Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Jaar van release: 2015
Label: Sleaszy Rider Records
Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Goed nieuws! Thurisaz heeft het weer geflikt om een goede cd te maken. Nadat de eerste drie albums al veel indruk maakten en begin dit jaar de cd/dvd Live & Acoustic in goede aarde viel, kan ik melden dat The Pulse Of Mourning zonder meer het hoogtepunt is uit de discografie van de Belgische metalformatie.

Deze vierde full-length boeit namelijk vanaf de intro (die je in een relaxte gemoedstoestand brengt) tot en met de wegebbende tonen van Stargaze. Daartussenin is er geen enkel moment waarop de aandacht verloren gaat. De toegankelijke en sfeervolle muziek pakt je direct en laat je niet meer los. De plaat is dan ook het beste in het geheel te beluisteren. Drie kwartier lang is het genieten van de combinatie van melancholische en atmosferische death-/doom metal. Ga er rustig voor zitten (liefst in de avonduren) en laat je meevoeren door de zweverige keyboardpartijen, het gelaagde, melodieuze gitaarspel en de klassieke intermezzo’s.

Omdat de plaat een hoogtepunt op zichzelf is, heeft het minder nut om uitgebreid de tracks individueel te belichten. Nou vooruit, de langere tracks springen er licht bovenuit. Het gevarieerde Patterns Of Life (met Let Us All Unite-sample) is al indrukwekkend, het doomy Rays Of Light overtuigt en de epic One Final Step behoort ook tot de hoogtepunten.

Deze nummers bevatten zwaarmoedig gitaarspel, memorabele cleane zangpartijen (die de heren afwisselen met screams en grunts) en subtiel vloeiende overgangen van de ene in de andere sectie. Schijnbaar moeiteloos combineren de heren verschillende stijlen. Van doom naar death, van klassiek naar black (in mindere mate) en psychedelische rock. De songwriting is dan ook van een hoog niveau en in combinatie met de soepel verlopende overgangen zorgt dit voor een zeer prettige flow. Bovendien is er sprake van een perfecte productie die zowel de kracht van de muziek dient alsmede veel ruimte laat voor de druilerige sfeer.

Zijn er dan geen minpunten te noemen? Jawel, ik zou het gebrek aan originaliteit aan kunnen dragen. Mensen die deze factor hoog in het vaandel hebben staan, kunnen dan ook beter naar de oude Swallow The Sun, Novembers Doom, Saturnus en Insomnium gaan luisteren. Dat zijn namelijk de voornaamste invloeden van Thurisaz. Daarnaast zijn misschien de riffs niet altijd even uitdagend, maar te allen tijde dienen ze de sfeer en juist daar draait het om op deze plaat. De rustgevende keyboardklanken hebben hierin trouwens ook een belangrijke rol. Ze vullen de gitaarpartijen goed aan en zorgen voor een atmosferische geheel.

Elke keer als ik The Pulse Of Mourning opzet, ben ik weer onder de indruk van de sfeer, de organische productie, de soepel verlopende overgangen en de zangpartijen die goed blijven hangen. Nergens een verkeerde move of een ritme- of stijlverandering die uit de toon valt. Slechts het gebrek aan originaliteit en uitdaging weerhoudt mij van het geven van een hogere score. Thurisaz heeft een consistent werkstuk geproduceerd dat zonder meer bij meerdere metalfans in de jaarlijsten gaat belanden. Het is dan ook een verplichte aanschaf voor fans van Amorphis, Be’lakor, Saturnus, Swallow The Sun, Novembers Doom en Insomnium. Thurisaz, bedankt voor deze klasse plaat!

Tracklist:
1. Longing...
2. ...For A Change
3. Patterns Of Life
4. Tangram
5. Rays Of Light
6. One Final Step
7. Enslaved Dreams
8. In All Remembrance
9. Stargaze

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 10 april 2015

Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Reactie van Een Metalfan op 10-04-2015 om 21:55u

dat zijn hele goede bands die jij aangaf Jeffrey.
ik ga deze dan onmiddelijk beluisteren.

Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Reactie van 666 op 11-04-2015 om 13:12u

Goeie plaat idd, lekker melancholisch en melodieus. Was niet bekend met de band, maar ook in Belgie wordt dus goede metal gemaakt! :P

Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Reactie van Een Metalfan op 11-04-2015 om 18:54u

Idd, heel goede band, net alle 4 hun cd's besteld op hun website.

Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Reactie van Rens op 15-04-2015 om 09:17u

Ik heb de cd nog niet beluisterd.

Ik verbaasde me namelijk over de naam van deze band. Mag toch hopen dat die niet afgeleid is van de Scandinavische band Turisas.

Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Reactie van Alex op 16-04-2015 om 00:06u
Score: 93 / 100

Thurisaz is een Rune.

Er is inderdaad een band met een bijna gelijke naam, maar die heeft nog nooit iets van deze allure uitgebracht. Mijn album van het jaar tot zo ver.
Maar ik moet de nieuwe "My Silent Wake" nog beluisteren.

Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Reactie van gilly op 19-04-2015 om 06:30u
Score: 90 / 100

uitstekende cd en goeie review ook. Het moet niet altijd van Scandinavië komen om top te zijn

Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Reactie van cor op 29-08-2015 om 16:39u
Score: 90 / 100

SUBLIEM!! van het begin tot het eind!!

Thurisaz - The Pulse Of Mourning
Reactie van cor op 22-09-2015 om 12:41u
Score: 90 / 100

Beter laat dan nooit;) Prachtige CD van af het eerste nr. tot aan het laatste en heb hem al tig malen gedraaid en nog steeds genieten. jammer dat hij niet in de winkel of de bekende online sites te verkrijgen is .

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.