Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Jaar van release: 2002
Label: Napalm records
Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Een nieuw album van Enthroned. WOOOOOW! Deze cd vind ik pure magie. Werkelijk, op een paar uitzonderingen na hoorde ik nog nooit zo'n satanische, spannende en duistere black metal plaat als deze. Blasfemische krijsen die door merg en been gaan, naargeestige gitaarlijnen en heel sporadisch ingezette keyboards. Werkelijk fenomenaal. Onze Zuiderburen hebben zichzelf overtroffen na het lichtelijk tegenvallende Armoured Bestial Hell. Op de cd staan tien nummers die bol staan van muzikaal vakmanschap en geweld.

De ontzettend rauwe sound blijft gehandhaafd en sinds 1993 streeft men al een eigen geluid na. Misschien zijn er enkele raakvlakken met bands als Marduk en Dark Funeral.

Het Oorgasme begint al bij het eerste nummer Boundless Demonication. Strak spel en uitstekende instrumentenbeheersing wijzen op de jaren lange ervaring die deze band heeft. Dit is een erg extreem nummer en door vindingrijke tempowisselingen weet men de boel erg spannend te houden. Een lekkere galmende solo versterkt dit nummer ook nog eens. Uitstekend beukwerk!

Bij het tweede nummer Infernal Flesh massacre is het nog net weer wat extremer en opnieuw is gewoon zwarte magie tot op de basis. Door de enorm vette productie klinkt het allemaal zeer duidelijk en scherp. Een uitstekende song.

In het derde nummer Spawn from the Abyss zorgen de naargeestige opening en de rauwe riffs voor een heerlijk duistere sfeer. Zanger Sabathan raast er met zijn supersnelle snerpende hellezang heerlijk overheen. Een lekkere solo erbij en het is gewoon een parel.

Als nummer vier Bloodline toepasselijk word ingeleid door het kloppen van een hart en een gruwelijk vette riff kan het gewoon niet meer stuk. Sterk drumwerk trouwens..en opnieuw die bloedstollende krijsen. Ik sidder er gewoon van. Die gitaarpartijen laten m'n bloed stollen van de spanning.

Jehova Desecration is het meest satanische nummer kwa tekst en er word flink geramd in dit heerlijk vet klinkende nummer. Grappig is het verschil in productie. De song begint met low-fi geluid en na enkele seconden barst het muzikale geweld weer los. Een knappe song en hier op valt gigantisch te headbangen. Ik denk dat ik deze heren maar eens live ga aanschouwen. Dat word meters kippenvel.

Song zes is een van de hoogtepunten, met name door de opgebouwde spanningen.Diabolical Force Gierende gitaren en goed ondersteunend basswerk. Soms meen ik even een marduk riff voorbij te horen komen, maar wat kan dat ons nou schelen. Een puike song met opnieuw die angstaanjagende zang.

Een zware stem vertelt ons tijdens Land of Demonic Fears over de eeuwige oorlog tussen Satan en God en dit nummer is dan ook een klein intermezzo.

Radiance of Mordacity is opnieuw weer een extreem nummer met hoog en laag gestemde gitaren die de sound bepalen. Uitermate lekker komt dit uit de boxen druipen. Dit bewijst maar weer eens de klasse van een Enthroned. Toch een band die nooit echt is doorgebroken door hun anti commerciële en compromisloze stijl. Dit nummer is vrij kort en bereid ons voor op een waar epos.

Werkelijk het hoogtepunt van dit album is het magistrale Graced by Evil Blood. Enthroned neemt hier iets meer gas terug en het is dan ook meer mid-tempo. Na het kippenvel intro met een fluisterende duivelse stem en helse koren vliegen mid-temp riffs je om de oren. Sabathan staat ditmaal wel erg extreem te krijsen en mede door dit is dit een geweldige black metal song geworden. Dit is echt satanische zwarte magie omzetten in muziek. Door variatie in tempo en rustig gitaarwerk plus wat clean zang tijdens harde stukken is het ook erg afwisselend. Werkelijk waar..subliem. *Snik*

HIerna volgt het slotnummer. Dat is het titelnummer ook nog eens. Het is een outro met zachtaardig maar melancholisch klinkend pianowerk. Ik krijg het er koud van.

