Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Master - On The Seventh Day God Created… Master (re-release)
Jaar van release: 2008
Label: Displeased Records
Master - On The Seventh Day God Created… Master (re-release)
Displeased Records geeft ook het tweede Master album een nieuwe kans. En dat is een goede zaak want ik vind On The Seventh Day God Created…Master toch wel het beste Master plaatwerk. Op elk gebied is dit death metal album uit 1992 beter dan het debuut. Er is tenminste een hoesje dat deze keer iets meer dan enkel een logo bevat, de productie is een stuk beter, de songs zijn veel minder rommelig en de muziek heeft veel aan techniek gewonnen.

De oorzaak van deze verbetering is niet zo moeilijk te begrijpen. Het debuut van Master was eigenlijk een verzameling van demosongs, terwijl over deze songs beter is nagedacht. Ook was de komst van een nieuwe drummer positief en als kers op de taart is al het gitaarwerk ingespeeld door Paul Masdival van Cynic en Death. Eindelijk eens niet valse Slayer-achtige giersolo’s in een song van Master, maar echte solo’s. Dat alles maakt dat On The Seventh Day God Created… Master een uiterst behoorlijk album is, maar zeker ook geen onmisbare klassieker.

Tot mijn verbazing is de bijhorende, en weer twee uur durende dvd, wel de moeite deze keer. We krijgen twee concerten, opgenomen in Groningen en Heemskerk (!), voorgeschoteld waarvan de geluids- en beeldkwaliteit wel goed genoeg is om te blijven kijken. Ook speelt Master veel minder rommelig en staan ze met twee gitaristen op het podium, wat duidelijk een positieve wending geeft. Al met al is deze re-release de moeite en wel wat interessanter dan het opnieuw uitgebrachte debuut.

Tracklist:
1. What Kind Of God
2. Latitudinarian
3. Heathen
4. Used
5. Demon
6. Constant Qaurrel
7. Judgement Of Will
8. America The Pitiful
9. Whose Left To Decide
10. Submerged In Sin

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 27 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]