Enquęte

Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

Bathory – A Fine Day To Die
Behemoth – Ov Fire And The Void
Burzum – Dunkelheit
Carach Angren – When Crows Tick On Windows
Celtic Frost – Circle Of The Tyrants
Cradle Of Filth – From The Cradle To Enslave
Darkthrone – Transilvanian Hunger
Deafheaven – Dream House
Deströyer 666 – I Am The Wargod
Dimmu Borgir – Progenies Of The Great Apocalypse
Dissection – Where Dead Angels Lie
Emperor – I Am The Black Wizards
Immortal – Withstand The Fall Of Time
Kvelertak – Mjřd
Marduk – Panzer Division Marduk
Mayhem – Freezing Moon
Mercyful Fate – Satan's Fall
Primordial – Empire Falls
Samael – Baphomet's Throne
Satyricon – Mother North
Taake – Myr
Venom – Black Metal
Wiegedood – Ontzieling
Windir – Journey To The End
een andere blackmetalgerelateerde song, namelijk:

[ Uitslag | Enquętes ]

    9 januari:
  • Hexis
  • Shadow Of Intent, Aversions Crown, Angelmaker, The Last Ten Seconds Of Life en Distant
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 34
  • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 75
  • Fabian Merkt (Coronatus) - 39
  • Paul H. Landers (Rammstein) - 57

Vandaag overleden:
  • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
  • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Concertreview

Arrow Rock Festival 2004
Op 12 juni 2004 in Lichtenvoorde
Een review door René
Foto's door René
Arrow Rock FestivalWat moet een site over metal nou op een festival met classic rock? Eén blik op de headliner van zaterdag zegt genoeg. Judas Priest zou er sinds de reünie met Rob Halford hun eerste show in Nederland gaan geven en daar moesten wij natuurlijk bij zijn. De connectie met metal kan ook gemaakt worden, omdat er toch wel veel bands optraden die van invloed zijn geweest op veel artiesten in hedendaagse metalbands. Ik noem een UFO, Scorpions, Motorhead en weer Judas Priest. Ook is het best leuk om op een festival te zijn die een line-up heeft die ook in de jaren '70 had kunnen plaatsvinden. Omdat ik toen nog niet op aarde was, is het extra interessant om toch nog de kans te krijgen om die bands nog eens een keertje te zien.

Het weer was die dag echt klote. Regelmatig waren er fikse regenbuien. Maar ja, wat doe je er aan? Het publiek liet zich er niet van weerhouden toch plezier te hebben. Maar die hebben er dan ook voor betaald. Er moesten zo'n 17.000 personen aanwezig zijn op de zaterdag. Er waren verder weer veel kraampjes met cd's, kleren en natuurlijk voedsel. Zoals het eigenlijk hoort op een festival. En het was allemaal prima geregeld.

Over naar de bands. Het schema was voor mij pas interessant vanaf half 7, want toen zou UFO beginnen. De bands die tot die tijd speelden, kende ik eigenlijk helemaal niet. Ik heb dan ook eerst het festivalterrein verkend. Maar uiteindelijk wilde ik toch wel een optreden bekijken. Dat werd dan Y&T. Deze band stond vorig jaar ook op het Arrow Rock Festival, toen in de tent. Dit keer stonden ze op het hoofdpodium. Ik kende de band dus niet, maar voor mij klonk het als de hardrock van Thin Lizzy. Ik vond het een prima optreden, net zoals het publiek. Sympathiek was dat ze het gevoelige I Believe In You opdroegen aan een echtpaar opdroegen. Tot de dag van vandaag heb ik het refrein van dat nummer nog in m'n kop.

De volgende band die ik heb mee gemaakt was Paul Rodgers' Bad Company. Ik heb geprobeerd het optreden uit te zitten (staan), maar ik kon echt niks met de muziek. Het was echte commerciële rock. Paul Rodgers zelf gaf wel een goede show en dan vooral door microfoonstandaards in de lucht te gooien (maar niet opvangen!). De rest de bands zoals Ten Years After, The Godz & The Animals heb ik helaas moeten missen wegens gebrek aan interesse.

UFO is mijn favoriete 'classic' rockband. Hun legendarische live-cd Strangers In The Night heb ik grijsgedraaid. Ik ben dan vooral fan van Michael Schenker. De gitarist zit echter niet meer in de band, daarvoor in de plaats is Vinnie Moore. Ik sta gelukkig altijd open voor veranderingen binnen een band, daarom kan ik de uitstekende nieuwe cd You Are Here goed op waarde schatten. Er werd maar één nummer gespeeld van de nieuwe cd, de rest van de set was gewijd aan die ene live-cd, Strangers In The Night. Het was groot feest in de tent, want het zijn enorm lekkere rocknummers. Ze zijn wel voor het grootste gedeelte neergepend door Michael Schenker, dus UFO kan nog niet helemaal zonder hem. Maar Vinnie Moore is een goede vervanger. Het nummer Rock Bottom was de vuurdoop voor hem, want die bevat een uitgerekte solo. Wat mij betreft was hij geslaagd, want ik vond het verfrissend dat de solo niet klakkeloos gekopieerd werd van het origineel, maar dat Vinnie er een eigen draai aan gaf. Bassist Pete Way was overal op het podium aanwezig en de zanger Phil Mogg wist niet wat hij moest doen tijdens de solospots. Hij leek eigenlijk wel een beetje dronken. Het geluid was verder niet al te best, maar de band zette de tent wel op zijn kop. De band kreeg na afloop dan ook flink applaus.

