Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Lamb Of God - Resolution
Jaar van release: 2012
Label: Roadrunner Records
Lamb Of God - Resolution
Ik ben pas naar Lamb Of God gaan luisteren toen Wrath (2009) net uit was. Overdonderd door dat album heb ik meteen het volledige oeuvre aangeschaft, om vervolgens nog meer onder de indruk te zijn. Ashes Of The Wake (2004) is toch wel één van mijn favorieten en vergeleken met dat album maakte Wrath een redelijk tamme indruk. De furie en haat van de voorgaande albums miste toch een beetje op deze plaat en dit was ook het sentiment dat bij een heleboel andere Lamb Of God-fans te merken was. Welnu, deze fans kunnen hun hart ophalen met het laatste wapenfeit van deze band uit Richmond, Virginia. Met Resolution is Lamb Of God terug mensen, en hoe...

Hoewel het nog niet te merken is aan de gedragen opener Straight For The Sun, sputtert en spuwt Resolution aan alle kanten en Randy Blyth maakt zich wederom kwaad om van alles, wat goed te horen is. Maar wat vooral opvalt zijn de gejaagde riffs, die door de uitermate volvette productie met kop en schouders boven de rest uitsteken. Neem bijvoorbeeld het fenomenale Ghost Walking. Met chirurgische precisie worden messcherpe riffs over de luisteraar gestort, gecombineerd met een knap stukje drumwerk, zoals we dat gewend zijn van Chris Adler.

Het enige nummer dat voor mij niet echt had gehoeven is de filler Barbarossa, al is dat een leuke opmaat naar het langzamere en briljante Invictus. Ook hier snijden de riffs als een scherp mes door zachte boter. Hoogtepunt van de plaat is King Me. Een sfeervol spokenword begin, ondersteunt door Rammstein-achtige klanken, opgevolgd met staccato riffs. Het perfecte einde voor een prima plaat.

Critici zullen natuurlijk best kunnen zeggen dat deze band al tijden hetzelfde trucje herhaalt en natuurlijk hebben zij ook best een punt, maar dit trucje wordt zo goed uitgevoerd, dat het voor mij echt iedere luisterbeurt een aangename ervaring is. Regelmatig doet het album denken aan het oudere werk van de band en dat is een zeer positieve ontwikkeling. Ik heb altijd het gevoel gehad dat Lamb Of God voor Wrath een hoop concessies moest doen, maar voor Resolution is dat zeker niet het geval geweest. Absoluut een plaat die ik erg veel ga draaien.

Tracklist:
1. Straight For The Sun
2. Desolation
3. Ghost Walking
4. Guilty
5. The Undertow
6. The Number Six
7. Barbarossa
8. Invictus
9. Cheated
10. Insurrection
11. Terminally Unique
12. To The End
13. Visitation
14. King Me

Score: 85 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 16 januari 2012

Koop dit album in

Meer Lamb Of God:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lamb Of God - Resolution
Reactie van J. op 16-01-2012 om 23:12u
Score: 50 / 100

Matige en overgewaardeerde band. In het Engels een toonbeeld van 'formulaic songwriting'. Om over de saaie en dynamiekloze zang nog maar te zwijgen. Goed, de heren kunnen spelen en het is allemaal wel strak, maar dit mist mijns inziens totaal de impact van een Pantera of andere groovy/thrashy metalband. Nu hoeft dat natuurlijk niet, maar over het algemeen heb ik Lamb Of God altijd een vrij saaie band gevonden zonder boeiende composities. Helaas, dat is het wederom het geval.

Lamb Of God - Resolution
Reactie van Bastiaan op 17-01-2012 om 04:51u
Score: 75 / 100

Natuurlijk weinig nieuws onder de zon, maar wel weer uitstekend gedaan. Ik vind het rustige Barbarossa trouwens wel welkom. Eventjes ademhalen. To The End (lekkere openingsriff) en King Me (strijkers! vrouwelijke operazang! episch!) zijn mijn favorieten.

Lamb Of God - Resolution
Reactie van Morris op 17-01-2012 om 12:08u
Score: 90 / 100

Wat die J. zegt slaat natuurlijk helemaal nergens op haha. Super album echt een powerhouse!

Lamb Of God - Resolution
Reactie van yinx op 18-01-2012 om 11:18u
Score: 90 / 100

Heerlijk album! Ashes of the Wake is ook veruit m'n favoriete LoG album (en staat sowieso in m'n all-time top 3), maar ik merk dat dit album heel snel aan het groeien is.. iets wat ik bij Wrath en Sacrament vanaf het begin niet had.

Lamb Of God - Resolution
Reactie van Een Metalfan op 18-01-2012 om 12:05u

bij lords of metal scoort hij dikke 90 punten

Lamb Of God - Resolution
Reactie van Pepijn op 18-01-2012 om 15:50u
Score: 90 / 100

Fantastisch album dat groeit met de keer dat ik hem luister.

Lamb Of God - Resolution
Reactie van metalkerel op 18-01-2012 om 20:53u

nooit wat aan gevonden,jazeker spelen kunnen ze maar oooh zo saai.

Lamb Of God - Resolution
Reactie van Deneth op 01-02-2012 om 11:05u
Score: 85 / 100

Saai? Verre van. Ze innoveren inderdaad weinig, maar op saaiheid heb ik ze nooit kunnen betrappen. En live al helemaal niet, overal knallen ze het dak eraf.

Lamb Of God - Resolution
Reactie van Rens op 16-01-2014 om 21:40u
Score: 90 / 100

Elk album heeft zo zijn minpunten. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat een album echt voor volle 100% de fans tevreden stelt.

Maar de Lamb of God fans (zoals ik) worden alle kanten op geslingerd met dit album, wat een topwerk!

Over Barbarossa zullen de meningen verdeeld blijven, de een vind het wel leuk de andere vind het niks aan..

Ik heb de nummers hiervan op 10 maart pas live mogen horen. Helaas bleef het bij Desolation, Ghost Walking en The Undertow.. King me en To The End hadden er gerust bij gemogen in de set