Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Master - Master (re-release)
Jaar van release: 2008
Label: Displeased Records
Master - Master (re-release)
Het Nederlandse Displeased Records brengt af en toe eens wat oude klassiekers en half-klassiekers opnieuw uit van internationale bands. Deze keer is het de beurt aan de twee eerste albums van de gekende death metalband Master. Laten we beginnen met het debuut Master, oorspronkelijk uit 1990, eens onder de loep te nemen.

Dit album was in de tijd vrij extreem en de mix van simpele Deicide-achtige death metal met een Motörhead songaanpak sloeg bij een klein publiek zeker aan. Ook invloeden van bands als Celtic Frost en Slayer waren niet afwezig. De tien songs op dit album van 30 minuten zijn zeker niet spectaculair en collegabands als Death en Obituary stonden in die tijd al veel verder. Maar toch heeft de muziek best wat sfeer en heeft het een semi-cult gehalte behaald. Wat voor een deel ook te danken is aan de lichtjes gestoorde frontman Paul Speckmann die altijd riep wat hij dacht. Ook in zijn teksten.

Het album is opnieuw gemasterd en klinkt volledig dicht geplamuurd tegenover de oorspronkelijke versies. Maar in dit geval past die ‘full front attack’ wel bij de muziek. Ik moet wel zeggen dat ik deze songs al drie keer in mijn collectie had via verzamelaars en andere vage releases. Zo is er vijf jaar bijvoorbeeld het Unreleased 1985 Album uitgebracht die de oorspronkelijke demo’s bevatten van de meeste songs die ook op dit album staan. Voor meer informatie over de songs, verwijs ik ook graag naar die review.

Dit is absoluut geen essentieel album in mijn ogen, maar death metal freaks die een collectie volledig willen hebben, zullen hier ook geen spijt van krijgen. Dan kunnen ze de bijhorende DVD wel beter onmiddellijk weggooien, want dit twee uur durende vehikel (bevat twee concerten, althans dat denk ik, want het beeld en geluid zijn afschuwelijk, voor het zelfde zit ik naar het paringritueel van de paling te kijken) is niet de moeite om uit het doosje te nemen.

Tracklist:
1. Pledge Of Allegiance
2. Unknown Soldier
3. Mangled Dehumanization
4. Pay To Die
5. Funeral Bitch
6. Master
7. Bass Solo / Children Of The Grave
8. Re-Entry And Destruction
9. Terrorizer
10. The Truth
+ Bonus DVD (live Zaandam + live Ludwigsburg)

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 25 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Master - Master (re-release)
Reactie van Sentinel op 25-02-2008 om 22:16u
Score: 90 / 100

Sorry, maar dit is dus wel essentieel voor iedereen die old school death metal een warm hart toedraagt. Dit is recht toe recht aan HAAT vertaalt in muziek.

Master - Master (re-release)
Reactie van behemoth666 op 26-02-2008 om 01:00u
Score: 80 / 100

zegde?

vet album, maar On the Seventh Day.. is nog beter.

Master - Master (re-release)
Reactie van Grafhoer op 26-02-2008 om 14:11u
Score: 100 / 100

Verplichte kost voor iedereen die death metal een warm hart toedraagt. Dit is één van de absolute grondleggers. And still goinig strong! Respect voor Speckmann.

Master - Master (re-release)
Reactie van dennis op 26-02-2008 om 15:59u
Score: 60 / 100

saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiii,voorspelllllllllllbaarrrrrrrrr en ultrasimpelllllllllllllllllllllllllll

Master - Master (re-release)
Reactie van noisecommando op 26-02-2008 om 20:56u
Score: 85 / 100

On the 7th Day is inderdaad beter dan de eerste Master schijf, maar hou er wel rekening mee dat eigenlijk deze plaat in 1985 via Combat Records gereleased had moeten worden. Dus samen met bands als Death en Celtic Frost was de heer Speckmann wel één van de pioniers binnen het latere Death Metal genre. Dus m.i. vergelijkingen met Obituary en andere Roadrunner Death metal hype bands gaan mank.

Master - Master (re-release)
Reactie van andere dennis op 27-02-2008 om 21:27u

@dennis
Je moet geen bier in je toetsenbord morsen, daar blijven de toetsen van hangen...