Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Jaar van release: 2010
Label: Roadrunner Records
Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Opeth live + Blackwater Park + Dolby 5.1 + Royal Albert Hall + dvd = geniaal.

'Nuff said.


DVD 1:
1. The Leper Affinity
2. Bleak
3. Harvest
4. The Drapery Falls
5. Dirge For November
6. The Funeral Portrait
7. Patterns In The Ivy
8. Blackwater Park

DVD 2:
1. Forest Of October
2. Advent
3. April Ethereal
4. The Moor
5. Wreath
6. Hope Leaves
7. Harlequin Forest
8. The Lotus Eater

Bonus documentaire: On Tour With Opeth

NB: ook verkrijgbaar in een 3cd/2dvd uitvoering.

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 8 september 2010

Koop dit album in

Meer Opeth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Tonnie op 08-09-2010 om 12:39u

We kunnen natuurlijk lang of kort ouwehoeren over deze nieuwe dvd van Opeth, maar de band valt live nooit tegen, en speelt hier ook nog eens zijn beste album van begin tot eind. Van perfectionist Mikael Åkerfeldt en zijn bandleden hoef je geen slecht product te verwachten, en dat is deze dvd dus ook zeker niet.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Roel op 08-09-2010 om 14:23u

Opeth is een prima band maar ik verbaas me al jaren over de volkomen kritiekloze houding van de pers ten opzichte van hun werk. Alles wordt zonder nadenken de hemel ingeprezen, maar als men even kritisch kijkt dan blijkt dat Opeth de laatste jaren elke keer nagenoeg hetzelfde album uitbrengt. En altijd wordt er dan gezegd hoe vernieuwend ze wel niet zijn. Dat begrijp ik niet. Bovenstaande recensie is exemplarisch voor de omschreven houding van de pers, los van het feit dat het bijzonder weinig informatief is.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Bastiaan op 08-09-2010 om 14:52u

Nou Roel, dan heb jij duidelijk Watershed niet gehoord.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Ruud op 08-09-2010 om 14:59u

Ik vind Opeth juist één van de meest originele bands van de laatste jaren. Elk album zit sterk in elkaar, dus ik snap de kritiekloze houding van de pers wel.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 08-09-2010 om 15:05u

Het artwork is nou niet echt wat ik verwachtte...

Alleen dat al is origineel Roel ;)

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Nicolas op 08-09-2010 om 15:14u

Dit is de slechtste en meest belachelijke recensie ooit, hier heeft letterlijk niemand wat aan, kan niet begrijpen dat de mensen van metalfan.nl dit zo durven plaatsen

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 08-09-2010 om 15:21u

de hoes is trouwens een kopie van Deep Purple's Concerto for Group and Orchestra. Eerbetoon, eigenlijk.

en de review zegt genoeg. ik heb opeth diverse keren live gezien en dat is altijd briljant dus ik kijk uit naar deze dvd. vooral omdat het dolby 5.1 is en blackwater Park gespeeld wordt.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van pos op 08-09-2010 om 15:24u

Tis inderdaad meer een advertentie dan een recensie.
Geniaal zal de dvd ongetwijfeld best wel zijn.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 08-09-2010 om 16:14u

Ik ben het wel een beetje met Roel eens!!! Opeth word door iedereen de hemel in geprezen terwijl ik toch echt niet ieder nummer van hun goede nummers vind. Het is een goede band, maar we mogen wel eens wat meer kritiek hebben. Het is meer zo van "alles wat Opeth doet is toch wel goed" En het is automatisch een goede beoordeling!!!!

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van - op 08-09-2010 om 16:18u

Eerste keer dat ik zo'n "review" zie. Hoe "geniaal" Opeth dan ook mag zijn, vertel er op z'n minst wat meer over. Ik mag aannemen dat er genoeg over te vertellen valt als je ze zo geweldig vindt. -zucht- Zo klinkt het eerder alsof je geen moeite wil doen om de recensie te schrijven, waarop ik je aanraadt om het 1) weg te laten, of 2) een collega het laten schrijven. Dit is gewoon waardeloos.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Roel op 08-09-2010 om 17:57u

Over de originaliteit van de band valt veel te zeggen. Opeth neemt binnen de metal inderdaad een bijzondere plek in, in die zin is de band volkomen origineel. Eens. Overigens beweerde ik nergens dat ze niet origineel zouden zijn. Maar mijn punt is meer dat Opeth sinds 'Blackwater Park' geen wezenlijk andere plaat heeft uitgebracht ('Damnation' uitgezonderd). 'Watershed' bijvoorbeeld brengt toch geen nieuwe dingen te berde? Zeker voor Opeth begrippen. En nee, het toevoegen van blast-beats is in mijn optiek geen innovatie. Begrijp me niet verkeerd: ik vind Opeth een goede band (alles t/m 'Deliverance' vind ik zeer goed tot inderdaad geniaal) maar buiten hun eigen kaders stappen doen ze niet meer; ze maken platen die men van ze verwacht. Daarnaast is het meer de klakkeloze adoratie en de vrijwel volkomen kritiekloze houding als in deze recensie die mij stoort.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Old Mhb op 08-09-2010 om 20:38u

Ik ben nooit objectief en daarvoor schrijf ik geen reviews. Mijn inziens heeft iedereen genoeg de kans om via de moderne technologie zelf op ontdekking te gaan. Anderzijds heeft menig positief review me al menig keer nieuwe bands leren kennen. Soms ben ik het eens met de reviewer,andere keren niet. Wat mijn punt is, is het volgende: Ofwel schrijf je een deftige review, ofwel hou je je muil. De platenmaatschappij zal zelf wel advertenties plaatsen. Ik ben niet zo bekend met Opeth. Wat ik hoorde vind ik niet speciaal. Dat was echter nogal weinig. Dus met deze onzin leer ik niks. Het is niet omdat ik 1 in mijn ogen minder album van een band hoor dat ik de rest niet wil kennen. Dit review is dan ook geen zak waard.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Suna op 08-09-2010 om 21:55u
Score: 100 / 100

Een review moet weergeven wat je kan verwachten als je iets koopt. In dit geval dekt de review volledig de lading.

