Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Context - Human Devolution
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer
Context - Human Devolution
Met de bedoelingen om het thrashgevoel uit de jaren tachtig te krijgen, besloot een groep mannen uit het zuiden des lands in begin 2006 Context op te richten. Krap twee jaar later is de band al toe aan hun allereerste full-length album. Onder eigen beheer knalt er een behoorlijke death/thrashplaat uit: Human Devolution.

De mannen hebben in ieder geval goed geluisterd naar hun voorbeelden Venom, Carcass en Dismember. Het resultaat is dikke death/thrash met kwaadaardig klinkende riffs, strakke ritmes en vunzige rochelende vocalen. Er komt een heerlijk gemeen geluid uit met een lekkere agressieve sfeer. Hoewel het natuurlijk niet bijster origineel is wat de band laat horen, is het van toch van een zeer behoorlijk niveau naar mijn mening.

De productie klinkt redelijk, maar het is uiteraard geen wereldniveau wat we hier horen. De gitaren en de drums zitten er prima in, de vocalen echter zitten er niet lekker in. Het klinkt alsof het wat veel naar de achtergrond is gedrukt in de eindmix. Aangezien de mannen over genoeg talenten beschikken, zou ik best wel eens willen horen hoe het klinkt als ze bij een label zitten.

Of de mannen echter uit de grijze massa weten te ontkomen straks, dat weet ik eerlijk gezegd niet helemaal. Daarvoor heb ik met dit materiaal eigenlijk nog te weinig gehoord. Maar er liggen zeker kansen voor de mannen. Daar ben ik van overtuigd. Ik zou zeggen: pak die kans en maak er iets moois van!

Tracklist:
1. Human Devolution
2. Tales Of A Dying Race
3. Ages Of Desolation
4. Solitude
5. Split Second Sickness
6. Cheated Life
7. 26-04-1986 (Tsjernobyl pt.1)
8. Arachnaphobia
9. Ultima Tule
10. Those Once Loyal
11. Crimson Death

Score: 73 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 31 december 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]