Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Deathbox - Rebuilding The Monolith
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Deathbox - Rebuilding The Monolith
Deathbox komt uit Limburg en speelt hoofdzakelijk, u raadt het al, death metal. Maar tijdens deze vijf songs tellende EP laten de heren ook horen dat ze ook wel houden van hardcore (de aanvalshouding) en grindcore (bepaalde ritmes en de soms echt smerige vocalen). De songs zijn vooral degelijk en er zit geen misser tussen. Maar ook geen song die je hart echt in vuur en vlam zet. De productie en mix zijn echter in orde en voor een band die nog niet lang bestaat is dit geen slecht debuut. Overigens treden de heren in eigen streek vrij vaak op en zijn we dus wel benieuwd wat voor vervolg hier wordt aan gegeven in de toekomst.

Tracklist:
1. Rebuilding The Monolith
2. Shadow Conspriracy
3. Burning Eyes And Endless Echoes
4. Silent Protest
5. Scorching Heat Of Blackness

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 18 juni 2007

Koop dit album in

Meer Deathbox:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van rick op 18-06-2007 om 21:41u

Oke dan de 1e review, zeker relaxed. Had het niet verwacht dit omdat het proces van het opnemen en uitbrengen zolang duurde dat sommige tracks niet meer up-to date zijn. we zijn momenteel bezig met nieuwe tracks aan het schrijven en vanaf september zullen we weer zo vaak mogelijk knallen!

kom dat zeker een keertje checken!

rick (gitarist deathbox)

Reactie van Hanneke op 19-06-2007 om 18:58u
Score: 85 / 100

lekkere cd, vooral die gitarist

Reactie van grimm op 19-06-2007 om 19:59u

ik de heb de jongens live gezien in herentals(belgie) en ik vond het wel vrij goed kben benieuwd naar hun volgend werk. 1klein minpuntje. ik vond hun podiumpresentatie ni zo goed. maar da komt nog wel zeker ;)

Reactie van rick op 19-06-2007 om 21:28u

ja we hadden toen een weekend tour en moesten afsluiten in herentals, als je al 2 dagen hard los bent gegaan willen je spieren wel eens tegenwerken. ik zou zeggen check de foto's op www.myspace.com/deathboxmetal dan zul je zien dat deathbox garant staat voor een brute live show. maargoed als we weer in belgie spelen zullen we het zeker nog eens dik overdoen!

iig thnx voor de comment!