Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Halford - Metal God Essentials Vol. 1
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records

Halford - Metal God Essentials Vol. 1

Metal God Entertainment presents… Halford, Metal God Essentials Vol. 1. De eerste release van Rob Halford’s eigen sublabel Metal God Entertainment is een verzamelaar van zijn werk in de Priest-loze jaren en een aantal nieuwe nummers die voor het eerst op cd zijn verschenen. Alle zestien songs zijn gloednieuw, opgepoetst of anderszins in een nieuw jasje gestoken, en dat komt een aantal tracks zeker ten goede.

We komen nummers tegen van Fight en Halford. Het industrial project 2wo is wijselijk achterwege gelaten, want dat was een enorme flop. Met name de nummers uit de Fight-periode komen goed tot hun recht met een fris en nieuw geluid. Into The Pit, Nailed To The Gun en War of Words hebben nog nooit zo bruut geklonken. Een echte aanwinst. Hetzelfde geldt voor de Halford-nummers, maar aangezien die wat recenter van aard zijn, is het verschil minimaal. De demo van Silent Screams is helaas ook opgepoetst waardoor het niet meer echt als een demo klinkt. De blije koper van deze verzamelaar krijgt ook twee nieuwe nummers voorgeschoteld (en daarnaast nog een remix van een nieuw nummer) in de vorm van Forgotten Generation en Drop Out met een maatschappijkritische boodschap, in de stijl van het werk uit de Resurrection-periode.

De DVD is leuk als bonus voor de fans, want bevat alle clips die de band Halford ooit heeft opgenomen. De clipjes zijn aardig, maar vaak wat ‘cheesy’, waardoor je ze niet snel zult herkijken. De twee korte stukjes behind the scenes zijn niet zo heel bijzonder op een fragment na waarin Rob Halford samen met Bruce Dickinson in de studio staat. Ook staan er live versies op van bijvoorbeeld Silent Screams. Een leuk DVD’tje om er bij te krijgen, maar verder niet bijzonder op Never Satisfied na dan, die Priest-fans zullen herkennen van debuutalbum Rocka Rolla.

De fris klinkende oude songs van Rob Halford’s Priest-loze jaren zijn mooi opgepoetst en voegen echt iets toe. Zeker het werk van Fight komt beter uit de bus, en een nummmer als Forgotten Generation doet hopen op een nieuw Halford-album. Deze verzamelaar is essentieel voor elke Halford-liefhebber.

Tracklist
CD:
1. Resurrection
2. Made In Hell
3. Screaming In The Dark
4. Golgotha
5. Silent Screams 1999 Demo
6. Crystal
7. Into The Pit
8. Nailed To The Gun
9. Slow Down
10. Locked And Loaded
11. Forgotten Generation
12. Drop Out
13. War of Words
14. Sun
15. Trail of Tears
16. Redemption European Mix

DVD:
1. Resurrection Behind The Scenes
2. Live Insurrection
3. Made In Hell
4. Betrayal
5. In The Morning
6. Silent Screams
7. Never Satisfied
8. Forgotten Generation

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 6 juni 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Rinus op 06-06-2007 om 23:10u
Score: 75 / 100

Voorop gesteld. ben een priest fan sinds 1979. Leuke CD, maar had liever meer
onbekendere nummers gehad. In de opgepoetste versies staat mi de stem van Rob wel erg op de voorgrond.
De gitaren hadden wel wat harder gemogen. Maar goed, iets te zeuren hou je altijd wel.

Reactie van thor op 04-07-2007 om 17:31u
Score: 5 / 100

mr gay himself....nee geef mij dan maar priest !!!!!!!!!!!