Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Thurisaz - Circadian Rhythm
Jaar van release: 2007
Label: Shiver Records
Thurisaz - Circadian Rhythm
Dat Thurisaz steeds beter werd, borrelde al wat al langer in de Belgische underground wereld. Niet dat de heren de internationale metalscène op zijn kop zullen zetten, maar hun muziek is kwalitatief wel een stuk sterker geworden dan wat ze op hun debuut aanboden. En ook het genre waarin ze opereren (een mix van atmosferische lichte doom, met death en black elementen) is in 2007 best afwijkend.

In ietwat eigenzinnige songs wordt de creativiteit bij vlagen lekker los gelaten met wat verrassende muzikale passages als gevolg. Vocaal valt het geheel wel meer voorspelbaar uit met afwisselend blackgekrijs en sfeervolle cleane zang. Het hele album blijft echter boeiend en matige songs komen niet langs.

Waarom dan toch maar een 77 (hoewel dat best al veel is) als eindscore? Omdat ik denk dat de volgende plaat van onze Belgische vrienden nog een stuk beter (nog meer avontuurlijke songs, een betere productie en volledig foutloos) zal uitvallen. Fans van Novembers Doom tot Opeth moeten dit maar eens luisteren.

Tracklist:
1. Symbols
2. Falling
3. Point Of No Return
4. Circadian Rhythm
5. Fading Dreams
6. Switch To Red
7. Impending…
8. …Betrayal
9. Past Perfect

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 27 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van Smetsar op 27-05-2007 om 15:51u
Score: 95 / 100

Maar 77, schaam u! Schaam u zeg ik!!!

Dit is een juweeltje van West-Vlaamse klasse!!!

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van Corne op 27-05-2007 om 19:47u
Score: 94 / 100

Wat maar een 77?
Geen verstand lijjkt me dan, dit is het niveau waar van vele melodeathmetal bands van dromen.. en zij doen het!

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van Kristof op 28-05-2007 om 15:10u

77 is een heel goed cijfer

en je kunt ook lezen waarom ik 77 geef, omdat de band nóg beter kan

als ik nu 90 geef, moet ik de volgende cd vast 110 geven ;)

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van Smetsar op 29-05-2007 om 16:13u

Mij niet gelaten! ;-)

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van Tomas op 30-05-2007 om 13:20u
Score: 90 / 100

Zoek de logica.... 89 voor de vorige, en nu 77 voor deze cd alhoewel hij beter is....
Volgende keer 66 omdat hij nog beter is.

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van Smetsar op 30-05-2007 om 13:52u

Is mij ook al opgevallen, maar het is van een andere reviewer ;-)

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van grim op 11-06-2007 om 22:16u
Score: 88 / 100

ok ik begrijp waarom je 77 geeft. en ik moet toegeven da ik hun vorig album beter vond. ik had dit album ietsje anderzs verwacht een beetje minder doom. maar dit terzijde. ik vind het zeker een uitstekend album maar zoals onze revieuwer hier boven zegt ik denk ook wel dat ze nog ietsje beter kunnen. maar we mogen zeker trots zijn op onze nieuwe metal trots want ik heb de heren al een paar keer live aant werk gezien en live klinken ze uitstekend en altijd heel sfeervol. kan niet wachten tot het volgende album...

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van deschel666 op 26-06-2007 om 22:20u
Score: 85 / 100

heren heren heren,
waarom dat gezeur over een cijfer dat toegekend wordt.
gewoon zelf luisteren en oordelen.
en idd de volgende keer bij de volgende cd doet klaasvaak een recensie schrijven en wordt het een 95/100.iedereen meteen blij.wedden???

maar ik moet zeggen ik heb ze al 2 keer live gezien en op graspop waren ze goed om aan te horen hoor.ik heb er in ieders geval van genoten.
ze gaan weer op tour met novembers doom.
Op 10 en 11 november in belgie en nederland.
ik ben daar zeer zeker bij als goed geaard metalman.

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van Dennis op 13-06-2008 om 08:10u
Score: 89 / 100

zeer goed album van onze vrienden uit het zuiden!

Thurisaz - Circadian Rhythm
Reactie van D op 19-11-2008 om 02:11u
Score: 89 / 100

Zeer goed album. Het viel met niet eens op hoe lekker hij weg luisterde, tot ik hem niet meer uit mijn cd-speler wou halen!

Toppertje