Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Hangman's Chair - This Is Not Supposed To Be Positive
Jaar van release: 2016
Label: Musicfearsatan

Hangman's Chair - This Is Not Supposed To Be Positive

Met Roadburn 2016 nog maar minder dan een maand van ons verwijderd, is het interessant om eens een bandje van de line-up onder de loep te nemen. Hangman’s Chair bijvoorbeeld. Van deze Fransen ontvingen we een promo van het vorig jaar verschenen album This Is Not Supposed To Be Positive. Hoewel deze band bij ondergetekende nog niet eerder op de radar verschenen is, timmeren deze heren al meer dan tien jaar aan de weg. Deze ervarenheid komt erg duidelijk tot uiting op de nieuwe plaat, waarop een geslaagde mix van doom en grunge te horen is.

Wanneer Alice In Chains, Type O Negative, A Pale Horse Named Death en Katatonia het meest voor de hand liggende vergelijkingsmateriaal vormt, dan weet je dat dit album geen opgewekte aangelegenheid gaat worden. De titel van deze plaat spreekt dan ook boekdelen. De sfeer is van begin tot eind neerslachtig. Hierbij speelt de emotievolle, klagerige, cleane zang van Cédric Toufouti een belangrijke rol. Cedric is zonder twijfel een bekwame zanger. Hoewel hij de met wanhoop doorspekte teksten goed vertolkt, mist er toch wat karakter en variatie in zijn stemgeluid. Met als gevolg dat over een rit van ruim vijftig minuten Toufouti’s stem bij vlagen wat kan gaan tegenstaan.

Buiten dit puntje van kritiek is This Is Not Supposed To Be Positive een dijk van een plaat. Hangman’s Chair maakt niet de fout door te veel te leunen op haar geluid. Nee, in plaats daarvan hebben de Fransen zich gericht op het schrijven van goed opgebouwde nummers. De songwriting is dan ook van hoogstaand niveau. De band legt de focus niet specifiek op riffs of solo’s. Hangman’s Chair levert een veel beter totaalplaatje. Deze release bevat stuk voor stuk songs die goed in elkaar zitten, maar Dripping Low, No One Says Goodbye Like Me en Dope Sick Love zijn aan te wijzen als de meest positieve uitschieters.

Het kan enige tijd duren voordat het kwartje valt, maar wanneer dat gebeurt, heb je met This Is Not Supposed To Be Positive een plaat waar je nog lang mee verder kunt. Met name liefhebbers van Alice In Chains en Type O Negative weten hier waarschijnlijk wel raad mee. Het is de Fransen gegund dat ze een goed optreden gaan neerzetten op Roadburn. Deze plaat verdient het namelijk om veel verkocht te worden.

Tracklist:
1. Dripping Low
2. Cut Up Kids
3. Requiem
4. Your Stone
5. Save Yourself
6. Les Enfants Des Monstres Pleurent Leur Desespoir
7. Flashback
8. No One Says Goodbye Like Me
9. Dope Sick Love
10. Rouge Pour Le sang, Bleu Pour La Grace

Score: 80 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 29 maart 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]