Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Debauchery - Back In Blood
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
Debauchery - Back In Blood
Met de blote billetjes in een teil vol koud water ploffen…ja, dat is wel een ongeveer juiste omschrijving van het gevoel waar ik laatst mee te kampen kreeg, na het opzetten van Back In Blood van het Duitse Debauchery. Een geruime tijd keek ik al halsreikend uit naar deze release, maar toen de roodgekleurde hoes dan eindelijk de juiste brievenbusgleuf had gevonden en de inhoud ervan de gleuf die in verbinding staat met geluid, werd de gevoelsmatige teil zonder pardon mij onder de zitkussen gestationeerd, en zoef, daar ga je dan.

Want wat een waardige opvolger van Torture Pit had moeten worden, is een soort parodie op Back In Black van AC/DC gebleken. Bewust, uiteraard, getuige de cover, de titel en de sound. Want die sound, bij alle heiligen, dit is geen rasdeathmetal meer te noemen, dit is AC/DC in een luchtig, krokant deathmetaljasje.

De elf nummers rocken namelijk de pan uit. Hoewel Debauchery altijd al wat groovy was, zijn alle brute noten die de band een vervaarlijke uitstraling gaven, history. Back In Blood doet denken aan een ladderzatte wolf die de blije polonaise loopt met een kudde schapen. Alles in de band lijkt zich te schikken naar het swingende geluid van de makers van Back In Black. Weliswaar speelt Debauchery alles een flink tandje harder, maar serieus is deze deathmetalkermis niet te nemen.

Niet dat het niet leuk is… oh, integendeel. Het is alleen zo onverwachts. Waar je een genadeloze DM-kraker verwacht doemt plots een deathmetalmaskerade op, en dat is best wel even een gegeven om aan te wennen. Maar wie deze cd niet te serieus neemt kan zich op een met zon overgoten dag best plezieren met de rock-capriolen van onze oosterburen.

De bijgeleverde cd met covers kunt u overigens wel meteen aan de magnetron voeren want die levert weinig toegevoerde waarde aan het melige geheel. Die covers zijn leuk door hun onwaarschijnlijke brakte en hilarische uitvoering, maar omdat Back In Blood zelf ook al een hoog “ha-ha-gehalte” bevat, zorgen die covers voor een overkill aan muziek die je eigenlijk maar zelden opzet.

Tracklist cd 1:
1. Lords Of Battle
2. Baptise This World In Blood
3. Praise The Blood God
4. Back In Blood
5. Masters Of The Killing Art
6. Butcher Of Bitches
7. Death Metal Maniac
8. Manhunting
9. Alcohol Fueled Brutality
10. True To The Skull Throne (And Bound To Kill)
11. Storm Of Iron

Tracklist cd 2:
1. Can't Dance (Genesis cover)
2. Weisses Fleisch (Rammstein cover)
3. 8 Days A Week (The Beatles cover)
4. Heavy Duty (Judas Priest cover)
5. Kings Of Metal (Manowar cover)
6. You Got Me Rocking (Rolling Stones cover)
7. War Is Coming / Chill Out Version (Six Feet Under)

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 15 maart 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]