Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Axel Rudi Pell - One Night Live (dvd)
Jaar van release: 2010
Label: SPV / Steamhammer Records
Axel Rudi Pell - One Night Live (dvd)
Axel Rudi Pell heeft een band die al jaren vrij consistent is. Dat betekent aan de ene kant kwalitatief deugdelijk, aan de andere kant wat voorspelbaar. Live is dat laatste wel merkbaar en dat is jammer te noemen. Het Rock Of Ages festival 2009 in Seebronn (Duitsland; where else?) werd aangegrepen om een live dvdregistratie te maken, en dat is exact wat je te zien krijgt: een eerlijke opname zonder overdubs (en met een middelmatige mix) zodat je min of meer zelf in het publiek wordt gezet.

Axel staat zoals vanouds onverstoorbaar zijn werk te doen, en het visuele vuurwerk komt eigenlijk met name voor rekening van de weer flink vloekende zanger Johnny Gioeli en drummer Mike Terrana, aan wie je hier goed kunt zien dat het een beest op drums is. Het festivalsfeertje wordt mooi meegepakt op deze live registratie, met beelden die vanaf het podium van het publiek werden gemaakt.

Muzikaal is het allemaal wel in orde, daar staan de heren al jaren garant voor, maar wel voorspelbaar en deels uitgekauwd want die setlist mogen ze na al die jaren toch wel eens een flinke opfrisbeurt geven. Het camerawerk doet af en toe wat amateuristisch aan met die te snelle inzoommomenten, maar het overheerst gelukkig niet.

Een aardig document van een redelijk goed festivaloptreden, niet meer en niet minder. Jammer dat er weer een drumsolo op moet staan. Die waren helemaal in, twintig jaar geleden, maar van mij mogen ze dat weglaten. Hier en daar meen ik een niet goed gestemde gitaar te horen; jammer want een perfectionist als Axel zal dit -na het zien en horen van de dvd- zeker irriteren.

Tracklist:
1. Tear Down The Walls
2. Strong As A Rock
3. Medley: The Masquerade Ball / Gasbah / Tales Of The Crown
4. Drum Solo
5. Rock The Nation
6. The Temple Of The King
7. Mystica
8. Fool Fool / Eternal Prisoner

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 26 mei 2010

Koop dit album in

Meer Axel Rudi Pell:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Axel Rudi Pell - One Night Live (dvd)
Reactie van peetn op 26-05-2010 om 12:34u
Score: 75 / 100

kzou bij god niet weten waarom een drumsolo niet mag,als het volgend jaar opnieuw in de mode is,mag het dan?

Axel Rudi Pell - One Night Live (dvd)
Reactie van Johnny op 26-05-2010 om 16:11u

Drumsolo's waren in de jaren 70 in de mode en 20 jaar geleden al uit de mode.
Gelukkig kun je ze vaak wegzappen, helaas op de live cd van Axel niet.
Van de setlist omgooien ja... dat mag Ozzy, AC/DC, Deep Purple enz ook wel doen. Allemaal hebben ze goede nummers genoeg.


Axel Rudi Pell - One Night Live (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 30-05-2010 om 08:57u

Laten we eerlijk zijn, elke band die al wat langer bestaat houd zich vast aan hun setlist, terwijl er toch vaak materiaal genoeg is om te spelen en je fans tevreden te houdenm tis idd een beetje jammer dat naar welke band ik ook ga, het is een zekerheid dat ik elk nummer dat gespeelt word al een keer eerder live heb gezien, kunnen we daar niet een keertje iets mee doen?
Drumsolos uit de mode? haha was dat maar zo maar dat zijn wat mij betreft ook ontzettende storende momenten tijdens een gig