Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Lacuna Coil - Dark Adrenaline
Jaar van release: 2012
Label: Century Media Records
Lacuna Coil - Dark Adrenaline
Na het zwakke, saaie en oppervlakkige Shallow Life komt Lacuna Coil bijna drie jaar later met Dark Adrenaline. De titel hint er op dat de Italianen teruggaan naar een wat duistere stijl, zoals we ze van eerdere albums kennen. Helaas is er wederom gekozen om Don Gilmore achter de knoppen te zetten. In mijn ogen was deze man een van de grootste oorzaken van de matige kwaliteit van het vorige album, omdat hij juist de voorspelbare elementen van de band heeft uitgelicht.

Gelukkig valt het op Dark Adrenaline mee. De band weet zich redelijk te herpakken. Vanaf opener Trip The Darkness ligt het album direct lekker in het gehoor, maar dat is eigenlijk nooit een van de slechte kanten van Lacuna Coil geweest. Ook de productie is goed, en iets minder glad dan de vorige plaat. De nummers zijn weer wat spannender, al staat er geen verrassing op als I Like It. Het zijn de uptempo tracks als Give Me Something More, Fire en The Army Inside die het album een beetje pit geven. Helaas eindigt het album dan weer met een slaapverwekkend nummer als My Spirit, waarop men probeert de dromerige stijl van de eerste albums terug te vinden. Dit pakt echter veel te saai uit. Jammer, want vroeger was de band heer en meester in de dromerige nummers. Wel verrassend is de cover van R.E.M.'s Losing My Religion. Op een vorige plaat stond nog een iets te simpele cover van een Depeche Mode nummer. Deze keer geeft de band echt een eigen draai aan een bekend nummer van een andere band, wat niet onaardig klinkt.

Dark Adrenaline is slechts een tikkeltje minder voorspelbaar dan Shallow Life, maar de nummers zijn wel een stuk beter. De vocale wisselwerking tussen Cristina Scabbia en Andrea Ferro is wel helemaal uitgekristalliseerd, wat waarschijnlijk toch ervoor zorgt dat Dark Adrenaline iets te vertrouwd klinkt. Jawel, het album bevat diverse goeie songs, maar toch is het soms weer net iets te makkelijk. En de duistere stijl, die komt slechts af en toe om de hoek kijken.

Tracklist:
1. Trip The Darkness
2. Against You
3. Kill The Light
4. Give Me Something More
5. Upsidedown
6. End Of Time
7. I Don't Believe In Tomorrow
8. Intoxicated
9. The Army Inside
10. Losing My Religion
11. Fire
12. My Spirit

Score: 73 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 1 februari 2012

Koop dit album in

Meer Lacuna Coil:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 01-02-2012 om 21:29u

voor mij 85 punten

Reactie van Een Metalfan op 02-02-2012 om 08:48u
Score: 60 / 100

Deze band heeft mij na de 2e cd nooit meer weten te boeien. Het is niet slecht, maar ze ontstijgen nergens de middenmoot.

Reactie van gilly op 02-02-2012 om 11:09u

na het horen van kill the light toch benieuwd naar de rest...hopelijk met hier en daar wat onverwachte elementen in

Reactie van pos op 02-02-2012 om 17:48u
Score: 85 / 100

Uitstekende plaat. Kil the light, intoxicared en vooral my spirit zijn uitstekende songs. De rest is ook prima te pruimen.

Reactie van johndoe op 04-02-2012 om 00:53u
Score: 80 / 100

Beter dan de vorige paar platen. Kill the light steekt er echt bovenuit m. i.