Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Festina Lenté - Lunaworld
Jaar van release: 2005
Label: Eigen Beheer
Festina Lenté - Lunaworld
Het Limburgse Festina Lenté heeft altijd al geprobeerd eigenzinnig uit de hoek te komen en dat mag ik wel. De opvolger van het goede ‘Welcome To The Lunapark’ is echter iets te pretentieus. Naast nieuwe muziek (drie nummers die samen tien minuten duren) krijgen we drie andere kanten van Festina Lenté te zien (letterlijk): een video (de bekende clip van ‘Trance’), visuele kunst van schilder en grafisch ontwerper Matthy Piebes en multimedia (een digitaal sprookje). Een schijfje voor onze pc of Mac dus.

De drie nieuwe muzieknummers zijn meer volwassen dan het vorige werk van deze jongens. Ze bevatten een betere structuur en zijn logischer uitgewerkt dan het oude speelse werk. Ze zijn ook geen System Of A Down-kloon meer en hebben dus min of meer een eigen gezicht gekregen. Jammer dat het na tien minuten al weer over is.

Het cd-rom gedeelte ziet er fraai uit en is het bekijken zeker waard maar ik verlang eerlijk gezegd naar meer muziek (zeker omdat de vorige EP twee jaar oud is) en dus ben ik eigenlijk niet volledig bevredigd met dit ‘Lunaworld’. In de toekomst kunnen we echter meer ‘ruime’ creatieve dingen verwachten onder de naam Lunaworld. De heren zijn leuk bezig maar ze zijn zeker niet geniaal en moeten zeker met hun beentjes op de grond blijven staan. Hopelijk begrijpen de fanatieke fans van dit kwartet mijn standpunt als muziekfreak anders zal ik vele boze mailtjes moeten lezen.

Tracklist:
1. People Like Us
2. Torched
3. Star

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 april 2005

[ Terug naar de Album Reviews ]