Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-12-2019

NecroMessiaH - Antiklerical Terroristik Death Squad
Jaar van release: 2007
Label: Blasphemous Underground

NecroMessiaH - Antiklerical Terroristik Death Squad

Ooit was er het Italiaanse Frozen Darkness, een band die covers speelde van black metalnummers (niet te verwarren met de Franse Frozen Darkness). Uit de restanten van deze band werd in de winter van 2002 NecroMessiaH gevormd. Een demo en een album waren het gevolg. Drie jaar geleden zijn de bandleden een tijdje uit elkaar gegaan, om in 2006 weer bij elkaar te komen en hun tweede demo op te nemen. In augustus van dit jaar is ook hun tweede album uitgekomen. Antiklerical Terroristik Death Squad is een black/thrash-album in oude stijl geworden, waarop deze Italianen laten horen dat ze het nog niet verleerd zijn.

Dat wil echter niet zeggen dat ik heel erg onder de indruk ben van dit album. Je hoeft alleen maar naar de tracklist of het gruwelijke artwork te kijken, om te zien dat we hier te maken hebben met een band die bijzonder weinig fantasie bezit. Een horde demonisch gespuis die een groep christelijk gespuis aanvalt, doet vermoeden dat NecroMessiaH wederom een antichristelijke band is, die niet veel verder komt dan schoppen tegen de kerk. Ook de teksten van de band staan volledig in dit thema en vanuit muzikaal oogpunt is dit album al niet veel beter.

Slecht is de muziek van NecroMessiaH echter niet, alleen zo verschrikkelijk standaard, dat je ontzettend veel moeite moet doen om Antiklerical Terroristik Death Squad een tweede keer op te zetten. Darken heeft er duidelijk zin in en drumt er enthousiast op los. Necromaniac en Sgt. Baal spelen ook een aardig stukje, maar erg overtuigend is het niet. Ze doen duidelijk hun best, maar met de standaard songstructuren en de gebruikelijke thrashy riffs alleen, zet je geen goed album neer. Eigenlijk is mijn grootste punt van kritiek dat ze geen duidelijk eigen geluid hebben, waarmee ze hun band kunnen onderscheiden van de rest van de massa. Na het laatste nummer, Total Blasphemy, wat tevens een klein hoogtepuntje in het album is, ben je blij dat het uit is en je je cd-speler vrij kunt maken voor iets dat wel interessant is. Tot slot wil ik nog even kwijt dat NecroMessiaH de verwachtingen die ik had van een ex-coverband waar heeft gemaakt, maar of je daar nu blij mee moet zijn…

Tracklist:
1. Intro (Vatican Burning)
2. Atomic Bloodshed
3. Marching For Hell
4. Christ-Crushing Black Metal
5. Terror Squad
666 Necroalkolterrorist
7. In The Name Of God Let The Churches Burn
8. Fukking Bastard God
9. Evil Prophets
10. Total Blasphemy

Score: 60 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 20 oktober 2007

[ Terug naar de Album Reviews ]