Als je iets over opeth wilt weten ga je lekker op zoek naar reviews van hun albums, of je doet wat meer moeite en gaat zelf luisteren. Er is al genoeg geschreven over Opeth live, er is al meer dan genoeg geschreven over Blackwater Park.

Zeikerds

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 08-09-2010 om 21:59u

Een live dvd zal vooral gekocht worden door mensen die bekend zijn met de band, denk ik. Dus dit is niet zozeer een drama. En als je denkt dat ghost reveries en watershed hetzelfde klinken als deliverence of blackwater park, zucht. Nee, Opeth heeft élk album sinds still life veranderingen gebracht, elk album heeft zijn eigen coherente stijl, en het is niet omdat ze nog steeds schreeuwen en distortion gebruiken dat ze ook nog steeds dezelfde muziek maken als vroeger. Opeth is dé metalband van het laatste decennia, en laat menige band vér achter zich. En dit heeft niets met smaak te maken. Nu moet ik ook zeggen dat deze review wel wat meer tekst mag bevatten.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Satyr op 08-09-2010 om 23:10u
Score: 100 / 100

Opeth is geweldig, van Orchid tot Watershed, met Ghost Reveries als piepklein minpuntje.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van da -Z- op 09-09-2010 om 02:36u

Deze plaat zal ik waarschijnlijk wel kopen, elke Opeth plaat is in feite waard om in je bezit te hebben. De recensie....die is gewoon kut. Als een recensent behoor je te recenseren. Dat betekend: ga op de materie in. Is de mix goed? Is de opname goed? Komt het live gevoel goed over? Kom op metalfan.nl, jullie kunnen een stuk beter dan dit. Met name omdat jullie weten dat deze review door een hoop mensen gelezen zal worden.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van ikkie op 09-09-2010 om 20:40u

net als de review

waardeloos

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van r1Co op 09-09-2010 om 22:21u
Score: 98 / 100

ik weet niet wie het zei, maar nagenoeg elke keer het nieuwe album uitbrengen? das pas een slappe houding. Bekijk je dan nog wel meer dan de tracklist? Elk album, vooral (voor mij) Still Life en Blackwater Park zijn pareltjes op zich. de enige constante in het Opeth werk is dat het nagenoeg elke keer van hoogwaardige kwaliteit is. Je kan er niks aan vinden, maar kom niet aanzetten met dat deze band ondermaats presteert want hier is een band bezig die origineel is, vrijwel zonder compromis, en keer op keer probeert om kwaliteit af te leveren en daar veelal in slaagt. en daarvoor hulde. De preview van deze dvd heeft bij mij al tweeg gebracht om tot blinde aanschaf over te gaan

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Marc op 10-09-2010 om 09:16u

Mijn kritiekpunt op deze release, waardoor het dus GEEN 100/100 kan worden (geef geen cijfer nu), is dat er geen blu-ray verkrijgbaar is.
Dat kan toch niet meer in deze tijd? DVD is gewoon achterhaald, moet gewoon in DTS HD MA met mooi beeld. Waarom dan niet gewoon in stereo als je het ouderwets wilt (leuk met cover) ipv dd 5.1 op dvd ...

Nee, ik wacht met smart op de blu-ray versie.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Old Mhb op 10-09-2010 om 11:40u

Allee, Gelezen iedereen ? Marc heeft een BLU-RAY speler !!!

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Spastblast op 10-09-2010 om 16:11u

Inderdaad, blu-ray mag je toch wel verwachten in 2010. Beetje jammer dit. Ik koop 'm niet, want je zult zien dat over een paar maanden plots de blu-ray verschijnt. In de tussentijd download ik dit wel.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 10-09-2010 om 17:42u

Er staat een goeie recentie op zware metalen punt com

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Boy Zonderman op 12-09-2010 om 00:17u
Score: 90 / 100

Dat is dan voor het eerst!

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 12-09-2010 om 09:10u

In elk geval beter dan deze en je hebt er toch iets aan.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 12-09-2010 om 11:54u

Wanneer je recensie met een t spelt, dan ben je op Zware Metalen wel thuis ja. Mocht daar nu een goede review staan, dan is dat inderdaad wereldnieuws.

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van sietse Grind op 19-09-2010 om 08:15u
Score: 100 / 100

Opeth = geniaal !!!!!!!

Opeth - In Live Concert At The Royal Albert Hall (dvd)
Reactie van WOut op 05-12-2010 om 22:46u
Score: 80 / 100

Toch blijft het zonde dat Martin Lopez weg is. Vond ik toch een veel organischer drummer. Ik vind zijn drumwerk op bijvoorbeeld Lamentations een stuk beter uit de verf komen dan het rechttoe rechtaan gebeuk van 'Axe'.

Vind ook de grunt van Akerfeldt wel echt wat minder danop plaat...
Op een of andere manier heb ik de grunt op 'Still Life' en 'Blackwater Park' altijd anders (lees beter) vinden klinken dan op andere platen en dvd's.

Verder een erg mooie dvd en een mooie show.