Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Master - Collection Of Souls (re-release)
Jaar van release: 2009
Label: Displeased Records
Master - Collection Of Souls (re-release)
In deze moderne tijden is het Displeased Records, die zo nu en dan nog eens aandacht vestigt op reeds verschenen pareltjes en klassiekers, dus om de zoveel tijd is zo'n exemplaar weer rijp voor een re-release. Dit voorjaar staat deze spot in het teken van Master, de oude rotten in het vak van de oldschool death metal. De in 1993 voor het eerst verschenen Collection Of Souls is zojuist aan een tweede jeugd begonnen.

Een klassieker in de Master-discografie en een zeer thrash-georiënteerd album, met de nodige mid-tempo nummers (Hidden Stories) en de nodige doordrammers (Silver Spoon). Met albums als deze wordt de positie van Master als één van de grondleggers van het genre weer eens zonneklaar onderstreept. Voor de fans van het eerste uur wederom een bevestiging, voor de latere aansluiters is het best de moeite waard om te horen waar de tegenwoordig darmopknopende over the top death metal wortelt.
Het boekje van deze re-release bevat overigens een ( vrijwel onleesbare, anti Times New Roman ) interview met de eeuwige frontman Paul Speckmann en ook op de c zelf staan uiteraard de nodige extra's. Naast de negen nummertjes die de originele cd rijk is, vindt u er tevens de gehele demo Final Word en het Master-aandeel aan de split met Excision, warmee de tegenwoordige versie van Collection Of Souls maar liefst vijftien muziekstukken telt.

Trackliist:
1. Constant Reminders
2. Taste Of Insanity
3. Hidden Stories
4. Glorify The Dead
5. Blinded Faith
6. Justice Or Fate
7. Jailbreak
8. Collection Of Souls
9. Silver Spoon
10. Where Are You Now? (bonus)
11. Final Word (bonus)
12. Prepare For The Fall (bonus)
13. Cast The First Stone (bonus)
14. Fatso (bonus)
15. Antidote

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 4 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Master - Collection Of Souls (re-release)
Reactie van Een Metalfan op 06-05-2009 om 23:10u

Hmm geen echt cijfer erbij? :) Verder is de recensie wel goed, ben bij dat naast Displeased records ook hier aandacht word gegeven aan een zeer onderschatte band. Master verdient veel meer credit.