Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

The Monolith Deathcult - The White Crematorium 2.0
Jaar van release: 2010
Label: Twilight Vertrieb
The Monolith Deathcult - The White Crematorium 2.0
Het is grappig hoe dingen kunnen lopen. Heette The Monolith Deathcult vroeger gewoon Monolith en stond men vooral om de controverse in de schijnwerpers, zo kan de band zich inmiddels tot de markantste bands van ons land rekenen, daar de muzikale koers van de band absoluut als ‘excentriek doch geslaagd’ omschreven kan worden. Wat eens begon als technische death metal heeft tegenwoordig een veel groter spectrum aan invloeden en uitwerkingen. The White Crematorium heeft de doorstroom naar progressie aangekondigd en met Trivmvirate staat de band onomstotelijk met beide benen in een geheel eigen sound.

Daar The White Crematorium in 2005 min of meer als blauwdruk voor deze aanpak moest fungeren en de band sinds het laatste album ook bij Twilight Vertrieb over de vloer komt, is er besloten om The White Crematorium via dit label uit te brengen als The White Crematorium 2.0 Dat houdt in: Dezelfde nummers in een blinkender jasje. Steviger, bombastischer en ontdaan van alle (schoonheids-)foutjes. Opnieuw ingebruld, gemixt en gemasterd en dat hoor je er ook wel aan af. Hoewel Trivmvirate nog altijd mijn persoonlijke favoriet blijft, is The White Crematorium 2.0 geen opstapje meer, maar staat dit album qua niveau op gelijke hoogte met het laatste werk van de band. Deze re-release klinkt absoluut eclatant en zit vol muzikale zwellingen. The Monolith Deathcult voorziet de combinaties van dreunende death metal met elektronische, militante en zelfs zwaarmoedige Type O Negative-achtige geluiden van geslaagde accenten en instigeert en verbaast de luisteraar keer op keer. Prima werk en het bonusnummer Kindertodestanz slaat al helemaal een onmiskenbare brug tussen Trivmvirate en de re-release van de inmiddels vijf jaar oude nummers.

En de nummers van de promo Obliteration of the Despised worden u ook nog eens cadeau gedaan!

Tracklist
1. Army of the Despised
2. 7 Months of Suffering
3. Concrete Sarcophagus
4. 1567 - Under the Blood Campaign
5. The Haunted Ravines of Babi Yar
6. Origin
7. The Cruel Hunters
8. 1917 - Spring Offensive (Dulce et Decorum est)
9. The White Crematorium
10. Kindertodestanz (bonus)

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 28 maart 2010

Koop dit album in

Meer The Monolith Deathcult:

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Monolith Deathcult - The White Crematorium 2.0
Reactie van TTT op 28-03-2010 om 17:47u
Score: 10 / 100

Welgeteld twee zinnen over de muziek zelf, en dan ook nog eens zo wollig verwoord dat het nietszeggend is.

Slechte review. En dat ligt niet aan TMDC.

The Monolith Deathcult - The White Crematorium 2.0
Reactie van op 28-03-2010 om 18:49u

Het enige wat potentiële kopers willen weten is of het inderdaad wel in een nieuw jasje is gestoken of dat de verschillen minimaal zijn.

Voor de review over de muziek op dit album ga je maar 5 jaar terug in de tijd.

The Monolith Deathcult - The White Crematorium 2.0
Reactie van john op 30-03-2010 om 11:07u

Over een tijdje te koop voor 4,95 bij Dis-Order

The Monolith Deathcult - The White Crematorium 2.0
Reactie van Hendrik op 31-03-2010 om 12:35u

Inderdaad, omdat dit een re-release is, is het niet nodig om de nummers in het lang en het breed te analyseren. Het punt van een review van een re-release is zeggen of hij echt wel de moeite waard is en of de veranderingen die aangebracht werden een meerwaarde geven. Al bij al goede review en The Monolith Deathcult heerst!