Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Thurisaz - Scent of a Dream
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
Thurisaz - Scent of a Dream
Verbazing. Ongeloof. Dat zijn woorden die er bij mij het eerst uitkomen. Want waarom heeft deze band in satansnaam nog geen platenmaatschappij gevonden.
Waarom dat zo verbazend is zal ik eens vertellen, want dit is belachelijk.

Het Belgische Thurisaz brengt met deze schijf het debuut uit. En wat voor debuut, het gebeurt niet vaak dat een album mij zodanig weet te raken als deze cd. De band speelt een prachtige mix van death metal , melodieuze black metal en doomy invloeden.
Het album bevat 6 vrij lange nummers die je stuk voor stuk laten genieten van werkelijk heerlijke muziek. Uitstekend geproduceerde muziek ook , want alles komt heerlijk bombastisch en knallend uit je boxen. Ik heb de cd al vele keren gedraaid en het begint me nog geen enkel moment te vervelen. Natuurlijk klinkt de muziek niet echt heel origineel, maar de band weet alle elementen op een sublieme manier samen te smelten zodat er toch een soort van eigen geluid uit komt.
De muziek is melodieus, maar kent ook snelle agressieve uitspattingen. Op zanggebied is het allemaal zeer hoogstaand, diepe grunts , bloedstollende krijszang en een clean zanger die een zeer aangename stem heeft. Heel soms kun je bij hem misschien een ietwat onzuivere toon horen, maar over het algemeen is dit een hele goede zanger die met zijn emotionele zang al menig keer het kippenvel heeft doen rijzen op mijn armen.
Mijn favoriete nummer is toch wel het titelnummer, hierin komt echt alles langs wat goed is aan deze band. Pakkende melodieuze stukken, agressieve passages , wondermooie synth partijen en daar bovenop ook nog eens een prachtige solo.

Hier is een grote belofte aan het werk die werkelijk alles in huis heeft om tot een bijzondere band uit te groeien. Het is soms wel te horen dat de band nog in het beginstadium staat, maar dat maakt helemaal niets uit. Dit is puur vakmanschap en met de uitstekende songwriting, de spannende opbouw in sommige nummers en allerlei unieke elementen heeft de band mij weten te overtuigen.
Een prachtig album van een uitstekende band.

Tracklist
1. A Timeless Flame
2. Scent of a Dream
3. Years of Silence
4. When Images are Fading
5. Anno Viroviacum
6. Endless...

Score: 89 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 26 maart 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 30-03-2004 om 17:21u

Reactie van StraightHate op 11-05-2004 om 11:58u
Score: 85 / 100

ik heb er een nummer van gehoord, klonk gaaf

Reactie van Smetsar op 21-07-2006 om 17:39u
Score: 90 / 100

Prachtige schijf, zeker het titelnummer!!! Live zijn ze ook heel goed!

Reactie van Louise op 11-07-2007 om 17:02u
Score: 90 / 100

Als Modilium waren ze al supergoed, ze zijn nu nog verbeterd! A timeless flame is hun beste liedje, vind ik. Kheb ze nog nooit live gezien, maar ik kijk er naar uit!:)

Reactie van mitchel op 07-10-2007 om 15:06u
Score: 92 / 100

vanochtend heb ik ze nog gezien met 3 nummers van dit album was massas machtig het publiek ging uit zijn dak met headbangen is deze score echt waard