Enqute

Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

Bathory A Fine Day To Die
Behemoth Ov Fire And The Void
Burzum Dunkelheit
Carach Angren When Crows Tick On Windows
Celtic Frost Circle Of The Tyrants
Cradle Of Filth From The Cradle To Enslave
Darkthrone Transilvanian Hunger
Deafheaven Dream House
Destryer 666 I Am The Wargod
Dimmu Borgir Progenies Of The Great Apocalypse
Dissection Where Dead Angels Lie
Emperor I Am The Black Wizards
Immortal Withstand The Fall Of Time
Kvelertak Mjd
Marduk Panzer Division Marduk
Mayhem Freezing Moon
Mercyful Fate Satan's Fall
Primordial Empire Falls
Samael Baphomet's Throne
Satyricon Mother North
Taake Myr
Venom Black Metal
Wiegedood Ontzieling
Windir Journey To The End
een andere blackmetalgerelateerde song, namelijk:

[ Uitslag | Enqutes ]

    9 januari:
  • Hexis
  • Shadow Of Intent, Aversions Crown, Angelmaker, The Last Ten Seconds Of Life en Distant
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 34
  • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 75
  • Fabian Merkt (Coronatus) - 39
  • Paul H. Landers (Rammstein) - 57

Vandaag overleden:
  • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
  • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Concertreview

Michael Schenker Group
Op 9 juli 2010 in De Boerderij, Zoetermeer
Een review door Hans
Foto's door Peter Mondria
Het beloofde een broeierige avond te worden in Zoetermeer; de mussen vielen van het dak maar gelukkig was de zaal zelf goed van temperatuur! Die aangename temperatuur zorgde ervoor dat opener Iron Laiden hun set Maiden-covers de op dat moment vrij lege zaal zonder problemen in kon slingeren. Ik was te laat bij de zaal en heb hun optreden aan me voorbij moeten laten gaan. Afgaand op de mensen die het wl hadden gezien en gehoord was het weinig verheffend wat er gebracht werd. Verbazingwekkend overigens dat er een Maiden-coverband geprogrammeerd was als opener voor Michael Schenker Group.

Zo rond kwart voor tien gingen de zaallichten uit en als eerste verscheen de meester zelf ten tonele. Getooid met een wollen muts (zal toch echt niet vanwege de kou zijn geweest; verkeerde kapper?) zette Michael Armed And Ready in, waarna de rest van de band (Gary Barden, Wayne Findlay, de bijna 60-jarige Chris Glen en Black & Blue drummer Pete Holmes, ingevlogen voor zes shows) het podium betrad voor wat een avond vol klassiekers werd van zowel MSG als UFO. Zo slecht als Michael er uit zag (een getekend, oud wordend gelaat, zonder zonnebril dit keer), zo genietbaar was zijn spel. Findlay en Glen deelden diezelfde vorm, waar Barden toch niet geweldig bij stem was en regelmatig probeerde om de zaal de hogere noten te laten zingen, wat hem (uiteraard) goed afging. Wat een contrast met de beelden van de later dit jaar te verschijnen dvd, opgenomen begin dit jaar in Japan, waar Barden echt voor elke noot ging.

Michael Schenker Group @ 9-7-2010, Boerderij, Zoetermeer

De setlist bood voor de ware fan weinig verrassingen, en ik maak me sterk dat er meer dan twee nummers anders waren vergeleken met de setlist van vorig jaar, toen de band eveneens in Zoetermeer speelde. Erg jammer, en aangezien de heer Schenker in zijn uppie de setlist bepaalt, zal dat niet heel snel veranderen.

Na twee toegiften was het over en uit, en de zaal liep snel leeg richting het openluchtterras waar nog aardig wat consumpties achterover werden geslagen. Wayne Findlay en Chris Glen mengden zich ver na afloop nog onder het schaars aanwezige publiek op het terras.MSG heeft de frequentie van Y&T al aardig te pakken als je kijkt naar de tijd die tussen de twee laatste concerten zat; niet dat ik dat erg vindt, en dat was het publiek wel met me eens, dacht ik zo.
Tot binnenkort, heren!

Michael Schenker Group @ 9-7-2010, Boerderij, Zoetermeer

Setlist:
1. Intro
2. Armed And Ready
3. Cry For The Nations
4. Let Sleeping Dogs Lie
5. Ready To Rock
6. I Want You
7. A Night To Remember
8. Into The Arena
9. Lost Horizons
10. Rock My Nights Away
11. On And On
12. Lights Out
13. Attack Of The Mad Axeman

Toegift 1:
14. Ride On My Way
15. Rock Bottom

Toegift 2:
16. Doctor Doctor

Michael Schenker Group @ 9-7-2010, Boerderij, Zoetermeer

Klik op de foto's voor grotere versies

Reactie van Grafhoer op 20-07-2010 om 12:27u


....je verhaal over die Maiden-coverband klopt niet helemaal. De zaal stond echt goed vol toen zij begonnen met spelen, en ik moet je zeggen dat ze juist verrassend goed waren!!

Reactie van Harrymans op 20-07-2010 om 23:22u


Goede recensie, behalve dat volgens onze dames die er bij waren het wel meeviel met zijn oude getekende gelaat en dat het voor ons geen verrassing was dat Gary zo lekker slecht zong, dat was in de eighties al zo :-), wat ook de laatste keer was dat ik MSG live gezien heb en ik moet zeggen dat de meester zelf nog niks aan kwaliteit ingeboet heeft. Leuke avond gehad (weer) in de Boerderij, alleen volgende keer toch maar oordoppies mee, want de ene avond is de andere niet qua geluid.
PS: tijdens Laiden was de zaal niet echt leeg nee, ze begonnen leuk, kunnen best lekker spelen maar na een nummer of 4 had ik het persoonlijk wel gehad.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.