Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Randy Piper's Animal - Virus
Jaar van release: 2008
Label: Locomotive Records

Randy Piper's Animal - Virus

Twee jaar geleden was daar uit het niets Randy Piper’s Animal met gitarist Randy Piper die ooit heel lang geleden samen met Blackie Lawless verantwoordelijk was voor het oprichten van W.A.S.P. De band die het meest bekend is van de compromisloze hardrock met wat metal-invloeden en de wat kinderachtige teksten, hoewel dat in de loop der tijd wel wat veranderd is. Het debuut Violent New Breed van Randy Piper’s Animal volgde grotendeels de lijn van de oude vertrouwde W.A.S.P., een lijn die ze op deze tweede schijf met de titel Virus gewoon doorzetten.

De formule voor de songs is al even vertrouwd als op Violent New Breed. Het blijft bij de ruwe hardrock die we kennen als vanouds, echter doet Randy Piper’s Animal er nog een schepje bovenop door in twee jaar dezelfde ontwikkeling door te maken als W.A.S.P. dat deed in de afgelopen twintig jaar, door te gaan voor wat meer melodische metal georiënteerde songs met wat snuggere teksten dan ‘fuck like a beast’ en consorten. De muziek op dit schijfje is dan ook wat volwassener van aard en laat zich vergelijken met wat we kennen van, jawel, W.A.S.P. de afgelopen jaren. Het klinkt allemaal erg vertrouwd en de songs zitten ook vaak wel aardig in elkaar. Zanger Rich Lewis lijkt nog meer op Blackie Lawless te lijken dan eerst en de metal-invloeden geven de negen originele songs soms een wat ‘cheesy’ tintje. Voordeel daarvan is wel dat de nummers vaak enorm pakkend zijn zoals bijvoorbeeld afsluiter L.U.S.T. Het schijfje telt een aardig aantal van deze echte live-meezingers die het tijdens een concert geweldig zullen doen.

Net zoals dat op een regulier album van W.A.S.P. de cover van een bekend nummer onmisbaar is, geldt dat ook voor Virus. Zo tegen het einde van het album treffen we daar namelijk het nummer Zombie aan, wat natuurlijk de grote hit was van The Cranberries.

Virus is een album wat voortborduurt op een bekend recept en waar je je eigenlijk geen buil aan kunt vallen wanneer je houdt van de wat traditionelere hardrock of heavy metal.

Tracklist:
1. Cardiac Arrest
2. Can’t stop
3. Don’t Wanna Die
4. Crying Eagle
5. Unnatural High
6. Judgement Day
7. Who’s Next
8. Zombie
9. Shoot to Kill
10. L.U.S.T.

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 24 september 2008

Randy Piper's Animal - Virus
Reactie van peetn13 op 25-09-2008 om 12:53u
Score: 80 / 100

Van mij mag hij twee banken vooruit

Randy Piper's Animal - Virus
Reactie van poziloc op 30-09-2008 om 00:11u
Score: 80 / 100

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.