Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Festina Lenté - Welcome To The Lunapark
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Festina Lenté - Welcome To The Lunapark
Wat me opvalt aan deze mini cd is dat het allemaal blij en opgewekt klinkt. Feest en humor worden ook niet geschuwd. De springerige speelse nu metal in de stijl van System of a down mag er zeker wezen. Ook invloeden van Mr. Bungle en Primus zijn in de baslijnen en in de speelse ritmes te destilleren uit de sound van deze band. De band komt uit Nederland (Limburg) en de bandleden zijn niet ouder dan 21 jaar. Jonge ventjes dus, die al eerder een demo en een demo single uitbrachten.

Er staan zes nieuwe songs op en als bonustrack krijgen we nog de twee nummers van hun demo-single. Opener 'Lunapark' klinkt erg System of a down-achtig en is een catchy nummer. Een soort van hit single dus. Daarna volgt het iets donkere 'Pretty path'. De resterende nummers bevatten ook voldoende leuke elementen en experimentjes en alle nummers blijven in je geheugen zitten.

Een leuke schijfje dus. De productie was in handen van Gail Liebling (onder andere bekend van zijn productiewerk met Dreadlock pussy en Gail of god) en is dus in orde. Ook het artwork en het knappe cd-rom gedeelte doen professioneel aan. Op het cd rom gedeelte kan je een videoclip, foto's en nog meer zien. Vooral de karaoke-versie van twee van hun nummers zijn erg leuk. Leuk en blij cd'tje! Voor fans van Cheesy, Primus, System of a down en aanverwanten. Op naar de full cd en naar vele live concerten zou ik zo zeggen!

Tracklist:
1. Lunapark
2. Pretty path
3. Trance
4. Avalon
5. Bummblebee
6. Clove
7. Revolve (bonus track)
8. Paris (bonustrack)

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 29 augustus 2003

Meer Festina Lenté:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Lunatic op 15-05-2004 om 15:42u
Score: 100 / 100

Jaah mensen!! weer een heel goed plaatje uit mijn woonplaats, namelijk Voerendaal!! ik zelf been heel trots op deze jongen!! Gewoon prachtige muziek!! en ik hete cht zijn et heel aardige mensen!! neem ook kijkje op onze fanclub zit van FL http://www.flanclub.tk

Reactie van Chomp op 03-08-2004 om 19:49u
Score: 100 / 100

nu geupdate: OFFICIELE FANSITE VAN FESTINA LENTÉ http://www.flanclub.tk

Reactie van Flanclub op 11-01-2005 om 19:45u
Score: 100 / 100

Waarom 100? Omdat dit één van mijn favo band is mensen! Dit is echt DE muziek!! Elke optreden weer een feestje!