Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Chain of Dogs - Bridgeburners
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer

Chain of Dogs - Bridgeburners

Het Limburgse Chain of Dogs werkt hard aan de weg om nationale en internationale faam te veroveren met hun folkmuziek. Naar eigen zeggen klinkt het als een kruisbestuiving tussen Motörhead en de Dubliners, maar daar is het soms wat goed naar zoeken. De folkmetal overheerst met invloeden die zijn te herleiden tot het eveneens Limburgse Carboon. De naam van de band en een deel van hun teksten zijn ontleend aan schrijver Steven Erikson.

Het schijfje draagt de titel Bridge Burners en bevat drie nummers. De songs op dit schijfje zijn doorspekt met pakkende folkriedeltjes zoals we die kennen van bands als het eveneens Nederlands Heidevolk, maar ook bijvoorbeeld een Finntroll. De productie is wat magertjes, maar nog altijd zeer acceptabel. Daarnaast is de muziek vrij pakkend. De grunts mogen van mij achterwege blijven, maar die zijn gelukkig niet erg talrijk. Het samenspel tussen de diverse instrument is erg leuk en klinkt ook erg professioneel. Het nummer Blood Sorrows had wat consistenter gekund, want nu lijkt het alsof er drie songs aan elkaar zijn geplakt. De titelsong Bridge Burners heeft dat probleem niet, en bevat bovendien een leuk duet in de zang. Afsluiter ’t Sjwatte Loar waar ik dankzij mijn gebrekkige begrip van het Limburgs dialect maar weinig van maken kan is een echt toppertje en laat op het eind goed horen waarom Chain of Dogs de zeker moeite van het luisteren waard is.

Tracklist:
1. Blood Follows
2. Bridgeburners
3. ‘t Zjwatte Loak

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 29 oktober 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 30-10-2008 om 10:24u

Tracklist moet zijn:

1. Blood Follows
2. Bridgeburners
3. 't Zjwatte Loak

;)

Verder leuke review!

Reactie van Dennis (de banjo man) op 29-10-2009 om 11:06u

't Zjwatte Loask gaat over het werken in de mijnen. Alle problemen en weemoed die ermee gepaard gingen. Dat je lichamelijk en mentaal eraan ten onder gaat, maar er geen andere keuze was voor vele in zuid Limburg.

Reactie van Satyr op 18-11-2009 om 15:30u

Ich hub t album nog neet geheurd, maar ich vinnet wel sjoen om te zeen wie er een metalband oet Heële en Zitterd kumpt. Met een geuj cover van 'T zjwatte loak!