Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

The Legion - Unseen To Creation
Jaar van release: 2003
Label: Listenable Records
The Legion - Unseen To Creation
Dat ze bij Listenable een neusje hebben voor goede bands, is geen nieuws. Ik hoef alleen maar de laatste releases van Immolation, Aborted, Mors Principium Est en -meest recent- Luciferion te noemen, om dit aan te tonen. De relatief nieuwe black metal band The Legion past wat mij betreft prima in dit rijtje thuis. "Unseen to Creation" is de eerste langspeler van de Zweedse gehaktmolen, die deels voortgekomen is uit de band Tyrant.

Deze Legionairs spelen zeer agressieve, typisch Zweedse black metal die oppervlakkig te vergelijken valt met landgenoten Dark Funeral en Marduk (wat eigenlijk wel voor de meeste Zweedse black metal bands geldt). Wat betreft agressie en kwaadaardigheid gaat The Legion echter een stapje verder dan deze bands; de heren hebben klaarblijkelijk niet zoveel interesse in het spelen van mid-tempo songs. Een aantal uitzonderingen (het instrumentale nummer "Ascendancy" bijvoorbeeld) daargelaten, is "Unseen to Creation" een high-speed blastfest van een half uur. Net niet lang genoeg om te gaan vervelen, iets waar naast de speelduur ook het lichte gebruik van synths in een nummer als "On Swift Wings" aan bijdraagt. Ook het gebruik van zowel screams als grunts maakt de sound van The Legion wat minder vertrouwd dan normaal gesproken bij dit soort bands het geval is.

"Unseen to Creation" is een goede Zweedse black metal plaat, bestaande uit een serie sterke nummers, maar originaliteit is helaas ver te zoeken. Liefhebbers van het genre zal dit waarschijnlijk een biet zijn, en zij zullen dan ook ongetwijfeld van deze vette plaat smullen. Slaat dit op jou, tel dan gerust vijf punten bij onderstaande score op. Met de beperkingen van het genre in het achterhoofd, doet deze cd niets anders dan aan behoeften voorzien, en valt 'ie geenszins tegen.

Oh ja, ik zou het bijna vergeten: het artwork van Kris Verwimp en de productie van Tommy Tägtgren zijn zoals gewoonlijk dik in orde.

Tracklist:
1. Intro
2. Retribution
3. Those Beyond
4. Redeemer
5. Cosmopathic Deathvoid
6. Knee-Deep in Blood
7. On Swift Wings
8. Ascendancy
9. Awakened Fury
10. Invoking the End
11. Rise of the Fallen

Score: 78 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 10 november 2003

Koop dit album in

Meer The Legion:

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Legion - Unseen To Creation
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 11:50u
Score: 75 / 100

bm in het genre van marduk en co as je daar weg van bent moet je dit ook wel in huis hebben

The Legion - Unseen To Creation
Reactie van satyr op 20-11-2006 om 09:21u

waar blyft review vn hun nieuw album wat in myn mening wel veel beter is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!