het een van de favoriete W.A.S.P.-nummers zou zijn geweest. Kun je er wat meer over vertellen?

Het ging eigenlijk vanzelf. Ik was naar een show van W.A.S.P. geweest en herontdekte daar het nummer Widowmaker, vandaar de basintro. Ik hou enorm van W.A.S.P., Randy Piper is ex-W.A.S.P., we hebben W.A.S.P.-fans die ons geweldig vinden, laten we eerlijk zijn, geen vuur zonder vlam!

Hoe zit het met de dvd-release die jullie aankondigen op myspace?

De dvd zal bomvol staan met muziek, het verhaal van Randy Piper's Animal, inclusief wat oude jaren tachtig 'Animal'-clips, interviews, oefensessies, een hoop dagelijks geouwehoer en een complete show van het Sweden rock festival 2007. De kwaliteit van beeld en geluid is niet zo heel erg goed, maar het geeft je het gevoel er echt bij te zijn. Het was eigenlijk alleen bedoeld voor eigen gebruik, maar het platenlabel zei dat dit is wat de fans willen zien!

Gaan jullie nog touren?

Dat hopen we in 2009 te doen!

Nog wat laatste woorden? We willen echt heel graag voor jullie komen spelen, kom eens langs op onze MySpace pagina en laat een berichtje achter, we houden van jullie!!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.