Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Black Raven - The Day Of The Raven
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer

Black Raven - The Day Of The Raven

Je hebt wel eens van die demo’s waarvan je eigenlijk liever had dat de band zichzelf de moeite had bespaard met het opnemen ervan. The Day Of The Raven leek in eerste instantie ook zo’n demo te zijn: slechte teksten met dito accent en voor het globale gehoor weinig interessants. Na enkele luisterbeurten ontvouwen de songs zich echter als liederen met potentie.

Black Raven lijkt nog te zoeken naar een eigen identiteit. Spelen we Grave Digger achtige no-nonsense muziek (Black Raven), wat meer richting Hammerfall (Live For Metal) of toch maar epische power/speed metal (Soldier Of The Light) in de stijl van Iced Earth, Manowar en Iron Maiden? Bij het horen van de eerste drie tracks was ik in ieder geval geenszins gecharmeerd van de ietwat simplistische heavy metal; de latere twee meer epische nummers laten echter een hoop moois horen met vocals die in het straatje liggen van Wotan en Doomsword en gitaarmelodieën die zo op Night Of The Stormrider van Iced Earth zouden kunnen staan. De tempowisselingen zijn sfeervol en laten de nummers bombastisch klinken zonder kitscherig te worden, terwijl de zanger zich er dapper doorheen slaat. De beste man kent zijn beperkingen, wat uiteindelijk ontaardt in goede zanglijnen zonder onnodige uithalen.

Ik raad Black Raven aan de lijn die men op Soldier Of The Light en The Day Afterheeft opgepikt te volgen en de matige metal anthems los te laten. Als de band dit advies ter harte neemt zal ik met het grootste plezier naar hun debuutalbum uitkijken!

Tracklist:
1. Black Raven
2. Riders Of The Grave
3. Live For Metal
4. Soldier Of The Light
5. The Day After

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 19 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]