Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-02-2020

Sinner - Mask Of Sanity
Jaar van release: 2007
Label: MTM Music

Sinner - Mask Of Sanity

De naam Mat Sinner hoort in heavy/power metal land geen onbekende te zijn. Of hij nu de bassist van Primal Fear is, of de zanger van zijn eigen solo band genaamd Sinner, de luisteraar kan vaak zeker zijn van een pot goud van oud.

Helaas is het niet alleen goud wat blinkt en blijk ik op Mask Of Sanity zelfs een klein randje roest te bespeuren. Pas vanaf Thunder Roar lijkt er eindelijk wat vaart te komen op een album wat verder van de clichés en voorspelbaarheid aan elkaar hangt. Daarnaast blijkt ook alweer vrij snel dat de heer Sinner, hoe goed bedoelt het ook is, eigenlijk een oersaaie stem heeft die veel mensen op de zenuwen zal werken.

Het goud wat wel te vinden is bevindt zich voornamelijk in de uitstekende gitaarsolo’s van Tomm Naumann, de goede zware productie en een aantal lekker in het gehoor liggende nummers. Toch zijn deze punten niet genoeg om het album te doen uitstijgen boven de grote massa kwaliteitsreleases die wij het laatste jaar over ons heen hebben gekregen. Ik raad Matt dan ook aan voor het volgende album weer een klein beetje af te wijken van de platgetreden paden der herhaalbaarheid en weer eens met iets spannends op de proppen te komen.

Tracklist:
1. The Other Side
2. Diary Of Evil
3. Badlands
4. Black
5. Thunder Roar
6. The Sign
7. Revenge
8. Under The Gun
9. Can’t Stand The Heat
10. No Return
11. Last Man Standing
12. Baby Please Don’t Go

Score: 65 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 11 januari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sinner - Mask Of Sanity
Reactie van werner op 26-01-2007 om 18:17u

De grootste fout die Mat Sinner heeft gemaakt is de samenwerking Met Alex Beyrodt te beeindigen.Die man maakt geweldige muziek bij silent force,zo iemand moet je mee laten schrijven op je album,en is trouwens een veel betere muzikant dan Tom Nauman.

Sinner - Mask Of Sanity
Reactie van jeroen op 26-08-2008 om 23:08u
Score: 70 / 100

leuke plaat maar geef mij maar de stijl van hun plaat THE NATURE OF EVIL daar kunnen ze wat mij betreft bij deze plaat niet aan tippen.
ik hoop ze wel ooit n's live te mogen zien maar dan ook wel met hun good old songs erbij !!