Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Debauchery - Continue To Kill
Jaar van release: 2008
Label: AFM Records
Debauchery - Continue To Kill
Na het dubieuze Back In Blood was het nog maar de vraag wat er van Debauchery zou worden, de parodie op AC/DC heeft de band immers in een clown-pak gehesen en hoewel er met dat resultaat nog wel te lachen viel, is het vervolgens altijd afwachten in hoeverre een band zich weer richting fatsoenlijke deathmetal zal herstellen. Met "fatsoenlijke deathmetal" in dit geval doelend op een serieuze aanpak van zaken, zonder jolige knipogen of gemoedelijke feest-riedels. Een lachertje moet op z`n tijd best kunnen, zodra de essentie van deathmetal echter op reguliere basis in een soep met blauwe bloemkoolroosjes in plaats van ballen gaat zwemmen, wordt het tijd voor een ferme ruk aan de noodklok.

Wat u doet moet u zelf weten, ik ben in ieder geval wel degelijk geneigd om deze, na het horen van Continue To Kill, te gaan luiden. De evaluatie van dit muziekstuk wijst uit dat Debauchery, alle hoop (en al helemaal mijn stiekeme hoop dat de band meer in de richting van de afsluiters vanTorture Pit zou gaan spelen) ten spijt, toch flink is blijven hangen in de gezellige rockerige sfeer en daarmee tegenwoordig een feestparodie op zichzelf aan het worden is.

Productietechnisch is Continue To Kill is een prima cd en ook de heavy sound klinkt nog steeds lekker, dit zijn echter de laatste overblijfselen van Debauchery vóór het Back In Blood-tijdperk, samen met het karakteristieke stemgeluid van brulmans Thomas. Voor de rest klinkt Continue To Kill vooral heel erg als een horde onbeschofte doch opgewonden orks die een rock-concert bezoeken. Grommend en grauwend, maar niet boosaardig en vooral uitgelaten. Van de joviale nummers als Metal On Metal, King Of Killing en vooral Hard Rockin' krommen mijn tenen werkelijk 180 graden aardewaards. De intentie van de band om er een hilarische deathmetalfuif van te maken vangt bij mij bot.

Dit zijn nou echt typisch zaken waar de deathmetalminnende cd-speler buikpijn van krijgt. Ik kan u dan ook stellig adviseren om deze niet met Continue To Kill te voeren, tenzij u en uw plumeau weer lekker mee willen swingen, tijdens de zondagmiddagse huishoudroute.

Tracklist
1. It Pleases Us To Kill
2. Blood God Rising
3. Continue To Kill
4. Faith And Fire
5. Hard Rockin'
6. Apostle Of War
7. Worship The Violence
8. King Of Killing
9. Angel Of Death (Slayer cover)
10. Warfare
11. Cuntkiller
12. Mincing Machine
13. Metal On Metal
14. Walking Glory Road

Score: 63 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 5 april 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]