Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Sonic Syndicate - We Rule The Night
Jaar van release: 2010
Label: Nuclear Blast Records
Sonic Syndicate - We Rule The Night
De opmars van Sonic Syndicate in de afgelopen jaren is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Mede dankzij hevig promotiewerk van label Nuclear Blast en de vele optredens hebben ze in een relatief korte tijd een grote naamsbekendheid gekregen plus een enorme fanschare in heel Europa. En met de de uitstekende albums Only Inhuman en Love And Other Disasters hebben de heren en dame uit Zweden veel lof bij de internationale pers en het publiek geoogst. De vraag is of ze met We Rule The Night de hemel verder kunnen bestormen.

Voor de band is dit album meer dan ooit een grote test. Niet alleen moeten ze kunnen omgaan met de torenhoge verwachtingen van het publiek, ook dienen ze het gat op te vullen dat vocalist Roland Johansson bij zijn vertrek heeft achtergelaten. Volgens velen was hij de betere helft van het zangersduo met Richard Sjunnesson en tevens de sterkste schakel van Sonic Syndicate. Maar met de Brit Nathan J. Biggs als de nieuwe frontman lijkt de band klaar om hun allergrootste examen af te leggen. Maar schijn bedriegt.

Op muzikaal vlak klinkt Sonic Syndicate gelikter en gladder dan ooit. Hoewel ik een duidelijke voorkeur voor een rauwer geluid heb, hoeft dit niet eens altijd zo’n slechte ontwikkeling te zijn. Een belangrijke voorwaarde is echter dat het geen afbreuk doet aan de kwaliteit. En dat is op We Rule The Night helaas wel het geval. Het klinkt allemaal zo vlak, zo ongeïnspireerd en bovendien weigert het je bij de strot te pakken. Sterker nog: het is waardeloos. De band was nooit echt bijster origineel met hun composities, maar de nummers waren wel altijd lekker catchy. Als je dat element weghaalt, blijft er niks anders over dan een lege huls.

Het aanstellen van vocalist Nathan J. Biggs kan de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest beroerde wijzigingen ooit in een succesvolle line-up. Niet alleen kan hij bij verre niet tippen aan Roland Johansson, ook presteert hij het om het algehele niveau van de band naar beneden te trekken. Biggs heeft het complete vocale takenpakket overgenomen van Johansson en zorgt dus naast de screams ook voor de cleane stem. De screams klinken nog redelijk, maar zijn cleane stem is werkelijk bedroevend. Niet alleen klinkt het ongelooflijk zeikerig, de valse noten zijn aan het einde van het album niet eens meer op twee handen te tellen.

Ik heb het gevoel dat ze met deze verzameling tenenkrommende nummers graag een nog breder publiek willen aanspreken. Nu was Sonic Syndicate al zeer toegankelijk voor de massa, maar ze vergeten dat gulzigheid nog altijd één van de zeven hoofdzondes is. De band verloochent zichzelf en gaat hier ten onder aan arrogantie en hebzucht. Ik vraag mij af of Johansson dit al had voorzien en daarom een zinkend schip verliet. We Rule The Night klinkt werkelijk nergens naar. Ze zouden zich dood moeten schamen voor een wanproduct als dit.

Tracklist:
1. Beauty And The Freak
2. Revolution, Baby
3. Turn It Up
4. My Own Life
5. Burn This City
6. Black And Blue
7. Miles Apart
8. Plans Are For People
9. Leave Me Alone
10. Break Of Day
11. We Rule The Night

Score: 45 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 11 augustus 2010

Koop dit album in

Meer Sonic Syndicate:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sonic Syndicate - We Rule The Night
Reactie van cfreak24 op 11-08-2010 om 20:37u

Ik had al zo een groot vermoeden na aanleiding van hun EP. Aan de hand van die EP dacht al dat het de kant op zou gaan als dat BFMV op hun laatste plaat heeft gedaan. En dat is ook gewoon rond uit kut, helaas is de rest van het album van SS kennelijk ook kut. Jammer, maar ga hem toch wel fftjes luisteren als die uit is.

Sonic Syndicate - We Rule The Night
Reactie van Sacha op 24-08-2010 om 18:11u
Score: 90 / 100

De schrijver van deze cd-bespreking heeft duidelijk nood aan een cursus muzikaal gehoor, valse noten...
eerder verkeerde stemmen in uwe kop denk ik..

Sonic Syndicate - We Rule The Night
Reactie van matt op 24-08-2010 om 22:15u
Score: 59 / 100

die nieuwe zanger heeft wel degelijk valse noten er tussen zitten...
had meer van deze cd verwacht jammer hoor...
maargoed mischien moet ik de cd op me laten inwerken

Sonic Syndicate - We Rule The Night
Reactie van Phil op 25-08-2010 om 20:55u

Eden Fire was de laatste en waarschijnlijk enige cd die nog de moeite waard is om te beluisteren van deze gasten. Check it out!

Sonic Syndicate - We Rule The Night
Reactie van Jim op 31-08-2010 om 18:36u

De uiteindelijke score valt nog mee na de review gelezen te hebben. Leest meer als 'n 2 weg, zo niet, een 1.

Sonic Syndicate - We Rule The Night
Reactie van Een Metalfan op 04-09-2010 om 17:43u

Idd, zoals Phil al zei, is Eden Fire een knaller van een cd. Geen idee waarom ze meteen een andere weg insloegen. Het had nogal potentieel. Ik durf zelfs te zeggen dat het een van de verfrissendste melodeath albums is dat ik ooit hoorde

Sonic Syndicate - We Rule The Night
Reactie van Megawrachtchild op 19-09-2010 om 11:47u

het suckt voila