Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Debauchery - Kill Maim Burn (re-release)
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records

Debauchery - Kill Maim Burn (re-release)

Een re-release kan om verschillende redenen erg belangrijk zijn voor een band. De cd is uitverkocht en kan, om wat voor reden dan ook, niet meer bijgedrukt worden of er is een nieuw bandlid in de band bij die er ook zijn plasje erover wil plegen, of de productie was destijds dermate mager dat een volledige nieuwe opname eigenlijk onontbeerlijk is.

De re-release die thans voor me ligt komt van Debauchery en betreft het album Kill Maim Burn. Het origineel is uitgebracht in 2003 en het werd ook al eens in 2005 opnieuw uitgebracht, maar ook die is intussen uitverkocht. Het is ze hoogstwaarschijnlijk dan ook om het uitmelken/plezieren van de fans te doen. Dit wordt nog eens benadrukt door de sticker op de hoes waarop vermeld is dat de zanger Thomas Gurrath een beroepsverbod heeft gekregen in verband met zijn 'lugubere onverantwoorde praktijken' met de band.

Om de muziek kan het namelijk niet echt te doen zijn. De op Warhammer gebaseerde teksten worden dan wel lekker de wereld in geroggeld door de voormalig leraar filosofie maar muzikaal is het, zeker tegenwoordig, totaal niet de moeite (meer) waard. Trage logge death met ranzige teksten. Het recept is bekend en intussen wel uitgemolken. Hier en daar wordt het gaspedaal nog wel eens ingetrapt riching midtempo, maar dan wordt tegelijkertijd het amateurisme blootgelegd. De drie livetracks zijn eigenlijk nog het interessantst.

De echte fan zal wel op zoek gaan naar de originele release, als je kennis wilt maken met Debauchery kan je beter een van hun latere releases opsnorren. Daar komt hun rot-'n-roll veel beter naar voren.

Tracklist:
1. Kill Maim Burn
2. For God, Emperor And Fatherland
3. Hordes Of Chaos
4. The Fall Of Gondolin
5. Butchered Zombies
6. The Fifth Battle
7. Insane Human Butchery
8. Slaves To Darkness
9. The Hellspawn (live)
10. Chainsaw Masturbation (live)
11. Devour Of Worlds (live)

Score: 56 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 16 september 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Old Mhb op 16-09-2010 om 18:00u
Score: 75 / 100

Elke schijf van deze mannen boren jullie de grond in en dat snap ik niet. Jullie verwijzen naar hun latere releases maar die waren volgens de reviewers van MF ook niet goed. Is het slecht ? : Neen. Superieur ?: Ook niet. Is het een band die leuk klinkt en zichzelf niet al te ernstig neemt ? Ja, dik volmondig. 56 kan alleen gegeven worden door een echte death metalfan. Ik luister alle soorten metal en geef deze een 75 omdat ik hem leuk vind maar er niet elke dag wil naar luisteren.

Reactie van Een Metalfan op 17-09-2010 om 08:59u

maar, Old MHB, debauchery is ook gewoon niet erg goed.

Reactie van Wouter op 17-09-2010 om 11:38u

@ Old MHB: Als je goed gelezen had, had je ook gelezen dat ik de band niet per se afkraak, maar dat ik niet begrijp dat ze juist deze plaat opnieuw uitbrengen. Kwalitatief is ie niet interessant. Het nieuwere werk van ze is veel interessanter.

Wat dat betreft is het verder ook niet interessant of ik nou de hele dag klassieke muziek luister of death metal. Ik ben blij voor je dat je 'zo breed georiënteerd' bent, maar dat maakt mijn oordeel over de plaat niet beter of slechter.

Reactie van Old Mhb op 18-09-2010 om 20:23u

@Wouter: Ik zeg niet dat jij de band afkraakt maar dat ik hier op MF nog geen goede recentie van deze band gelezen heb. Het zal wel weer een kwestie van smaak zijn.

Reactie van Een Metalfan op 19-09-2010 om 00:58u

@Old MHB: Je zult begrijpen dat verschillende recensenten ook verschillend over muziek oordelen. Het is daarom enigszins kort door de bocht om 1 specifieke recensie af te kraken op basis van recensies van andere redacteuren. Dus wat dat betreft is het handiger om je kritiek te concentreren op mij en op mijn recensie. Wellicht kunnen we van elkaar leren.