Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Hatebreed - The Divinity Of Purpose
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records
Hatebreed - The Divinity Of Purpose
De koning van de oneliners is terug! Zanger Jamey Jasta heeft even de tijd genomen om aan een soloplaat te werken (Jasta, 2011) en een tweede plaat van Kingdom Of Sorrow (Behind the Blackest Tears, 2010) te maken, maar vond het moment toch weer gekomen om met Hatebreed een nieuwe schijf de wereld in te helpen. Nu vond ik zijn soloplaat werkelijk niet te pruimen en ook de vorige plaat van de band uit 2009, ook Hatebreed genaamd, was niet om over naar huis te schrijven, dus ik was erg benieuwd toen ik The Divinty Of Purpose opzette.

De reden waarom ik Hatebreed (2009) niet echt geslaagd vond was voornamelijk de cleane zanglijnen, die veelvuldig de nummers ontsieren en niet echt als geslaagd experiment konden gelden. Gelukkig hebben de heren van Hatebreed dit ook ingezien en zijn deze cleane vocalen weer bijna geheel verdwenen op The Divinity Of Purpose. Wat er over blijft is een ruw beukende hardcore plaat die het behang van de muren rost. De zang is heerlijk agressief en heerlijk meezingbaar. Het enige probleem van deze plaat zijn echter de oneliners: ze worden wel heel erg voorspelbaar. Het geklets over eer en respect is inmiddels zo uitgekauwd dat herkauwen al bijna geen optie meer is. De volgende mag van mij echt over wat anders gaan, heren!

Dat alles neemt echter niet weg dat The Divinity Of Purpose uitermate genietbaar is en zeker qua productie staat als een huis. De messcherpe riffs zijn om je vingers bij af te likken en er valt genoeg te springen op de aanstekelijke nummers. Dit is zeker een plaat waarvan ik de nummers graag live zou willen zien en zelfs meebrullen op de afgezaagde teksten is dan waarschijnlijk een feestje. Gelukkig zal die mogelijkheid ruim voldoende aanwezig zijn in het komende jaar op verscheidene festivals. Vooralsnog moet eenieder die hardcore en metal een warm hart toedraagt deze plaat aanschaffen. Hatebreed bewijst immers nog altijd van grote klasse te zijn!

Tracklist:
1. Put It To The Torch
2. Honor Never Dies
3. Own Your World
4. The Language
5. Before The Fight Ends You
6. Indivisible
7. Dead Man Breathing
8. The Divinity Of Purpose
9. Nothing Scars Me
10. Bitter Truth
11. Boundless (Time To Murder It)
12. Idolized And Vilified

Score: 82 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 17 januari 2013

Koop dit album in

Meer Hatebreed:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hatebreed - The Divinity Of Purpose
Reactie van matt op 17-01-2013 om 12:27u

Ben het oneens met de revieuwer over solo plaat en vorige plaat van hatebreed,ok jasta was iets minder maar genoeg rossende nummers zeer geslaagd alsof je hatebreed en kingdoms of sorrow bij elkaar gooit.en vorige album is toch echt een van mn favoriete hatebreed albums.

Ook al is het Mischien iets wa hatebreed meerdere malen heeft gedaan,het blijft goed.
Dus zeer benieuwd naar dit album

Hatebreed - The Divinity Of Purpose
Reactie van facedown op 19-01-2013 om 17:19u

ik sluit me bij bovenstaande reactie aan.

Hatebreed - The Divinity Of Purpose
Reactie van Een Metalfan op 26-01-2013 om 12:11u

Als je de one liners te saai vindt moet je wellicht geen nyhc draaien. Luister naar victim in pain en je weet waar de mosterd al 30 jaar vandaan komt. Niet origineel maar het hoort nu een maal bij de muziek. Persoonlijk spreken de thema's mij wel aan. Beter dan bijv. Black of death metal en zeker realitischer.

Genoeg gezeik over de text. Het gaat om de muziek en deze staat als een huis.

Top plaat van de heren.

Hatebreed - The Divinity Of Purpose
Reactie van Een Metalfan op 26-01-2013 om 14:57u

Hatebreed - The Divinity Of Purpose
Reactie van Een Metalfan op 23-02-2013 om 16:30u
Score: 80 / 100

Ik vond de vorige plaat anders een verdomd goeie!
Voor de echte nyhc liefhebber misschien wat te veel metalinvloeden à la slager, maar goed Haarbreed is nou eenmaal heer en meester in het schrijven van ubervette metalriffs..

Dit nieuwe album is idd meer true tot het desbetreffende genre en daardoor ook een zeer lekker album!
Maakt hier zijn dagelijkse ronde in de cdspeler, en dat blijft ie voorlopig ook nog wel even doen!