Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Jaar van release: 2008
Label: Sony BMG
Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
In de biografie op de website van de band wordt het woord ‘emo’ angstvallig vermeden, maar wanneer je je band ‘Kogel Voor Mijn Valentijn’ doopt, dan vraag je er natuurlijk wel om dat je in die hoek wordt geplaatst. Op het tweede volledige album schudt Bullet For My Valentine het emo-stempel echter geleidelijk van zich af.

De alleszins acceptabele metalcore van het debuut The Poison uit 2005 heeft een stevige metalen injectie gekregen. Neem het aanstekelijke titelnummer waar Scream Aim Fire mee opent: lekkere thrash riffs, een gave solo en een tekst die geen slap tienersentiment bevat, maar handelt over een stoere soldaat in het centrum van het oorlogsgeweld. Zo hoor ik het graag.

Het navolgende, apocalyptische Eye Of The Storm bevat ook al meer ijzer en staal dan de songs van het debuut. Het heeft het jeugdige viertal uit Wales duidelijk goed gedaan om op toernee te gaan met acts als Iron Maiden, Metallica, Guns N’ Roses en Trivium. Macho kerels hoeven deze band niet langer links te laten liggen. Ik durf te wedden dat, als zijn vriendin hem straks op Fields Of Rock of Graspop meesleurt naar het optreden van Bullet For My Valentine, zelfs de meest testosteron-gevulde spierbundel stiekem zal genieten van opzwepende rockers als Disappear, End Of Days en Last To Know.

Luisteraars van een ander geslacht of seksualiteit komen echter ook aan hun trekken op Scream Aim Fire, middels het poppy Hearts Burst Into Fire, de helaas wat slappe ballade Say Goodnight en het sentimentele slotlied Forever And Always. Stiekem vind ik het laatstgenoemde ‘emo’ nummer het hoogtepunt van het album. Misschien dankt Bullet For My Valentine de hoge noteringen in de internationale hitlijsten vooral aan tienermeisjes die zanger/gitarist Matthew Tuck zo lekker vinden, maar dat laat onverlet dat Scream Aim Fire een uitstekende cd is.

Tracklist:
1. Scream Aim Fire
2. Eye Of The Storm
3. Hearts Burst Into Fire
4. Waking The Demon
5. Disappear
6. Deliver Us From Evil
7. Take It Out On Me
8. Say Goodnight
9. End Of Days
10. Last To Know
11. Forever And Always

Score: 86 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 6 maart 2008

Koop dit album in

Meer Bullet For My Valentine:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van TheForgotten op 06-03-2008 om 13:29u
Score: 80 / 100

Zeker geen slecht album, maar wel heel erg anders vergeleken met het debuut. Ik hoop bij een derde album een mix te horen van de twee stijlen, dat lijkt mij een goede stap voor dit jonge bandje.

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van hansje op 06-03-2008 om 20:19u
Score: 65 / 100

Weinig toegevoegde waarde of originaiteit.
Metallica revisited...

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Een Metalfan op 07-03-2008 om 12:59u

Bullit for my valentine -1

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Een Metalfan op 07-03-2008 om 13:30u

ik vind t een lekker cd'tje,
lekker stevig (meeste nummers) en luistert lekker weg
iig beter dan Trivium vind ik

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Rob G op 07-03-2008 om 14:43u
Score: 25 / 100

Toegegeven: de mannen kunnen echt wel spelen. Dat is het probleem niet. Maar na 1 minuut luisteren hoor je al dat ze een jaartje hebben liggen rollenbollen in hun toerbus met de mannen van Trivium, die ook al middels foute jaren 80 kleding en bijpassende gitaren krampachtig probere te bewijzen dat ze toch echt wel metal zijn! Maar toch moeten er stiekem nog wat emo stukjes in gefrot worden om de hele kliek 14 jarige tiendermeisjes tevreden te houden, de cd's moeten natuurlijk wel over de toonbank.

Sorry maar ook al zitten er misschien wat lekkere riffstukken in, uiteindelijk blijft het een cd door nichten, voor nichten.

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Robin op 08-03-2008 om 20:19u
Score: 74 / 100

@Hansje

Metallica revisited...?
Je bedoelt die band die 20 jaar geleden voor het laatst een fatsoenlijke lp maakte :-)

@Rob G

Waarom luister je er dan naar?

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Gandalf op 09-03-2008 om 12:51u
Score: 88 / 100

Ik vind het een gave cd. Het debuut vond ik ook al een prima cd'tje, maar deze gaat er nog wel overheen denk ik. En Metallica mag wensen dat ze ooit nog zo een energiek en fris klinkende cd maken.

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Rob G op 11-03-2008 om 01:36u

@Robin:

Omdat ik geen platen af wil zeiken zonder dat ik er naar geluisterd heb.

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van metalpunk89 op 16-04-2008 om 13:54u
Score: 80 / 100

dit is een goede cd hoor...
ik heb er met veel plezier naar geluisterd.
iets wat mij niet lukte bij het nieuwe trivium.
en dit is tog wel een stuk cooler dan metallica

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Kees op 18-04-2008 om 10:29u
Score: 1 / 100

Het beste liedje is gejat van de meesters van primal fear.

Dit ruikt naar POSER!

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Violent illusion op 18-05-2008 om 19:51u
Score: 30 / 100

Tjah, de gitaar is er idd op vooruit gegaan. Maar die zang, shit ... ze zouden beter de zang schrappen en een instrumentale cd uitbrengen. Op de vorige cd klonken de cleane vocalen beter dan op deze, maar hier vormen ze wel de hoofdmoot van de cd. Kan beter! Veel beter.

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Telemuff op 31-08-2008 om 10:56u

Sommige liedjes zijn egt wel, goe, ma ik heb nog nie veel geluisterd
Ma idd, sommige vocals zijn egt wel shit:waking the demon! shit vocals,
Hearts burst into fire: sentimentele shit
Scream Aim Fire daarentegen is wel een goe liedje, goede riff, sjieke solo zonder meteen te overdrijven en de vocals zijn ca va
Ma ik zou ze nie emo willen noemen, eerder metal, maar emo-meisjes van 12-15 luisteren hiernaar om zich stoerder(belachelijk toch?) voor te doen en Bmfv speelt daarop in en brengt softie-songs uit

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van John op 28-02-2009 om 20:01u
Score: 80 / 100

@Telemuff

Het gaat mss zelfs verder. Als je op youtube zoekt naar de clip van Waking the Demon (over de cilp zelf laat ik me niet uit :S) staat er vaak (Scream Version) bij. Kan ik hieruit herleiden dat BfmV no scream versions maakt om de tere 12 jarige fangirls zoet te houden? ...

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Reactie van Merel biersack op 24-03-2012 om 20:58u
Score: 100 / 100

weet iemand hoe die jongen in de clip van waking the demon heet ??