Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Imperium Dekadenz - Procella Vadens
Jaar van release: 2010
Label: Season of Mist

Imperium Dekadenz - Procella Vadens

Het Duitse Imperium Dekadenz is niet bepaald een band van uitersten. Hun black metal is niet snel, maar ook niet echt langzaam. De productie is niet bepaald gelikt maar ook niet rauw. De sfeer is, hoewel een duidelijke droevige inslag bezittend, ingetogen. Nergens krijgen emoties de vrije loop, terwijl een uitbarsting van agressie, wanhoop of noem maar een bij black metal passende emotie, de muziek zo goed had kunnen doen.

De eerste nummers zijn haast futloos te noemen. In de loop van het album wordt het geheel gelukkig krachtiger. Vooral Ocean, Mountains Mirror springt er wat dat betreft positief uit. De opbouw is ook interessanter dan die van de rest.

De akoestische gitaarstukken zijn op zich sfeervol, maar deze zijn niet altijd goed met de rest van de muziek verweven. Het stuk aan het eind van À La Nuit Tombante duurt bovendien te lang. Zeker als dan ook nog volgend nummer An Autumn Serenade rustig begint met piano in plaats van los te barsten met black metal, slaat de verveling toe.

Chaos, mysterie, gekte, duisternis, kwaadaardigheid. Zomaar wat dingen die ik graag terug hoor in black metal. Bij Imperium Dekadenz zul je deze echter niet tegenkomen.
De muziek van deze Duitsers is beslist niet slecht. Wie van melancholieke sferen bij niet gigantisch extreme black metal houdt, heeft aan Procella Vadens wel een aardig album.

Tracklist:
1. Die Hoffnung Stirbt...
2. Lacrimae Mundi
3. A Million Moons
4. Ego Universalis
5. À La Nuit Tombante
6. An Autumn Serenade
7. Ocean, Mountains Mirror
8. The Descent Into Hades
9. Procella Vadens
10. ...Wenn Der Sturm Beginnt

Score: 70 / 100

Reviewer: Nynke
Toegevoegd: 19 januari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Imperium Dekadenz - Procella Vadens
Reactie van Een Metalfan op 10-06-2011 om 10:39u

Ik ben het met deze recensie totaal maar dan ook totaal niet eens, maar is weer een kwestie van....

Een ongelooflijk sterk album met de intensiteit en duisternis die me doet denk aan enkele nummers van Blut aus Nord en Summoning. Muzikaal uiterst strak, complex en de acoestische nummers zijn ronduit geniaal (IMO)
Het "ten million moons" is door mij al meer dan honderd keer gedraaid..een heerlijke rauwe stem die zowel scream, doom, grunts bevat in één stemgeluid en cleane vocals er doorheen. A nuite tombante is wat outro betreft idd wel wat lang maar is verder een ijzersterk nummer. Ik ben inmiddels helemaal weg van deze duitse jongens en heb nog geen enkele band gevonden met deze sound, (nargoroth en summoning komt in de buurt). Opname is ook nog eens puik! aanrader voor doom/midtempo BM liefhebbers!

Imperium Dekadenz - Procella Vadens
Reactie van TIB op 18-09-2011 om 11:29u
Score: 95 / 100

fantastisch album!

Imperium Dekadenz - Procella Vadens
Reactie van Nefarian op 09-04-2012 om 10:34u
Score: 80 / 100

Nynke echt, hoeveel reviews moet je nog verkloten door je overdreven subjectiviteit??? Het interesseert de lezer TOTAAL NIET wat JIJ wilt horen in Black Metal!!! Wederom een bedroevende review dus.

Imperium Dekadenz - Procella Vadens
Reactie van Santtu op 11-12-2012 om 09:58u
Score: 95 / 100

Ah, Nynke vindt een album niet goed, da's reden te meer om het te luisteren!!!

Tjonge, jong als je de genialiteit van een band niet kan doorgronden moet je je misschien maar bezig gaan houden met recensies van pop-albums....

"Nergens krijgen emoties de vrije loop", schrijft ze dan... Had je je oren wel aan staan? Het album staat vol emotie, de wanhoop in de stem benadert af en toe de wanhoop die ook Drapsnatt neer weet te zetten. Dit album is echt geniaal! Zelfs de intermezzo's, die bij sommige bands onnodige vullertjes zijn, zijn goed. Productie is wat mij betreft niks mis mee, lekker rauw en toch van goede kwaliteit.