Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Sinner - One Bullet Left
Jaar van release: 2011
Label: AFM Records

Sinner - One Bullet Left

Mat Sinner is heden wellicht bekender van zijn positie als bassist bij Primal Fear, maar met name de wat oudere rockers zullen zich hem nog herinneren van de band Sinner. Een Duitse metal/hardrockformatie die al sinds de jaren tachtig geregeld snoeiharde platen uitbrengt. Het voorgaande album Crash & Burn stamt alweer uit 2008, maar nu drie jaar later is er met een hernieuwde line-up met onder andere drummer Andre Hilgers (Rage) en oudgediende Alex Beyrodt het geheel nieuwe One Bullet Left.

Met de ruime ervaring van Mat Sinner kun je op een album als dit niets anders verwachten dan een sterk staaltje ouderwetse hardrock/metal. Dat is dan ook precies wat je als luisteraar te wachten staat, hoewel Sinner het dit keer vooral in de hardrock-hoek zoekt. Zo kent het album overduidelijke referenties naar Thin Lizzy in bijvoorbeeld de single Back On Trail en AC/DC in Give & Take. Het is een solide mix van welklinkende rock met daarnaast een ontzettend fijne gelikte productie.

Ondanks dat Sinner met de terugkomst van Alex Beyrodt drie gitaristen telt, is die extra gitaar eigenlijk nauwelijks terug te horen, wat uiteraard jammer is. Daarnaast valt op dat Mat Sinner nog altijd niet echt een geweldig zanger is. Zijn heerlijk ruwe strot lijkt een weinig gevarieerd bereik te hebben, waardoor het album soms wat monotoon aandoet, zelfs met de grote variatie in nummers. Aardig is dan ook de toevoeging van een cover van Atomic Playboys, wellicht het bekendste nummer van gitarist en bandleider Steve Stevens uit 1989. Interessant is dat Sinner het hier wel voor elkaar krijgt een grote variëteit in zijn stem aan te brengen, waardoor deze cover er echt uit bovenuit steekt. Net zoals hij dat later in het eigen Mind Over Matter doet.

Zoals je van een band kunt verwachten die al zoveel jaren meedraait, is One Bullet Left een ouderwets goed rockalbum. Niet zo sterk als The Nature Of Evil uit de jaren negentig, maar degelijk genoeg om te kunnen concurreren met flink wat anderen in het genre. De stijgende lijn van de afgelopen paar albums houdt Sinner in ieder geval nog even vast.

Tracklist:
1. The One You Left Behind
2. Back On Trail
3. Give & Take
4. One Bullet Left
5. 10 2 Death
6. Haunted
7. Atomic Playboys
8. Suicide Mission
9. Wake Me When I’m Sober
10. Mind Over Matter
11. Mend To Be Broken
12. Rolling Away

Score: 78 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 11 oktober 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Jeroen op 11-10-2011 om 23:08u
Score: 60 / 100

Altijd matig, geen uitschieters. Heb nooit de lol van Sinner ingezien, behalve dat het dodelijk saai is. Dit soort bands zijn eigenlijk de ergste, omdat het niet leuk is, maar ook niet irritant.

Reactie van cornie op 12-10-2011 om 09:56u
Score: 75 / 100

Ik vind dit een prima plaatje,gewoon herkenbaar Sinner. Niks mis mee!