Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

Rhapsody Of Fire - The Frozen Tears Of Angels
Jaar van release: 2010
Label: Nuclear Blast Records
Rhapsody Of Fire - The Frozen Tears Of Angels
Het heeft een tijd geduurd, maar na lang wachten verschijnt dit voorjaar eindelijk het nieuwe album van de Italiaanse power metalformatie Rhapsody Of Fire. Een album waar – zo mogen we wel stellen – veel fans reikhalzend naar hebben uitgekeken. Vier jaar na het prima Triumph Or Agony is het dan zover. De rechtzaakperikelen waarin de band verzeild raakte met Magic Circle-eigenaar Joey de Maio lijken opgelost en met de steun van Nuclear Blast hoopt de band duidelijk een nieuwe start te maken.

De liefhebbers kunnen opgelucht adem halen, want The Frozen Tears Of Angels ademt het typische Rhapsody-geluid uit iedere porie. Het spetterende gitaarwerk, de grandeur en het epische karakter, de krachtige refreinen en de groots aandoende soundscape-passages: niets wijst erop dat deze band een tijd is weg geweest. Zelfs Christopher Lee levert weer een bijdrage met zijn imposante stemgeluid. Fabio Lione zingt weer de sterren van de hemel (hoewel hij zijn Italiaanse accent maar niet kwijt lijkt te raken) en ook in instrumentaal en compositorisch opzicht is dit album met recht indrukwekkend te noemen. Voeg daar een grootse productie aan toe en er lijkt absoluut niets te klagen over.

Toch blijf ik na meerdere luisterbeurten ook wel een beetje met een knagend gevoel achter. Het materiaal op The Frozen Tears Of Angels is zeer overtuigend, maar tegelijkertijd klinkt het album wel héél erg vertrouwd. Bovendien hebben de soundtrack-passages van Symphony Of Enchanted Lands II: The Dark Secret en in mindere mate Triumph Or Agony nog meer plaats gemaakt voor een wat directer geluid. Veel fans van het eerste uur zullen daar waarschijnlijk blij mee zijn, maar zelf vond ik de prominente rol van het orkest op die albums juist een enorme toegevoegde waarde hebben.

Dat gezegd hebbende moet ik echter ook erkennen dat The Frozen Tears Of Angels gewoon een prima album is geworden, waarop eigenlijk geen enkel slecht nummer is te bekennen. Zo nestelen de vrij toegankelijke nummers Sea Of Fate en Crystal Moonlight zich direct in je hoofd dankzij de pakkende refreinen. Daarnaast springen het felle Reign Of Terror en het stuwende On The Way To Ainor nog net iets boven de rest van het materiaal uit. Mijn knagende gevoel zal dan ook vooral zijn voortgekomen uit de torenhoge verwachtingen die ik nog altijd koester na betoverd te zijn geworden door Symphony Of Enchanted Lands II.

Tracklist:
1. Dark Frozen World
2. Sea Of Fate
3. Crystal Moonlight
4. Reign Of Terror
5. Danza Di Fuoco E Ghiaccio
6. Raging Starfire
7. Lost In Cold Dreams
8. On The Way To Ainor
9. The Frozen Tears Of Angels

Score: 82 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 23 april 2010

Meer Rhapsody Of Fire:

Rhapsody Of Fire - The Frozen Tears Of Angels
Reactie van Don Diego op 24-04-2010 om 00:04u
Score: 85 / 100

Ik deel uw mening. Voor mij is er maar één supernummer : Reign Of Terror. Al de rest is best wel goed, maar liet me ook wat op mijn honger zitten. Na twee meesterwerkjes is dit wel weer een iets mindere plaat. Langs de andere kant, ze klinken nu weer als op hun oudere albums vind ik.

Rhapsody Of Fire - The Frozen Tears Of Angels
Reactie van Erwin op 25-04-2010 om 22:02u

Sea of fate en Reign of terror zijn heerlijke power metal nummers!

Rhapsody Of Fire - The Frozen Tears Of Angels
Reactie van Richard666 op 01-05-2010 om 19:17u
Score: 80 / 100

Ik vond juist dat ze met dit album wel goed het niveau van de vorige twee albums aan wist te houden en misschien nog wel iets beter klonken door hun 'vernieuwde' klank.

Rhapsody Of Fire - The Frozen Tears Of Angels
Reactie van 666 op 05-06-2010 om 00:16u
Score: 75 / 100

Ben geen fan van deze gladde italiaanse jongens..
Toch is dit power metal album wel goed!

Rhapsody Of Fire - The Frozen Tears Of Angels
Reactie van laurens op 20-09-2010 om 17:31u
Score: 100 / 100

het is en funking vete band ik zind ze echt owsome echt top muziek maaken ze echt heel mooi ik kan er elke dag naar luisteren supper zijn julie mesnen gaa zo door met muziek maaken groetjes laurens

Rhapsody Of Fire - The Frozen Tears Of Angels
Reactie van Agent Orange op 22-10-2010 om 23:26u
Score: 85 / 100

Ik kan me wel in de recensie vinden. Geen slecht album allerminst, maar het mist toch iets wat de voorgaande albums (ja, zelfs Triumph or Agony) imposanter maakte. Het is alsof ze zich nog enigszins hebben ingehouden.

Rhapsody Of Fire - The Frozen Tears Of Angels
Reactie van Farida op 02-05-2013 om 08:59u

Prosslot You Said not right te ! experience in the Big secern with hight quality sound is far way different from ur laptop or TV.. u said u can download , but it's not clear yet, u need to wait 2month or 3 till it good qaulity ! Think about it

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.