Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  19 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Katatonia, Sólstafir en SOM
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • Tony Macalpine
Kalender
Vandaag jarig:
 • Clive Edwards (UFO) - 69
 • Daniel "Dani" Férnandez (Dark Moor) - 48
 • Jake Fredén (Nostradameus) - 42
 • Jan-Marco Becker (Superior) - 48
 • Jeff Pilson (Dokken) - 63
 • Kazco Hamano (The Black Mages) - 52
 • Peter "Pepe" Lyse Hansen (Hatesphere) - 43
 • Robert Palmer (The Power Station)† - 73
 • Rod Evans (Deep Purple) - 75
Concertreview

The Dead Daisies en The New Roses
Op 16 april 2018 in 013, Tilburg
Een review door René

Op deze zonnige maandag is het dubbel feest in Tilburg. Vele PSV-supporters zijn aanwezig in de binnenstad om zich klaar te maken voor de huldiging in Eindhoven. En supergroep The Dead Daisies geeft een concert in 013. Aangezien we geen voetbalsite zijn, richten wij onze aandacht op het concert van de hardrockers. Ze hebben The New Roses meegenomen als support-act. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een fijne avond die in het teken staat van luide rockgitaren.

The Dead Daisies heeft de laatste jaren de Nederlandse podia diverse malen onveilig gemaakt. In 2016 speelde de band in Utrecht en Amsterdam, respectievelijk in de kleine zaaltjes Tivoli De Helling en Paradiso Noord. Het jaar daarop werd Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer aangedaan. Ditmaal is het tijd voor de Jupiler Stage, de kleine zaal van 013. Volgens zanger John Corabi worden de zalen per tour alsmaar groter voor The Dead Daisies. Dat lijkt niet helemaal te kloppen, aangezien Boerderij en Jupiler Stage qua capaciteit even groot zijn. De zaal is vanavond goed vol, dus met de populariteit zit het wel goed. Wat wil je ook met een band bestaande uit oude rotten in het vak. Ze hebben de kneepjes van het vak geleerd in bands als Thin Lizzy, Ozzy Osbourne, Whitesnake en Journey. Alleen David Lowy, gitarist en oprichter van de band, heeft nooit eerder in een grote band gespeeld.

Opener The New Roses gaf in 2016 al een show om de hoek, namelijk in Little Devil. Nu treedt de band aan als support-act in de kleine zaal van 013. Dit concert is mijn eerste kennismaking met de Duitse hardrockband. Tijdens de 35 minuten durende set hebben alle nummers hetzelfde rustige tempo. Nummers zoals het zware Whiskey Nightmare en de meezinger Boy With Long Hair doen het goed bij het publiek. Zanger en gitarist Timmy Rough is daar duidelijk mee in zijn nopjes. De band is ook nog eens gezegend met een topgeluid: niet te hard en elk instrument kraakhelder. The New Roses maakt een goede indruk en heeft ongetwijfeld nieuwe zieltjes gewonnen.

The New Roses @ 013, Tilburg, 16-4-2018

Als The Dead Daisies begint, zou je haast denken dat de bandleden even zijn vergeten dat ze eigenlijk op een klein podium staan. De grootse stage-moves van gitarist Doug Aldrich, bassist Marco Mendoza, drummer Deen Castanova en Corabi horen eigenlijk thuis in een stadium. Maar dat is de charme van deze. Je krijgt een uiterst professionele show voorgeschoteld in een klein, zweterig zaaltje van topmuzikanten die alles geven. Vooral Aldrich is een monster op gitaar, maar Lowy en Mendoza laten ook de nodige trucjes zien. Corabi is dan weer een ster in het vermaken van de aanwezigen. “Er werd harder gejuicht op de begrafenis van mijn grootmoeder”, aldus de frontman.

The Dead Daisies @ 013, Tilburg, 16-4-2018

The Dead Daisies heeft een viertal albums op zak die alle bol staan van lekkere hardrock. Live komen alle songs veel beter uit de verf. Het gros van de set komt van het nieuwe album Burn It Down, dat een stuk rauwer en smeriger is dan al het vorige plaatwerk. Live zijn logge songs zoals Resurrected, Rise Up en Dead & Gone nog smeriger dan op plaat. Bij de vraag of het publiek het nieuwe album überhaupt wel kent, klinkt er een luid gejuich. Oudjes zoals Mexico en Make Some Noise doen het ook goed, net i>Bitch, een cover van The Rolling Stones. Daar waar de band tijdens vorige concerten zwaarder leunde op het spelen van andermans nummers, is dat dit keer beperkt tot Bitch, Midnight Mover van The Sensational Alex Harvey Band en afsluiter Helter Skelter van The Beatles.

The Dead Daisies @ 013, Tilburg, 16-4-2018

Het is gaaf om te zien dat een relatief nieuwe rockband (de band is in 2013 opgericht) een succesvol optreden kan geven dat grotendeels bestaat uit eigen werk. The Dead Daisies had net zo makkelijk de set kunnen vullen met songs van bands waar de leden vroeger lid van waren. De bandleden weten op eigen kracht alle aanwezigen te vermaken. Ze werken hard om de reputatie als een van de betere live-acts binnen de hardrockscene te behouden. De bandleden lijken zelf ook de grootste lol op het podium te hebben. Dat slaat dan weer over op de aanwezigen, die de band belonen met een luid applaus als het concert na een uur en veertig minuten is afgelopen. Wie weet zien we The Dead Daisies de volgende keer in de grote zaal van de 013.

The Dead Daisies @ 013, Tilburg, 16-4-2018

Setlist The Dead Daisies:
1. Resurrected
2. Rise Up
3. Make Some Noise
4. Song and a Prayer
5. Dead and Gone
6. Mexico
7. What Goes Around
8. Last Time I Saw the Sun
9. Burn It Down
10. All the Same
11. Drum Solo
12. Bitch (The Rolling Stones-cover)
13. With You and I
14. Medley: The Boys Are Back In Town / Smoke On The Water / Highway To Hell / Rock And Roll All Nite / Heaven And Hell
15. Mainline
16. Long Way to Go
17. Midnight Moses (The Sensational Alex Harvey Band-cover)

18. Judgement Day
19. Helter Skelter (The Beatles-cover)

The Dead Daisies @ 013, Tilburg, 16-4-2018

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.