Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

The Legion - A Bliss To Suffer
Jaar van release: 2009
Label: Listenable Records

The Legion - A Bliss To Suffer

The Legion, een Zweedse band afkomstig uit de aan het één na grootste meer van Zweden gelegen stad Jönköping. Wat hebben deze muzikanten ons te bieden? Wel nu, The Legion speelt zeer toegankelijke black/deathmetal en doet dit aardig goed ook!

The Legion balanceert naar mijn mening op de grens van wat toelaatbaar is qua toegankelijkheid in black/deathmetal. Het is allemaal behoorlijk melodieus en soms slaat dit door naar de verkeerde kant. Niet alles is even interessant. Het derde nummer, A Toil Beneath The Skin, is bijvoorbeeld futloos en veel te tam en de opener, Shining Redemption laat wat misplaatste invloeden uit de vikingmetal doorklinken. Het kan ook anders: nummers als Call Of The Nameless Black en Man-Beast zijn lekker sfeervol. Gelukkig zijn dit soort fijn doorrazende tracks in de meerderheid. De heren van The Legion kunnen prima muziek maken.

De sfeer van het album is over het algemeen nogal theatraal met een duister randje. Dit maakt samen met de goede productie en de overwegend goed in elkaar zittende nummers dat de muziek van The Legion zo makkelijk in het gehoor ligt, maar soms wordt het allemaal net wat té vind ik. Voor venijn en smerigheid hoef je niet bij The Legion te zijn.

A Bliss To Suffer is een album dat door zijn toegankelijkheid waarschijnlijk wel geschikt is voor een vrij breed publiek. Houd je van extreme, doch niet al te moeilijk behapbare metal, dan weet je wat je te doen staat!

Tracklist:
1. Shining Redemption
2. Call Of The Nameless Black
3. A Toil Beneath The Skin
4. Blood, Be Gone!
5. A Curse For The Dead
6. The Luring Depths
7. The Inimical
8. Man-Beast
9. The Reaping Of Flesh And Blood

Score: 83 / 100

Reviewer: Nynke
Toegevoegd: 17 juni 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Legion - A Bliss To Suffer
Reactie van iron_dennis op 18-06-2009 om 10:14u

Plastic plaat!