Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Naildown - Dreamcrusher
Jaar van release: 2007
Label: Spinefarm Records
Naildown - Dreamcrusher
Twee jaar terug kwam het debuut van Naildown uit. World Domination was destijds een enorme verrassing, mede dankzij het waanzinnige nummer Reflecting My Descent. De Finnen hopen met opvolger Dreamcrusher een vervolg te geven aan het succes van toen.

Dat lijkt met de eerste twee nummers van het album niet echt te lukken. Het titelnummer vind ik persoonlijk nogal slap en ook het daarop volgende Judgement Ride voldoet niet aan de verwachtingen die ik na World Domination had geschapen. Pas bij track drie is het raak. Lame doet zijn titel geen eer aan en de eenvoudige, maar opjuttende gitaarriff waar het nummer mee aanvangt wordt al snel aangevuld met de zang van Daniel Freyberg, die iets ruiger lijkt dan op de eerste plaat het geval was. Naildown beschikt nog steeds over de kwaliteit om het tempo uit een nummer te halen, zonder daarbij oninteressant te raken. Vaak gebeurt dit door fluisterwerk van Freyberg te combineren met sfeervolle toetsklanken van Jarmo Puikkonen.

Zelf noemt Naildown hun muziek ‘modern hybrid metal’ en voor die terminologie valt wel iets te zeggen. De overall sound is in de eerste plaats erg melodieus, met veel plaats voor de keyboardpartijen van Puikkonen. Daarnaast klinkt de muziek simpelweg erg modern en soms (Silent Fall) zelfs futuristisch. Pluspunt is ook dat de heren zich hebben gedistantieerd van de Children Of Bodom-sound en meer een eigen geluid hebben gecreëerd, met meer plaats voor solo’s en instrumentale stukken. Deep Under The Stones is een vrijwel geheel instrumentaal nummer, dat door zijn fraaie opbouw en de afwisseling van instrumenten progressief aandoet.

Misschien is Dreamcrusher niet zo overdonderend als World Domination, een volwassen plaat is het zeker, die bovendien duidelijk de groei van elke muzikant laat horen. Wederom een aanrader!

Score: 84 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 2 juli 2007

Meer Naildown:

Naildown - Dreamcrusher
Reactie van Maarten op 04-07-2007 om 22:20u

heeft de zanger op deze cd al leren zingen? Z'n cleane vocalen op de vorige cd waren zo vals als een kat.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.