Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Helloween - Just A Little Sign
Jaar van release: 2003
Label: Nuclear Blast Records
Helloween - Just A Little Sign
Het heeft lang gerommeld in het Helloween-kamp. Bandleden werden eruit geschopt, nieuwe werden aangetrokken, instrumenten werden gejat, een overstroomd oefenhok, zieke drummers, invaldrummers, en zo gaat dat nog wel even door. Het eerste teken van leven is zeer origineel (afgezaagd?) getiteld "Just A Little Sign". Het titelnummer is tevens de openingstrack van het nieuwe album "Rabbit Don't Come Easy", dat 12 mei 2003 uitkomt.

Het nummer begint met een kort klassiek intro, en ontaardt dan in een typisch Powermetal-dubbele bassdrum intro. Ik weet zeker dat de heer Deris (die het nummer geschreven heeft) zijn uiterste best heeft gedaan het zo Helloween mogelijk te laten klinken, wat een beetje te goed gelukt is. De coupletten klinken aardig maar erg cliché, en het refrein is zwak en te hoog. Ook het whoo-hoo-hoo sing-a-long gedeelte en de twinsolo's ontbreken niet. De teksten hadden een heleboel kunnen redden, jammer genoeg is dat het zwakste punt: "Something's growing in my pants, as she looks into my eyes". "Just A Little Sign" is kort gezegd wel lekker, maar onorigineel en een single onwaardig, hier gaat de band geen nieuwe fans mee trekken.

Track 2 is een cover, "Sheer Heart Attack" van Queen. Het origineel kan ik me nu even niet voor de geest halen, maar deze versie klinkt zeker niet verkeerd. "Madness Of The Crowds" is oud materiaal, het nummer is namelijk in 2001 al als Japanse bonustrack voor "The Dark Ride" verschenen. Pure opvulling dus. Een leuk extraatje is wel de videoclip van "If I Could Fly", de single van het vorige album.

Tracklist:
1. Just A Little Sign
2. Sheer Heart Attack
3. Madness Of The Crowds
4. If I Could Fly [video]

Score: 70 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 7 april 2003

Koop dit album in

Meer Helloween:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Helloween - Just A Little Sign
Reactie van Wolfgard op 07-04-2003 om 15:57u
Score: 72 / 100

Goeie Review Bob.. reden te meer om de discografie van Helloween nog maar weer eens uit te checken Wolfgard

Helloween - Just A Little Sign
Reactie van Een_Metalfan op 07-04-2003 om 18:34u

Ik vind dat je geen 7 moet geven, met zo'n review..... veels te hoog, als je naar je commentaar kijkt.

Helloween - Just A Little Sign
Reactie van Een_Metalfan op 07-04-2003 om 20:38u
Score: 4 / 100

sinds micheal kiske weg is .is het niet meer te pruimen.

Helloween - Just A Little Sign
Reactie van kiske op 01-07-2004 om 15:48u
Score: 8 / 100

Ik weet wel dat kiske een lekkere stem heb en dat die in het verleden superlekkere platen heb gemaakt met HellOweeN. Maar Kiske past er nu niet meer in. Als je Kiske nummers van Rabbit don't come easy zou laten zingen dan zijn het ut meest belabberde album zijn die je de laatste tijd heb gehoort. Wacht nou maar aant einde van volgende jaar. Dan zul je hem weer met HellOweeN kunnen horen in Hamburg. REUNIE CONCERT!!!

Helloween - Just A Little Sign
Reactie van kiske op 01-07-2004 om 15:51u
Score: 8 / 100

Owjah en Ingo Drumt ook mee op een groot televisie scherm. De mensen die er gaan meespelen zijn: - Ingo schwichtenberg - Marc Gross - Stefan Schwartzmann - Uli Kusch - Marcus Grosskopf - Piet Sielck - Michael Weikath - Kai Hansen - Roland Grapow - Sascha gerntsner - Ralf Scheepers - Michael Kiske - Andi Deris Dit is bevestigt maar nog niet officieel bekend gemaakt. Er is ook nog geen datum vastgesteld wel is het zeker dat het eind volgend jaar zal zijn.