Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Destruction - Spiritual Genocide
Jaar van release: 2012
Label: Nuclear Blast Records

Destruction - Spiritual Genocide

Nieuw werk van Destruction is altijd reden voor een feestje. De thrash Metal van de Duitsers mag dan wel niet zo olijk van aard zijn als het brouwsel van land- en stijlgenoten Tankard, maar het spelplezier knalt er altijd vanaf. Dit ongebreidelde enthousiasme maakt stilzitten tijdens het luisteren van een Destruction-schijf erg moeilijk.

De laatste paar Destruction-cd’s zijn wat minder technisch van aard dan de klassieke platen. De elkaar eindeloos opvolgende toonladders hebben plaats moeten maken voor een meer songgerichte aanpak, waarbij gitarist Mike Siffringer en zanger/bassist Schmier mikken op pakkende nummers, die tijdens concerten goed aan zullen slaan bij de fans. Op dat gebied zijn de heren weer flink op dreef. Elke riff op Spiritual Genocide is mee te neuriën en puur geschapen om op te headbangen, de een nog onweerstaanbaarder dan de ander. De splijtende gitaarpartijen en zanglijnen van Renegades boren zich binnen de kortste keren in je schedel. Ook de heerlijke grooves op City Of Doom zijn niet te versmaden. Nieuwe drummer Vaaver, die sinds het vorige album Day Of Reckoning (2011) deel van de band uitmaakt, heeft inmiddels ook zijn draai in de band gevonden en is alom aanwezig met zijn actieve spel.

Er is op Spiritual Genocide ook ruimte om wat oude vrienden uit te nodigen. Sodom’s Tom Angelripper en Gerre van Tankard zijn te horen op het swingende Legacy Of The Past, waarin op amusante wijze wordt gerefereerd aan allerlei metalklassiekers. Ook Carnivore is een opvallende track. Niet alleen omdat het nummer voor Destruction-begrippen vrij langzaam is, Olivier Kaiser (drums) en Harry Wilkens (gitaar) die op Mad Butcher (1987) en Release From Agony (1988) te horen waren spelen mee! De rockende compositie is een prettige afwisseling tussen de andere snelheidsduivels.

Voor de thrash-liefhebber was 2012 met vette nieuwe albums van Overkill, Kreator, Testament en Tankard al een goed jaar. Het nieuwe album van Destruction voegt zich met verve bij dat rijtje. Het drietal had het dertigjarig bestaan van de band had niet op een betere en meer vurige wijze kunnen bekronen. En laat nu die tour maar doorkomen, want daar schijnt Destruction pas écht!

Tracklist:
1. Exordium
2. Cyanide
3. Spiritual Genocide
4. Renegades
5. City Of Doom
6. Legacy Of The Past
7. To Dust You Will Decay
8. Carnivore
9. No Signs Of Repentance
10. Riot Squad
11. Under Violent Sledge

Score: 83 / 100

Reviewer: Wessel
Toegevoegd: 27 november 2012

Koop dit album in

Meer Destruction:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Destruction - Spiritual Genocide
Reactie van Old Mhb op 27-11-2012 om 16:19u
Score: 90 / 100

Hij rockt weer als de beesten !

Destruction - Spiritual Genocide
Reactie van callahan op 29-11-2012 om 14:27u
Score: 60 / 100

Als die-hard thrash fan verheugde ik me om de nieuwe Destruction te horen. Maar viel me tegen.
Vooral de zanglijnen stoorden me, niet alle nummers even sterk met als dieptepunt Legacy of het past.
Beste nummer: Renegades, erg lekkere stamper..
Drums wel erg oke trouwens!
Wat mij betreft een tegenvallende release, helaas

Destruction - Spiritual Genocide
Reactie van Jos op 01-12-2012 om 14:33u
Score: 95 / 100

Heerlijke old school thrash plaat. een van hun betere.

Destruction - Spiritual Genocide
Reactie van appie op 09-12-2012 om 12:34u
Score: 60 / 100

doorsnee old school trash met erg onvolwassen zang alsof het een tiener band betreft in plaats van mannen op leeftijd, middelmatige hap nee dan hebben de heren vroeger heel wat betere platen gemaakt

Destruction - Spiritual Genocide
Reactie van CARLO op 16-12-2012 om 17:57u
Score: 90 / 100

PRIMA PLAAT TOCH ?!