Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

03-08-2021

Paragon - Screenslaves
Jaar van release: 2008
Label: Massacre Records

Paragon - Screenslaves

Ik geloof toch dat ik een duf figuur begin te worden als ik stel dat de verrassing er bij Paragon toch al lang af is. ‘Dat is toch helemaal niet de bedoeling Lennert? In je vorige review sprak je nog je bewondering voor dit soort foute muziek uit!’ Ja, daar hebben jullie een punt, maar na het beluisteren van het zoveelste power/speed metal album op een rij waarmee er niks nieuws wordt toegevoegd aan het lange oeuvre van een band begin ik toch mijn twijfels te krijgen.

Andreas Babuschkin is eigenlijk een afgrijselijk zanger die Chris Boltendahl van Grave Digger ook fronsend zal doen opkijken, maar dat neem ik voor lief: het past gewoon bij de band. Het is ook niet de verder best lekker klinkende productie, waardoor de band in ieder geval lekker stevig blijft klinken. Nee, het is het feit dat ik her en der toch behoorlijk wat jatwerk bespeurt (een enkele maal wordt bijvoorbeeld Space Eater van Gamma Ray behoorlijk nauwkeurig gevolgd en de nummers verder toch in veel gevallen behoorlijk op elkaar lijken.

Toegegeven: Larger Than Life van de Backstreet Boys als cover nemen was een briljante zet en enkele malen hebben we toch te maken met een leuke meezinger (Screenslaves), maar beter dan het vorige Forgotten Prophecies is het allemaal niet geworden. Op naar het volgende album dan maar?

Tracklist:
1. Hellgore
2. Disconnected
3. Entoomed
4. Screenslaves
5. Bloodfeast
6. The Blade In The Dark
7. Death Next Door
8. The Killing Hand
9. Wax Workx
10. Larger Than Live
11. Legacy (Italian Version)

Score: 68 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 15 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]