Mijn conclusie: Absoluut aanschaffen als je van true en rauwe black metal houdt. Alles is van grote klasse en men laat de laatste schijf van Marduk ver achter zich. Echt kwaliteit dit. WOW!

Tracklist
1.Boundless Demonication
2.Infernal Flesh Massacre
3.Spawn from The Abbys
4.Bloodline
5.Jehova Desecration
6.Diabolic Force
7.Land of Demonic Fears
8.Radiance of Mordacity
9.Graced by Evil Blood
10.Carnage in worlds beyond

Score: 94 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 30 september 2002

Koop dit album in

Meer Enthroned:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van Een_Metalfan op 07-10-2002 om 21:46u
Score: 90 / 100

Uhm er staat iets over keyboards......? WELKE KEYBOARDS!!!!!!!!

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van Wolfgard op 20-10-2002 om 20:35u
Score: 94 / 100

Jah, soms gebruikt men keyboards al je goed luistert en in het outro ook. jaja

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van Goremaroth op 10-11-2002 om 17:01u
Score: 100 / 100

Woow... als ik dit hoor stijg ik helemaal op dit is werkelijk het beste black album dat ik ooit gehoord heb Keep Going !!!

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van Rascul_Waznagga op 09-12-2002 om 09:48u
Score: 90 / 100

Wie o wie heeft er unlord al gezien Unlord al gezien Unlord al gezien Wie o wie heeft er unlord al gezien Want die is net zo bruut

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van OpusNocturne op 03-03-2003 om 16:15u
Score: 100 / 100

Er staat niks over de bonus tracks die op de limited edition staan...

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van Een_Metalfan op 26-05-2003 om 15:33u
Score: 100 / 100

Beste BM album ooit. punt

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van Een_Metalfan op 06-08-2003 om 10:12u

Argh, Enthroned is wel zo'n tenenkrommende band! Saai, voorspelbaar, over the top en vaak een schaamteloze Dork Funeral kloon [en why the fuck zou je zo'n band willen klonen??]. Als je echt goede Belgische BM wilt horen, luister dan naar Ancient RItes, of Gotmoor. In ieder geval niet naar Enthroned.

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van Maartn op 10-08-2006 om 21:24u
Score: 98 / 100

Wie o wie heeft er unlord al gezien Unlord al gezien Unlord al gezien Wie o wie heeft er unlord al gezien Want die is net zo bruut Unlord is fake, zijn gewoon gast van osdorp pussy of zoiets en hebben jarenlang black metal zitten uitspugen, maar toen black metal wat succes kende, sprongen ze mee op de blackmetalkar en maakten ze ook black metal, die muziekstijl die ze zo hadden verweten e.d. Enthroned heerst!!!!

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van satyr op 25-10-2006 om 10:31u
Score: 95 / 100

een dyk van een BM album zeker het beste album van enhroned dit is uiterst weer zo een goede belgishe band ;)

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van Judas op 03-05-2007 om 22:09u
Score: 95 / 100

Enthroned - Carnage in Worlds beyond
Reactie van unlord op 20-09-2007 om 22:59u

Unlord is fake, zijn gewoon gast van osdorp pussy of zoiets en hebben jarenlang black metal zitten uitspugen, maar toen black metal wat succes kende, sprongen ze mee op de blackmetalkar en maakten ze ook black metal, die muziekstijl die ze zo hadden verweten e.d.
Enthroned heerst!!!!

Nog effe dude, Nembrionic en Consolation hadden al blackinvloeden en cardinal daarna zeker ook. Je lult ongelovelijk uit je stinkende bek bloedhond. Die muziek is met hart en ziel gemaakt pisvlek!