UFO

Tijdens UFO was Motörhead al begonnen op het hoofdpodium. Ook Motörhead is één van mijn favoriete bands, dus moest ik kiezen. Ik besloot UFO maar af te zien, daar ik Motörhead al 2x gezien heb. Gelukkig begon de band iets later, zodat ik toch een groot deel van de show kon meemaken. De setlist was weer zoals altijd. Nummers zoals We Are Motörhead, Sacrifice, Killed By Death, Ace Of Spades en Overkill staan nog altijd op dezelfde plek op de setlist. Het zou wel eens verfrissend zijn de lijst compleet om te gooien, maar ik denk niet dat dat ooit nog zal gebeuren. Voor de rest was het natuurlijk weer een uitstekende show, want het blijft tenslotte Motörhead. Die gaan er altijd in. Wat nog wel het vermelden waard is, zijn de twee mooie dames die tijdens Killed By Death op het podium hun topjes uitdeden. Lemmy had tenminste ook na het optreden nog wat te doen.

Ik heb nog even in de tent gekeken voor Blue Oyster Cult. Ik kende er wel een paar nummers van. En ja hoor, juist die nummers werden gespeeld toen ik erbij was (City On Flames & Godzilla). Verder kan ik weinig zinnigs zeggen, want ik ken weinig van de band en heb ik ook niks meer gezien van het optreden vanwege de Scorpions.

De Scorpions zijn terug met een stevige nieuwe rockplaat. Ik ken alleen de radiohits die de band ooit had. Ze begonnen de set gelukkig met lekkere uptempo rocknummers waar het publiek van uit z'n dak ging. Gitarist Rudolf Schenker was lekker energiek bezig met zijn rare, grappige stage-act. Jammergenoeg kon ik de Scorpions ook niet afzien,want ik wilde Alice Cooper graag ook zien. Het was voor mij dan ook een grote domper dat alle bands die ik wilde zien elkaar flink overlapten. Het hielp ook niet echt dat naarmate de avond vorderde, het programma uitliep.

The Scorpions

Alice CooperOok Alice Cooper begon veel te laat (publiek:"Where the fuck is Alice!) ,waardoor ik ook van zijn set slechts drie nummers heb gehoord. Erg jammer, ik had graag zijn hele show gezien. Hoewel, show? Hij had besloten het dit keer weer te doen zoals op de Bare Bones tour, dus zonder het theatrale wat normaal bij een Alice Cooper show hoort. Of het podium moet na drie nummer opeens snelsnel omgebouwd zijn. Het was de eerste keer dat ik 'm aan het werk zag. Alice is een echte entertainer en het is overduidelijk dat hij al meer dan 30 jaar in het vak zit. Om de gemiddelde leeftijd van de band flink omlaag te halen, omringde Alice zich met piepjonge muzikanten, allemaal voorzien van een 'sixpack'.

Vlak na het optreden van de Scorpions wilde ik naar het hoofdpodium, zodat ik lekker vooraan kan gaan staan. Judas Priest is natuurlijk een fenomeen. En vooral nu Rob Halford (eindelijk) is teruggekeerd. Ik was benieuwd of de chemie tussen de bandleden terug was. En gelukkig, die was volop aanwezig. Rob leek dolblij dat hij weer op zijn oude stek was. Nummers als Electric Eye (opener, duh!), Touch Of Evil, Green Manalishi en Living After Midnight werden vol enthousiasme gebracht. Ook werden onder andere Turbo Lover, Diamonds & Rust, The Sentinel en The Ripper gespeeld. Kortom, het aantal verrassingen in de set was nul. Het zou interessanter zijn geweest als er eens wat andere klassiekers werden gespeeld, want die heeft Priest genoeg. Uiteindelijk is het mierenneukerij, want het blijven natuurlijk klasse songs. En ach, Priest in de originele bezetting (drummer niet meegerekend) is al speciaal genoeg. Ik blijf het wel jammer vinden dat Glenn Tipton het overgrote deel van de solo's op zich neemt, want ik vind KK Downing echt veel beter. Tijdens zijn solo in Victim Of Changes viel mijn mond echt open van verbazing! Verder maakten de leuke stage set, de geweldige uitvoering van Painkiller (wat een gitaren, drums en wat een zang!!!) en de Harley de reünie tot een meer dan geslaagde show. The Priest is dus wel degelijk back! In november komt de nieuwe cd en in 2005 een nieuwe wereldtournee.

