Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

From The Ashes - The Final Incarnation
Jaar van release: 2015
Label: eigen beheer
From The Ashes - The Final Incarnation
In 2009 startte Peter Reedijk zijn eenmansband From The Ashes en in 2012 bracht deze man een demo uit met een complete band, maar op zijn debuut moest Peter Reedijk (bijna) alles weer alleen doen. The Final Incarnation is een ep geworden vol atmosferische en melodieuze black metal met zanger Terry Stooker (Tragacanth) op zang.

The Final Incarnation gaat van start met The Cleansing. Dit nummer begint met een keyboardstuk dat plotsklaps over gaat in een stevig metalnummer (een trucje dat al tig keren eerder en beter gedaan is door andere acts). Wat direct opvalt, is dat de drums ontzettend slecht zijn geprogrammeerd en behoorlijk kunstmatig klinken. Hierdoor wordt het luisterplezier ontzettend naar beneden getrapt. Jammer, want de nummers zijn op zich niet slecht. Er zijn mooie melodieën aanwezig en af en toe denk ik met weemoed terug aan de oude Dimmu Borgir-albums.

Op het gitaarwerk valt weinig aan te merken. Dit is dik in orde en Peter Reedijk lijkt goed in staat degelijke tracks te schrijven. Wel is de zang van Terry Stooker enigszins saai en past deze veel beter bij de sound van zijn huidige band Tragacanth. Hij doet af en toe denken aan Mark Jansen van Epica. Dit is in mijn optiek geen compliment.

From The Ashes had beter een plaatje kunnen maken als een complete band. Op die manier had alles enigszins solide kunnen klinken. Een gemiste kans, gezien de kwaliteit van sommige tracks. Voor nu zou ik zeggen; lekker afwachten tot de beste man iets nieuws uitbrengt met in ieder geval een degelijke ritmesectie!

Tracklist:
1. The Cleansing
2. Echoes From Oblivion
3. Full Circle
4. Cutting Through The Darkness
5. The Tremble Before The Fall
6. The Dawning Of A New World

Score: 50 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 8 februari 2016

Koop dit album in

Meer From The Ashes:

[ Terug naar de Album Reviews ]