Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Doro - Für Immer (DVD)
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Doro - Für Immer (DVD)
2003 was het jaar dat de Duitse Doro Pesch 20 jaar professioneel in het vak zat. Ze begon ooit, begin jaren 80, in het bandje Snakebite. In 1983 verliet ze die band om te zingen bij Warlock. Met Warlock verging het een stuk beter, en de band bouwde een trouwe schare fans op. Na vier albums met Warlock besloot de blonde Duitse eind jaren 80 om solo te gaan. Ook dat legde haar geen windeieren, want vandaag de dag brengt ze nog altijd albums uit, en is er dus nu deze dvd.

Op de eerste dvd staat eigenlijk waar het om draait, het live optreden, wat opgenomen is in Balve (Duitsland) in 2003. 22 nummers lang laat Doro zien hoe je heavy metal maakt. Een goed optreden, opgenomen met diverse cameras, in widescreen en met goed geluid. Zo moeten eigenlijk alle live dvds zijn. Nieuwere nummers als Fight, Rock Before We Bleed en Always Live To Win worden afgewisseld met klassiekers als Hellbound, Burning The Witches en All We Are. En natuurlijk ontbreekt de ballad Für Immer niet. Om de eerste dvd af te sluiten staat er nog een kort filmpje op over de voorbereidingen voor het optreden, en 11 videoclips die Doro in de loop der jaren gemaakt heeft, van onder andere Fight For Rock, Love Me In Black en ook weer Für Immer.

Als je leest wat er op de tweede schijf staat verwacht je dat dat meer iets is voor de echte Doro fan. Zo staat er onder andere een half uur durende documentaire over haar loopbaan op, een verslag van haar reis naar Australië, en gaat ze op bezoek bij een van haar grootste fans. Vooral die laatste twee filmpjes klinken niet interessant als je geen fan bent, maar niets is minder waar. Ze zijn erg leuk om te kijken, en het is vooral leuk om te zien hoe Doro herinneringen ophaalt bij het zien van oude fotos, en dat muzikanten ook maar normale mensen zijn, vooral als ze op reis zijn in een land waar ze nog nooit geweest zijn. Zo zie je Doro in Australië bij de kangoeroes, en souveniers kopen. Er staat ook nog bijna een uur aan "bootleg" materiaal op. Dit zijn vooral beelden van live optredens van door de jaren heen, afgewisseld met backstage beelden en stukjes interview. De kwaliteit hiervan is niet overal even goed, maar voor de fan wel erg leuk om te zien.

Wederom een dvd waar veel aandacht aan de inhoud besteed is. Zo moesten ze eigenlijk allemaal zijn.

Tracklist van de live opnames:
1. Hellbound
2. Always Live To Win
3. True As Steel
4. I Rule The Ruins
5. Burning The Witches
6. Save My Soul
7. Hellraiser
8. Love Me In Black
9. Für Immer
10. Fall For Me Again
11. East Meets West
12. Drumsolo
13. Burn It Up
14. Fight
15. All We Are
16. Rock Before We Bleed
17. Earthshaker Rock
18. Undying
19. Constant Danger
20. Chained
21. Ich Will Alles
22. Metal Tango

Videoclips:
1. Fight For Rock
2. All We Are
3. Für Immer
4. Unholy Love
5. Bad Blood
6. Ceremony
7. Love Me In Black
8. White Wedding
9. Always Live To Win
10. Fight
11. Chained

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 20 december 2003

Koop dit album in

Meer Doro:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Doro - Für Immer (DVD)
Reactie van heinz op 26-10-2008 om 23:36u
Score: 100 / 100

bestes dvd von der metalqueen of the world, keine andere frau hat so ein geile stimme wie sie .sie ist sehr gut drauf und liebt ihre fans !!!!!!!!!!