Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-02-2020

Sinner - No Place In Heaven - The Very Best Of The Noise Years 1984-1987
Jaar van release: 2016
Label: Noise Records
Sinner - No Place In Heaven - The Very Best Of The Noise Years 1984-1987
Compilaties, je ziet ze steeds minder. Daar is een goede reden voor, gezien het download- en streamgedrag tegenwoordig. Maar kennelijk ziet Noise Records er toch brood in, want het tegenwoordig vanuit Engeland opererende label brengt een hele rits best of-albums op de markt. Na Helloween en Kreator zijn nu Sinner en Kamelot aan de beurt.

De verzamel-cd van Sinner sprak me in eerste instantie het minste aan. Om de doodeenvoudige reden dat ik Sinner niet zo bijzonder vind. De band maakt al sinds de vroege jaren tachtig degelijke heavy metal. Niet en nooit meer dan dat. Typisch Duits zou je kunnen zeggen. Muzikaal valt er immers geen speld tussen te krijgen. De muzikanten die gedurende de jaren tachtig bij Sinner vertoefden, hoeven zich achteraf niet te schamen voor hun prestaties. De ritmegitaren en drums zijn erg basaal, maar staan er wel strak op. De solo's zijn dik in orde. Lekker melodieus en fel wanneer een nummer daar om vraagt.

Voor de gelegenheid heb ik deze verzamelaar toch een paar keer uitgezeten. Dat is me om eerlijk te zijn best meegevallen. Of het aan het mooie weer lag of de muziek, weet ik niet precies. Feit is dat de simpele heavy metal van het gezelschap rond zanger/bassist Mat Sinner (ook al geruime tijd actief bij Primal Fear) er uitstekend ingaat bij zomers weer. Het is muziek die doet denken aan festivals als Wacken. Alleen de geur van bier, bratwurst en de barbecue ontbreekt. Goed, Mat Sinner zelf is nooit een sterke zanger geweest, maar de pakkende zanglijntjes werken toch verslavend. Net als bij Rage en Running Wild, waar ik doorgaans veel liever naar luister.

Aangezien de oude albums van Sinner tegenwoordig nauwelijks te verkrijgen zijn, is deze verzamelaar dus geen overbodige luxe. Ook hier vraag ik me af hoeveel animo er is voor een cd-pakket als dit, maar gezien de relatief lage prijs is dit best een leuke aankoop. Zeker voor in de auto. En voor mij persoonlijk is dit een leuke herontdekking van een band die stiekem toch best lekkere liedjes op cd heeft gezet. Overigens zoek je op de twee cd's die deze verzamelaar rijk is tevergeefs naar nummers van de nog zeldzamere eerste twee cd's. Sinner zat destijds nog niet bij Noise Records, dus helaas pindakaas. Buiten dat, prima uitgave met een informatief boekje.

Tracklist:

Cd 1
1. Danger Zone
2. No Place In Heaven
3. Lupo Manaro
4. The Shiver
5. Shadow In The Night
6. Wild Winds
7. Rattlesnake
8. Born To Rock
9. Bad Girl
10. Shout!
11. The Storm Broke Loose
12. Out Of Control
13. Too Late To Run Away
14. Hand Of Fate
15. Masquerade

Cd 2
1. Age Of Rock
2. Comin' Out Fighting
3. Rebel Yell
4. Germany Rocks
5. Lost In A Minute
6. Faster Than Light
7. Hypnotized
8. Don't Tell Me (That The Love Has Gone)
9. Knife In My Heart
10. Dangerous Charm
11. Nobody Rocks Like You
12. Concrete Jungle
13. Fight The Fight
14. Back In My Arms
15. Desperate Heart

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 13 mei 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]