Judas Priest

En dat was dan een spectaculair einde van het Arrow Rock Festival op de zaterdag. En het was zeker een geslaagde dag. De zondag heb ik moeten missen, maar ook dat moet een feestje zijn geweest. Zeker omdat het toen de hele dag droog was. Wegens het succes van de 2004 editie, zal het volgend jaar vast wel weer plaatsvinden. Ik heb nog wel wat tips voor de line-up: Black Sabbath, Motley Crue, Velver Revolver...

Reactie van methusalem op 17-06-2004 om 22:39u


the scorpions waren het hoogte punt!

Reactie van op 18-06-2004 om 19:18u


na de 1ste paar nummers was het podium opgebouwd, tot volle show sterkte, tenminste dat zeiden mijn ouders

Reactie van Wickerman op 19-06-2004 om 19:17u


Judas Priest heeft weer bewezen dat ze nog wel 10 jaar meekunnen Halford is duidelijk nog steeds The Metalgod, wat een stem zeg. Mooi om na al slome bands ( op Motorhead na dan ) Judas Priest live te horen heerlijk. Voor volgend jaar een tip arrow beter ook SAXON, ACDC en AEROSMITH vragen

Reactie van wobbes op 28-06-2004 om 15:49u


speelde Scorpions nog nummers uit de Tokyotapes-periode?

Reactie van Manowar op 02-07-2004 om 18:04u


heb dit jaar al 5 open air's achter de rug, heb daarbij Priest al vier keer gezien. der halve komt de score bij mij op 50/50 want ik heb twee schitterende Priest optredens gezien, maar ook twee BAGGER- optredens. de ene keer lag het aan de geluidsman en de band (ik dacht dat er een stel amateur gitaristen stond te spelen) de andere keer op Swedenrock lag het echt aan Halford. toch is het gaaft om zulke legendes in actie te zien. bangen tot je blau ben dus

Reactie van karel op 03-07-2004 om 19:58u


he rené, leuke review, maar jammer dat je geen verstand van muziek hebt. ik weet niet hoe oud je ben, maar ik ben 17 en ik ken die bands aan het begin van de zaterdag zelfs. Paul Rodgers commerciele rock? hoor je niet wat voor een geweldige stem die gozer heeft? mafkees..

Reactie van René op 23-07-2004 om 22:15u


Ten eerste, ik ben 24. Ten tweede, er lopen ontiechelijk veel bands rond op deze aarde. Ik kan ze echt niet allemaal al een keertje gehoord hebben. Grlukkig heb je daar festivals voor, zoals Arrow. Maar ik kende de meeste bands heus wel van naam, zoals Y&T, Bad Company, Ten Yaers After etc. En waar maak jij op uit dat wanneer ik zeg dat Paul Rodgers commerciele rock maakt, ik bedoel dat hij een slechte stem heeft???

Reactie van Ruben op 20-08-2004 om 02:06u


Ag, Sjeezus, Renée, laat je niet zo kennen jôh. Geef toe dat je eigenlijk gewoon te jong bent om een rechtgeaard oordeel over de bands op dit festival te geven. Who gives a fuck! 't gaat erom dat je gewoon plezier hebt , zelfs in de regen! Al moet ik wel toegeven dat voor een review van dit festival iemand van 40+ beter op zijn plaats was geweest.

Reactie van confusius op 13-09-2004 om 16:56u


Y&T, Scorpions, Ufo , Alice Cooper waren de hoogte punten van die dag.Die gene die durf te beweren dat motorhead goed waren hebben zeker met oogkleppen en oordoppen in zitten kijken, wat een baggers geluid zeg, ik heb motorhead toch al merderemalen gezien maar die dag waren ze minder dan op dreef en wat het geluid betrefd mogen ze de geluidsman ook een schop geven, als je het geluid die dag van de andere bands hoorde waren deze dik in orde.Deze reactie is puur voor die gene die beweren dat motorhead die dag goed bezig waren, dat zullen dan waarschijnlijk die trouwe fans zijn geweest.Maar als ze eerlijk zijn zullen ze het met me eens zijn.

Reactie van metalmeltdown op 22-02-2006 om 20:45u


hej mense ik heb als van judas priest en ben reusachtige fan ervan kheb nog nooit concert maart lijk me eg geweldig. ik ga dit jaar naar me eerste festival oook arow rock. ik kon wel huillen toen ik zag dat judas niet kwam maar in 2004 wel maar dat deep purple komt maakt ales weer goed. roald

Reactie van Peter op 25-08-2006 om 20:30u


Y & T klinkt als Thin Lizzy !!!! Waar haal je dat nu vandaan ???

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.