Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

In-Quest - Made Out Of Negative Matter
Jaar van release: 2009
Label: eigen beheer
In-Quest - Made Out Of Negative Matter
Het Belgische In-Quest zit op het ogenblik zonder label en eerlijk gezegd snap ik nauwelijks hoe dat mogelijk is. Terwijl de grootste rommel wel onderdak blijkt te kunnen vinden, moeten de oudgedienden van In-Quest cd's in eigen beheer gaan uitbrengen. Ook goed, daar niet van, want de kwaliteit van de muziek gaat daar geenszins onder gebukt, daar mag na het horen van Made Out of Negative Matter geen tijfel over bestaan.

De vijfde full-length alweer en als u het mij vraagt ook zeker één van de beste. Wederom met Miqe Löfberg op zang en nog altijd ben ik zeer content met deze man en zijn strot. Ook op Made Out of Negative Matter trekt hij een flinke blik stemmen open die uitstekend passen bij de frisse, maar nog altijd harde sound van de band. De cd is snel, sneller dan het voorgaande werk van de band, heel gevarieerd en heeft een furieus, modern geluid en een strakke, niet al te lompe productie. De nummers vormen tezamen echt een front en ook de ingetogen instrumentale Dysfunctional Inscapes past naadloos tussen de rest die lustig tussen woelige stormen en kalme baaien springt. Agressie, melodie en techniek worden nog maar eens een keer binnenstebuiten gekeerd om de kwaliteiten vervolgens samen te voegen. Made Out of Negative Matter is grofweg gezegd een krachtige kruising tussen Aborted en Meshuggah, dus trek uw conclusie, waerde lezer en label!

Tracklist:
1. Ignition Sequence
2. Mind over Matter
3. Asynchronous Transmission
4. Walk of a Million Mouths
5. Thy Subsonic Collapse
6. The Auxiliary Theory
7. Dysfunctional Inscapes
8. Compelled Misogyny
9. Anomaly of a Tortured Mind
10. Hybris...
11. Evasive Crosscurrents

Score: 80 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 3 maart 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 03-03-2010 om 15:51u

Zucht... altijd dat label gezeur! denk niet zo ouderwets! niet elke band in deze tijd heeft nog een label nodig om verder te komen

Reactie van Een Metalfan op 03-03-2010 om 15:53u

"Terwijl de grootste rommel wel onderdak blijkt te kunnen vinden, moeten de oudgedienden van In-Quest cd's in eigen beheer gaan uitbrengen"

Onderdak.. je moet ook kijken waar die rommel onderdak krijgt, je moet niet denken dat wanneer je deze dagen een label vind, meteen alles naar je hand hebt, en dat een label überhaupt ervoor zorgt dat je grote stappen verder komt.

Reactie van Narrative op 04-03-2010 om 07:08u

Feit is wel dat een label je helpt (of kan helpen) om je product te promoten en verspreiden.

Reactie van Grafhoer op 04-03-2010 om 17:05u
Score: 90 / 100

top band, top plaat. IN- QUEST heerst!

een band heeft tegenwoordig alleen iets aan een label, als deze echte een hele dikke vinger in de metalpap heeft (distibutie/contacten enz). Anders heb je er echt geen fuck meer aan. Momenteel zijn dat echt alleen de grote labels. En die wachten tot ze je risicoloos kunnen contracteren (bewezen populariteit).....de keuze om het dan maar zelf uit te brengen snap ik dan wel....

sad but true....

Reactie van robin op 21-03-2010 om 20:13u
Score: 90 / 100

gewoon niet te begrijpen dat die band geen label heeft ,TOP ALBUM mannen, doe zo voort!!!!

Reactie van Gwydion op 11-04-2010 om 19:33u
Score: 97 / 100

echt een goeie plaat !!
In-quest heerst !